Pszichológus kell 2 éve kisfiamnak?
ON: szerintem az orvosi beavatkozás lehetett neki egy traumás élmény, esetleg az azt követő fájdalom. én támogatom a szakember segítségét, de azért, mert Te magad érzed úgy, hogy egyedül nem megy a megoldás, ilyenkor tényleg kell egy támasz.
OFF: ennyi veszekedést még más topikban - a politikán kívül - még egy témában se láttam. azt hiszem van egy századik dackorszak, valamikor azidő tájt, hogy anyukák lesztek. tényleg luxus ennyi edőt fecsérelni a Kristenfélék, meg kutyáscsajszik oltogatásával.
Szia!
Nem tudom mi játszódhat le a Kisfiadban, de azt le tudom írni, nekünk mi vált be. Én is így jártam, csak 20 hós kisfiammal. Ugyanígy előjött néhányszor a hiszti, majd egyszercsak mindennapossá vált (nálunk nem volt semmilyen fájdalmas orvosi beavatkozás). Bármi kis apróságon úgy felcukkolta magát, hogy dührohamot kapott, csípett, rúgott (próbált), stb. Próbáltam persze megbüntetni, de semmit nem ért, sőt. Aztán egyszer egy ilyen rohamnál otthagytam, majd mikor lecsillapodott, akkor visszamentem és türelmesen, nyugodtan megkérdeztem, hogy mi történt. Azt mondta, hogy nem tudja. Biztosan te is érzed így néha, hogy egy ici-pici apróság iszonyatosan feldühít, de fogalmad sincs, hogy miért. Megértettem, de nem tudtam mit tegyek. Ekkor ajánlották, hogy nagy adag B-vitamint adjak neki, az majd segít. (védőnő mondta). Megvettem, és egy hét után a kisfiam egy nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekké vált. Eltűnt mindenféle hiszti. Te döntöd el, hogy mit teszel, de ez is egy lehetőség, azért írtam le, mert nekünk ez volt a jó. Azóta is hálás vagyok a védőnőnek. Nagyon aggódtam a kisfiam miatt, ahogyan most te is. Én kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul a sorsotok, ha lesz valami változás, írd meg légyszives.
És igen, vannak buta és rosszindulatú emberek. Szerintem itt legtöbbünknek a gyermekünk a legfontosabb és a tapasztalatokra, jó tanácsokra van szükségünk. És állítom, hogy 99,9%-unk a gyermek alvásidejében netezik. Legtöbbször éjszaka.
Miattatok van. Egyszerűen nem kell semennyire odafigyelni rá, amikor csinálja. Észrevette ugyanis, hogy kitüntetett figyelmet kap olyankor, most már irányít titeket.
Ha befejezi, akkor mehet a kitüntetett figyelem:)
Tisztázzunk egy-két dolgot. A pszichológushoz menés NEM ROSSZ DOLOG. Nem jelenti, hogy a gyerekeddel gond van. Amúgy a szakember először úgyis VELED FOG ELBESZÉLGETNI, mert a gyerek sokszor csak tükre az anya viselkedésének illetőleg a családi történéseknek.
Ezeken a dolgokon azonban te is elgondolkozhatsz, sőt, ha megosztod velünk, jobban tudunk segíteni. Tehát: nincs-e mostanában feszültség a családban valamiért? Ha igen, ez miben nyilvánul meg? Benned nincs-e valami miatt feszültség?
Azért kérdem mindezt, mert én 3 kisgyerekemen látom, hogy ha ÉN ideges vagyok, akkor ők ezt azonnal átveszik, és felerősítve tükrözik vissza. Amitől én ideges leszek.... és a spirál egyre rosszabb....
Minden gyereket másként lehet megnyugtatni. A gyerek lehet egyre idegesebb pl attól is, hogy előre tudja, ha ideges, képtelen megnyugodni, és te sem tudsz neki ebben segíteni. Így már előre fél, hogy ideges lesz.... és te is, hogy ő ideges lesz.... Folytassam?
Ne félj, ez is el fog múlni. Hidd el. Nálunk is lement már kör hasonló gond. Egyszercsak eltűnik. De a pszichológus jó ötlet. Készülj fel a vele való találkozásra, mert először téged kérdez majd. (Legalábbis ha jó szakember.)
A B vitaminos javaslatot köszönöm, kipróbálom én is. De hiszen a Magne B6-reklkámot mi is naponta látjuk a TVben (a női "nehéz napok" témában....), mégsem jut eszünkbe, hogy a gyerekekkel kapcsolatban is hasznos lehet.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!