Miért tűri el sok szülő, hogy cigizik a gyerekük?
Tényleg olyan sok csinálja?
Egyébként ha a szülő cigizik, akkor nem sok alapja van ezért kritizálni a gyereket.
Most őszintén mit tud tenni? Azon kívül hogy felhívja a figyelmet arra hogy káros, drága és igénytelen dolog.
Egy 15-6-8 éves már megoldja ha cigizni akar valahogy, más nem barátoktól kéreget stb. Ha tiltja akkor max otthon nem szívja ennyi. Ha megveri akkor ugyanez a helyzet. Bezárni meg egy ekkora kamaszt mar nem lehet mert kétszeresen üt vissza.
Azt én se helyeslem hogy valaki pénzt ad rá vagy ő veszi. Ha elég felnőtt az a gyerek cigizni akkor akkor menjen el diákmunkázni stb. Abból cigizzen.
A tiltás verés is sajnos olyan hogy akkor lehet még a drogba is bele fog menni.
Nagyon sokmjnden függ a belső megbecsüléstől vagy kirekesztettségtől haveroktól. Nemcsak a szülői mintától.
En pl.olyanrol is tudok ahol mindkétvszülő cigizik de szobában is és egyik gyerek se cigizik! Se tinin se harmincason sem!
Ott pl egyiknek se volt soha tiltva.
Ilyen korban a gyerekek önmagukat is keresik minden rosszat jót is kipróbálnak valójában nekik még nem is létezkk jó és rossz külön hanem csak a világ úgy ahogy van.
Igazábol a szemelyiség is kialalul meg a belső normáik is es sajnos ahhoz a rossz megtapasztalása is kell.
Es utána lesz képük arrol mi jo mi rossz.
"Egy 15-6-8 éves már megoldja ha cigizni akar valahogy, más nem barátoktól kéreget stb."
2100ft egy doboz cigi, már nem az a világ van, amikor állandóan elosztogatod. No meg a havernak is csak addig van cigije amíg az ő anyja is egy nemtörődöm idióta.
Biztos van olyan csaj is aki pippant èrte kérdező.
Ezt honnan tudná meg a szülő szerinted?
Igazából én nem látom elterjedt problémának, hogy a szülők annyira hagyják a gyereket cigizni, hogy a házban is.
Nálunk pl ez ilyen tűrt dolog volt. Anyám nem tiltotta a cigizésemet, de annyi volt a kitétel, hogy nincs emiatt extra zsebpénz, ha cigire elbsztam a pénzem, akkor nem adott mozira meg ilyenekre. (Amíg nem cigiztem, akkor simán mondta, hogy ad külön pénzt a programokra, ha kell, ha nem alapon) Meg akkor ott volt a "oké, de ne lássam, ne érzékeljem meg koliba se tudjanak róla" szabály is, meg nem vette meg nekem.
Ezzel azért elég jól megelőzte, hogy rászokjak, mert ha cigizni akartam, akkor el kellett mennem sétálni, és nem csak annyi, hogy otthon kiállok az ajtóba, meg a koliból kimegyek a kapu elé. Amire nem volt mindig idő, meg nincs olyan, hogy na még tíz perc van a kolis kimenőből, egy szál a kapun kívül még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!