Pl barátom. Ő a házba szívja, látja az anyja is. Sőt, még ők veszik neki. De még nagyon sok ilyen tinit ismerek. Ha én ilyen idősen cigiztem volna, anyám kitekerte volna a nyakam.
Többnyire a dohányos szülők tűrik, sőt támogatják.
Mert számukra ez a normális.
Mert számukra túl megterhelő a saját elszórt pénzükkel, elpazarolt egészségükkel való szembesülés, ezért elbagatellizálják a problémát, hogy függők. Struccpolitika.
dec. 28. 16:17
12/14 anonim válasza:
Azért ez egyáltalán nem olyan ritka...
Tanítottam általános iskolában. Az osztályok kb. fele dohányzott 13-14 éves korban, a másik fele nem. Budapesz agglomeráviója, egyáltlán nem lesüllyedt környék és helyi szinten ez egy aránylag jó iskola.
sokféle ok lehet:
pl. a szülők is dohányoznak. Vagy elvált szülők gyereke és az egyik szülő azzal próbálja bizonygatni a "jófejségét" a gyereke felé, hogy ő ad pénzt cigire. Fél, hogy a gyereke kevésbé fogja szeretni, ha nem kap pénzt cigire. Vagy mivel közösségben úgyis dohányzik, ezért a szülő úgy érzi, hogy hiába tépi a száját, úgysme ér semmit.
jan. 13. 11:30
13/14 anonim válasza:
Ezt én sem értem. Szerencsére én kevés ilyen családot ismerek, de azért vannak. A suliba is beviszi a fiam egyik osztálytársa, egy 13 éves gyerek, a szülőin volt is téma, anyuka meg széttárta a karjait, hogy hát nem tud mit csinálni vele. Én is csak pislogtam, hogy mi az, hogy nem tud mit csinálni vele?! Egyáltalán honnan veszi a gyerek, mert a dohányboltban nem szolgálnak ki kiskorút. Meg honnan van rá pénze?! Ezek nem olcsó dolgok. Ha ilyenre költené a pénzét, én első körben megvonnám tőle a zsebpénzt. Aztán utána néznék a baráti körének, hogy ki veszi neki a cigit. Szerintem sem igaz, hogy nem tud mit csinálni, hogyne tudna.
jan. 15. 14:06
14/14 anonim válasza:
amikor a fiam raszokott kb 16 eves volt. mi akkor mar nem dohanyoztunk de elotte egeszen kicsi koratol latta hogy en is es a ferjem a sogornom sogorom is dohanyoztak. mondtam persze neki hogy karos es ne tegye de komoly erveim nem lehettek mivel az egesz csalad dohanyos emberekbol allt. nem nem voltunk kisebbsegiek ertelmisegi csalad vagyunk meg az anyam is dohanyzik aki szinten diplomas es mar 91 eves.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!