Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért tűri el sok szülő, hogy...

Miért tűri el sok szülő, hogy cigizik a gyerekük?

Figyelt kérdés
Pl barátom. Ő a házba szívja, látja az anyja is. Sőt, még ők veszik neki. De még nagyon sok ilyen tinit ismerek. Ha én ilyen idősen cigiztem volna, anyám kitekerte volna a nyakam.
tegnap 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg olyan sok csinálja?

Egyébként ha a szülő cigizik, akkor nem sok alapja van ezért kritizálni a gyereket.

tegnap 15:25
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

Most őszintén mit tud tenni? Azon kívül hogy felhívja a figyelmet arra hogy káros, drága és igénytelen dolog.

Egy 15-6-8 éves már megoldja ha cigizni akar valahogy, más nem barátoktól kéreget stb. Ha tiltja akkor max otthon nem szívja ennyi. Ha megveri akkor ugyanez a helyzet. Bezárni meg egy ekkora kamaszt mar nem lehet mert kétszeresen üt vissza.

Azt én se helyeslem hogy valaki pénzt ad rá vagy ő veszi. Ha elég felnőtt az a gyerek cigizni akkor akkor menjen el diákmunkázni stb. Abból cigizzen.

tegnap 15:29
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Rossz közösségben mozogsz. Egyáltalán nem ez a jellemző.
tegnap 15:33
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
1 ilyen családot sem ismerek.
tegnap 15:46
 5/10 anonim válasza:
54%
Én is rengeteg ilyen családot ismerek, olyat is tudok ahol az anya vette a gyereknek, és amikor az apja megtudta megverte, olyat is, ahol a szülők is dohányosok voltak és a gyerek kezébe nyomták, olyat is ahol pont nem érdekelte a szülőket ha a gyerek drogozott meg ivott az se, kapja a zsebpénzt költse amire akarja. Sajnos vannak szülők akik vagy maguk is dohányosok ezért elnézik a gyereknek is, vagy nem is érdekli őket, adja a pénzt, megveszi, csak hagyja békén a gyereke
tegnap 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
28%

A tiltás verés is sajnos olyan hogy akkor lehet még a drogba is bele fog menni.

Nagyon sokmjnden függ a belső megbecsüléstől vagy kirekesztettségtől haveroktól. Nemcsak a szülői mintától.

En pl.olyanrol is tudok ahol mindkétvszülő cigizik de szobában is és egyik gyerek se cigizik! Se tinin se harmincason sem!

Ott pl egyiknek se volt soha tiltva.

tegnap 18:08
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Ilyen korban a gyerekek önmagukat is keresik minden rosszat jót is kipróbálnak valójában nekik még nem is létezkk jó és rossz külön hanem csak a világ úgy ahogy van.

Igazábol a szemelyiség is kialalul meg a belső normáik is es sajnos ahhoz a rossz megtapasztalása is kell.

Es utána lesz képük arrol mi jo mi rossz.

tegnap 18:11
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

"Egy 15-6-8 éves már megoldja ha cigizni akar valahogy, más nem barátoktól kéreget stb."

2100ft egy doboz cigi, már nem az a világ van, amikor állandóan elosztogatod. No meg a havernak is csak addig van cigije amíg az ő anyja is egy nemtörődöm idióta.

tegnap 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:
32%

Biztos van olyan csaj is aki pippant èrte kérdező.

Ezt honnan tudná meg a szülő szerinted?

tegnap 18:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Igazából én nem látom elterjedt problémának, hogy a szülők annyira hagyják a gyereket cigizni, hogy a házban is.

Nálunk pl ez ilyen tűrt dolog volt. Anyám nem tiltotta a cigizésemet, de annyi volt a kitétel, hogy nincs emiatt extra zsebpénz, ha cigire elbsztam a pénzem, akkor nem adott mozira meg ilyenekre. (Amíg nem cigiztem, akkor simán mondta, hogy ad külön pénzt a programokra, ha kell, ha nem alapon) Meg akkor ott volt a "oké, de ne lássam, ne érzékeljem meg koliba se tudjanak róla" szabály is, meg nem vette meg nekem.

Ezzel azért elég jól megelőzte, hogy rászokjak, mert ha cigizni akartam, akkor el kellett mennem sétálni, és nem csak annyi, hogy otthon kiállok az ajtóba, meg a koliból kimegyek a kapu elé. Amire nem volt mindig idő, meg nincs olyan, hogy na még tíz perc van a kolis kimenőből, egy szál a kapun kívül még belefér.

tegnap 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!