Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 1,5, 2 éves autista gyerekedne...

1,5, 2 éves autista gyerekednek milyen tünetei voltak ebben a korban?

Figyelt kérdés
Csak sejtettétek, hogy valami nem okés vagy ekkor màr diagnosztizálva volt?

nov. 28. 20:06
 1/3 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem sejtettem. Nagyon ritkán sìrt, már babakènt is. De ha sìrt, akkor üvöltött, mint akit nyúznak. Nagymozgàsai extrèm gyorsak, finommotorikàja a mai napig le van maradva. Nagyon koràn szàraz maradt a pelusa reggelre, de annyira üvöltött, hogy nem lehetett bilire rakni. Gyurmàt, zsìrkrètàt ette, puzzle- zni nem volt hajlandó. Önàllósàgra öltözködèsben (ennyi idősen csak vetkőzèsben) egyàltalàn nem törekedett. Kisebb koràban volt, hogy csak ùgy lehetett àtpelenkàzni, hogy èn szoptattam, màs pelusozta.
nov. 28. 20:54
 2/3 anonim ***** válasza:
85%

Mivel az összes szakember azon volt, hogy meggyőzzön, hogy ez csak 1, idegrendszeri éretlenség, 2, rossz kötődési minta, ami az én hibám, ezért nem gondoltunk autizmusra. Helyette gyomorgörccsel hordtam fejlesztésről fejlesztésre.

Az 1. válaszolóval csak annyi közös van, hogy neki se volt differenciált a sírása, csak egyféleképpen teli torokból üvöltve tudott sírni. Idegen közelébe se mehetetett.

Mozgásfejlődése megkésett volt, kivéve a finommotorika, mert abban pont ügyesebb volt. 3 hónapos korától hordtam gyógytornára. 1,5 éves elmúlt, amikor elindult. Beszédfejlődés is késett. Na ő nem rakott semmit a szájába, kaját se. 1,5 évesen még 90 %-ban tápszeren élt, nem lehetett szoptatni. 2 évesen meg 90 %-ban levegőn és fényen élt. Akkorra teljesen elutasította a tápszert, de semmit nem akart enni helyette. Fél banán/nap az jó nap volt. 1,5 évesen még jó húsban volt, 2 évesen meg a 3 percentilis alatt.

Ja másik hasonlóság neki is egyévesen már száraz volt reggelre, bár ez utána visszaesett. 1,5 évesen székletvisszatartási problémáink voltak, heti egyszer kakált úgy hogy folyamatosan gyógyszert kapott rá. Majdnem 4 évesen lett szobatiszta. Pelenkázast ő mindig hagyta, végig a komódon tettük tisztába. 3,5 évesen meg magát is bepelenkázta.

Szenzoros volt, ingerkerülő. Homokhoz nem ért, kezét kényszeresen mosta. Haját mosni nem lehetett, üvöltött mint akit nyúznak. Túlhallása volt és iszonyú meltdownjai ennyi idősen. Fejét verte a padlóba üvöltés közben. Sokszor órákig üvöltött megnyugtathatatlanul. Nappal nem aludt 2 éves korától, de éjjel is alig.

nov. 28. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:
78%
Semmi különös. Mindent időben csinált, beleértve a beszédet is.
tegnapelőtt 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!