Meddig szeretet, és mikortól kényszer? Kislányom 3éves lesz december 6. -án. Ritmikus gimnasztikára járunk szeptember óta.
Hetente kétszer (kedd valamint csütörtök) 30percet jár Ritmikus sportgimnasztikára. Elsősorban azért szerettem volna ezt a sportot, (mert nyílván én is ezt csináltam) mert ez jó tartást, hajlékonyságot és koncentrációt fejleszt. Arra számítottam hogy az elején a félénkségnek köszönhetően nehézségekbe ütközünk, de a tanárnőkkel (ilyen piciknél még 15 gyerekkel 2 felnőtt van egy óvodapedagógus és egy torna tanár) azt beszéltük meg, hogy szólnak ha úgy látják, még nem érett erre érzelmileg. Az első 3 óra kezdődött sírással, mert persze az anyukák nem lehetnek bent, hisz akkor a gyerekek semmit nem csinálnak. Aztán már élvezte szeretett bemenni, és boldogan jött ki. Egy kikötése volt mindig, hogy én a padon ülve várjam az öltözőben, ne menek pisilni sem. Olyan kis okosan fogalmazott néha, azt mondta: "Anya ugye nem ittál sokat?" Nem azt mondta hogy ne menjek wc-re hanem így kérdezte meg.
Aztán történt egyszer, hogy a tanárnők jelezték, hogy sajnos az iskola szabályzata arra utasítja őket, hogy az öltözőt be kell zárni, míg a gyerekek táncolnak, tehát ki kell mmennünk. És ekkor jött a baj. A kicsikém meglátta hogy az öltözőben (onnan nyílik a táncterem) sötét van. Azóta (kb 4 alkalom telt el) mindig sírva megyünk és jövünk. Pedig megmutattam, hogy az öltöző előtt állva várom, és nem mozdulok onnan, de ez sem segít.
Most kedden a szülők is bemehettek megnézni az órát, így én is, a férjem is és anyukám is ott volt. De hiába voltunk bent az én kincsem végig hüppögött. Nem sírt és nem is hagyta abba, végig csinálta, de végi erős hüppögés rázta a pici testét. Nem értem miért. Enikő néni is mondja milyen ügyes, és én is látom.
És itt jön a kérdés: Meddig szülői szeretet, és mikortól szülői kényszer a gyereket járatni?
Azonban a másik oldal, ha most ilyen keserű szájízzel hagyja abba a táncot, akkor jövőre nem tudom újra elhozni, mert csak az marad meg benne, hogy ez egy rossz érzést kiváltó hely és nem fogja sosem szeretni, nem?
Hozzáteszem mikor itthon kérdezem szeretne-e menni akkor a válasz mindig igen (határozottan), de közvetlen az indulás előtt, már a nem is elhangzik a picikém szájából.
Rosszat teszek ha viszem? Vagy ez normális reakció?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!!!!
21:23!!
hnah ez akkora f*****. anyu 12 évig csinálta verseny szerüen, kivannak az izületei, de én aki mozgott de nem sokat azaz tesi óra és ennyi, már msot mütöttek 2x mind a 2 térdemmel... és h mitöl csak ugy leguggoltam.
Vakok is vagytok és Ősanyák is, de van amiben igazat adok:) Na erre varrjatok gombot:D
1: ez nem Rsg, most írta, hogy gyerektorna:)
2: ez a gyerek 2ésfél éves, más ekkor már bölcsiben van és ott kötelező maradni nem fél, hanem 6 órát...akkor mégis miről beszélünk?
3: szeret menni, de miért nem most? mert nem látja az anyját...ennyi
Szerintem igenis jól teszed,hogy viszed! Nem mindennap van, az a heti össszesen 1 óra meg lófütyi:) Szerintem király,hogy ezt csinálod, de abban igazat adok,hogyha sír akkor ne vidd. Minden óra előtt kérdezd meg,hogy szeretne-e menni, ha azt mondja nem, akkor kérdezd meg miért.majd 3 éves, már eltudja mondani,hogy mi baja...az enyém eltudja és fel is fogja,..más gyereke sem lüke mégha úgy is tekintenek rá. Ha azt mondja,hogy mert nem vagy ott, akkor magyarázd el,hogy hol vagy,többszor, hagyj ott valamit, vagy kukkants be néha az ajtón...de ennyi:)
Ti meg ne Ősanyáskodjatok...vagy a ti gyereketek meddig nem egy oviba?Amíg meg nem érett?És ha 5 évesen sem az? Akkor meg jajjj hagyjuk itt mit nekünk büntetés?
Ajaj!
Hol is kezdjem? Tehát: KÖSZI az összes választ!!! De tényleg!
Ez egy ovi torna, amit RSG szakedző és balettmester "oktat" egy ovónénivel párosban. Jelenleg még aranyos kis zenékre ugrándoznak, szaladgálnak és labdáznak. Ez a későbbi RSG alapja, hogy kiderüljön a gyereket érdekli-e tetszik-e neki. Azt hogy RSG-t írtam azt azért mindenki tudhatná, hogy ez csak az alapja lehet, mert egy ilyen idős gyereknél még semmit nem lehet véresen komolyan oktatni! Nyílván ezt azok nem tudják akik sosem voltak sportolók! Már elnézést!
A másik, kedves kommentelők: Én minden hozzászólást megköszöntem és komolyan vettem! Pont ezért tettem fel a kérdést, mert szerettem volna más szemével látni, az hogy közben magamat kezdtem védeni, szerintem teljesen egyértelmű, és pont a negatív kritikák folytán lettem biztos saját magamban, mert örlődtem mit is tegyek, de mára megszületett a döntésem, és nem csak Nektek köszönhetően. Beszéltem a többi kislány anyukájával is.
Tegnap nem vittem a lányomat csak én mentem.
Azt hiszem részben mindenkinek igaza van, hisz mindenki a saját tapasztalatai alapján alkot véleményt. Ezt én elfogadom, ezt kérem Ti is tegyétek meg.
A lányom 2hét múlva 3 éves lesz tehát a 2,5-től már messze van, de mikor keztük akkor is már csak 3 hónapra volt a 3-tól. Ő egy nagyon okos kislány ezt szerénytelenség nélkül állítom, mert mindenki rácsodálkozik hogy beszél hogy fejezi ki magát. Születésétől kezdődően rengeteget énekeltem, furulyáztam és zongoráztam neki. Szinte a kezdetektől dvd-s baba-mama tornáztunk, mikor mászni kezdett már mellettem ülve tornázgatott. Viszont mindig kicsit félénk volt ismeretlen társaságban. Nem tagadom ez aggodalommal töltött el, hisz oviba kell mennie (eddig is örülök hogy a bölcsit megúsztuk-köszönet érte a férjemnek hogy eleget keres). Ezért gondoltam azt hogy heti 2szer elviszem a saját korosztályába 30percre, ahol nélkülem van. Nem is volt gond míg meg nem látta az öltöző sötétjét.
És ez a lényeg! Én rontottam el hogy nem szóltam neki hogy nem lehetünk az öltözőben. Ez íjesztette meg, azt hitte otthagytam, most ennek a levét iszom, mert az én picikém egy érzékenyebb lekivilágú gyerek (én is ilyen vagyok) ezt tudom, de pont ezen kellene kicsit javítani.
Tehát a tornát-táncot (nevezze mindenki ahogy szeretné) úgy döntöttem nem hagyjuk abba, csak még többet beszélek vele róla. Illetve hagyom hogy itthon is a szép kis tornamezébe bújjon, nem érdekel ha kikopik veszek inkább másikat, csak érezze hogy amit csinál az jó. És tévedésben van aki azt hiszi magamat akarom benne megvalósítani! NEM! Én tartást hajlékonyságot tanultam és ez igazán szép nőies sport. Ja és 15 évig űztem ezt a sportot, mellette 5évig kéziztem, 10 évig táncoltam, és köszönöm de valamennyi izületem rendben van!
Mégegyszer köszönöm a válaszokat! Én úgy gondolom megérte feltenni a kérdést, mert a válaszok által is jutottam el az én válaszomig, és a bennem lévő kérdőjel hogy jól teszem vagy rosszul amit teszek már megszünt.
Továbbra is várom persze a hozzászólásokat hátha tanulok még belőle, akár saját magamról, akár másokról!
Szia!
Nálunk a balettal volt ez a gond.Otthon csinálta,de igazán úgy láttam,hogy nem szereti.Sokszor sírt,hogy ne hagyjam ott.Megbeszéltük,hogy a kifizetett időt letölti.Fél év után befejezte a balett karrierjét.Elvittem tornára.Ezt imádta,bőgés nélkül ment,szépen végigtornázta az időt.Csak az igazságérzetén esett csorba.A sírós gyerekek mindig kaptak matricát,neki meg soha nem adtak.2 hónap után ide sem akart járni.
Indult egy uszósuli.Elvittem,egyedül bement,elmondta,hogy ott az anyukája,ő pedig most itt akar maradni.4 éves volt akkor.Maradt még 10 évet!
Én egy-két válaszhoz még azt jegyezném meg:
Vannak gyerekek,akiknek rengeteg energiájuk van és te mint szülő NEM tudod lefárasztani!Hidd el nem elég neki a játszótér!
Hogy a saját vágyaimat erőltetném rá?Hát,ledolgozod a 8 órádat.Felveszed a kicsit a bölcsiben,a nagyot az oviban.Elviszed mozogni a nagyot(vetkőzteted-öltözteted),addig bevásárolsz a kicsivel,irány haza,vacsora......Pár év múlva elviszed a nagyot,aztán a kicsit.Az egyik 4-5-ig,a másik 6-7-ig edz.Később naponta edzés,sőt hajnali 6-ra megy a gyerek úszni.Csináld éveken keresztül kedves válaszoló!Nem az én álmom volt,de amíg csinálták megtettem a sportért mindent.Családi összejöveteleket,nyaralásokat kellett az edzésekhez és versenyekhez igazítani.
most kezdhetem újra,mert itt van egy 20 hónapos zsizsikem!
Tegnapelőtt 21:37-nek:
Hagy tudjam már jobban - izületi betegekkel foglalkozom, nem egy közülük sportoló volt, vagy még most is az. 12 évnyi sport alatt nem kopnak meg úgy az izületek, mint nem annyi, mint 40 évnyi sport után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!