Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az óvónő állandóan panaszkodik...

Az óvónő állandóan panaszkodik a gyerekemre. Mit tegyek? Ez a harmadik év már, egy apró jó szava sem volt tá sosem. Már félek érte menni délutánonként, mert tudom, mit kapok...

Figyelt kérdés
nov. 13. 11:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%
20-as az a óvodai dajka akiről beszélsz. Az óvónőnek nem feladata a gyerek sz_ros fenekét vagy taknyos orrát törölgetni. Az óvónő feladata az, hogy képes legyen fegyelmezni a neveletlen gyerekeket. Ha nem képes, nincsenek erre a korosztálynak megfelelő pedagógiai módszerei, akkor ne dolgozzon ott, hisz nem ért hozzá. Na itt a helye az óvónőnek.
nov. 18. 14:54
 22/28 anonim ***** válasza:
Vagy, mondjuk, ha tudod, hogy neveletlen a gyereked, akár te is nevelheted egy kicsit otthon, hogy az intézményekben ne kapjanak agyvérzést tőle.
nov. 18. 16:01
 23/28 anonim ***** válasza:
90%
Az óvoda kötelező oktatási intézmény a gyermek 3 éves korától, tehát nem lehet "otthon nevelt" a rakoncátlan ovis. Ezzel az óvónőnek kell megbirkóznia, nem arra szól a diplomája hogy a tökéletes szülők tökéletesen viselkedő 3-7 éves kor közötti gyerekeinek foglalkozást tart (ez csak egy része a munkájának). Ezt tanulja főiskolán, hogyan tudja lekötni a figyelmét az ilyen korú gyerekeknek, milyen pedagógiai módszerek vannak. Miről beszélsz? Mindig is volt "rossz" gyerek. Ki azért mert hiperaktiv, ki azért mert figyelemzavaros, ki azért mert olyan családból származik ami hátrányos helyzetű és a "normális" társadalmi elvárásokat nem tudja a gyereke felé közvetíteni, mert maga sem tudja vagy érti.Ez a pedagógus pálya nehézsége, ezért érdemel magas fizetést, társadalmi megbecsülést amit nap mint nap csinál a közért.
nov. 18. 17:51
 24/28 anonim ***** válasza:
Igen, az aztán a társadalmi megbecsülés, mikor anyuka a maradék 3 fogával fröcsög az óvónőnek, hogy "tudja már, hol a helye"... :D
nov. 18. 18:01
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Társadalmi megbecsülés az a bérezésben (kellene), hogy jelentkezzen. Ennek a pályának a nehézsége az hogy a "maradék 3 fogú anyukával" is meg kell találni a hangot, úgy hogy a gyerekét a társadalmi normalitás felé tereled, megadd számára a választ hogy a kis Ronáldinnyó ma jó volt, megette a főzit, beletalált a wc-be és nem bántotta a csoporttársait, eredmény ha nem zavarta aznap a meseolvasást. Nehéz feladat? Biztos vagyok benne. Viszont ez szélsőség (amit írtam), az átlag ovis gyerek is nagy türelmet igényel. Na meg szakmai tudást. Anyán 40 évig volt óvónő, sosem panaszkodott azokra mint ami most probléma, pedig nem az elit 10-20 ezer gyereke járt hozzá. Igaz ő bement és maximálisan a gyerekekkel volt még le nem telt a munkaidő. A legrosszabb gyerek is leköthető, ha odafigyel rá a pedagógus. Akkor ha a gyerek élményekről és nem fegyelmezésekről számol be a szülőnek, akkor nem fröcsög anyuka a 3 fogával.
nov. 18. 19:08
 26/28 anonim ***** válasza:
20as sajnos aki óvónőnek áll pl annak ez is beleesik a feladata köré, ha tetszik ha nem. Ő vállalta, innentől nem sopábkodni kell hogy ne bírja, hanem jöjjön rá hogy annál a gyereknél hogyan ér el bármit is.
nov. 18. 23:58
 27/28 anonim ***** válasza:

*nem sopánkodni

*nem bírja

nov. 19. 00:01
 28/28 anonim ***** válasza:

Ha egy gyerek egy macskát lilára színez, mert úgy viccesebben néz ki, az lehet a kreativitás jele is, nem feltétlenül rosszaságból csinálja. Vannak olyan gyerekek, akik egyszerűen unják a szokatlan, sablon feladatokat, és ez nem rosszaság.

Kérdező, így látatlanban nekem az jutott az eszembe, hogy érdemes lenne a gyerek képességeivel alaposabban foglalkozni, felmérni, hol tart a többiekhez képest, mert elképzelhető, hogy a devianciája (he erről van szó egyáltalán egy kiragadott példa alapján) azt jelzi, hogy ő más, különlegesebb megközelítést igényel, és nem feltétlenül a negatív értelemben.

Amúgy ha egy óvónő nekem erre panaszkodik, hogy lilára színezte a macskát, hát én biztosan kinevettem volna, hogy ezzel mi a baja. Ha hasonló kaliberű dolgokkal jön, akkor simán kinevetném. De te tudod, mik szoktak még előfordulni.

dec. 6. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!