Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pedagógiai szakszolgálaton,...

Pedagógiai szakszolgálaton, ha a gyermek nem vizsgálható, nem együttműködő, esetleg szülőtől sem elválasztható, akkor mi szokott történni?

Figyelt kérdés

Újabb vizsgalatot kérnek, vagy csak beleírják a szakvéleménybe, és majd az éves felülvizsgálaton nézik meg újból?

Kérlek ne írjátok, hogy értenek hozzá, rá tudják venni, van bőven tapasztalatom róluk is (másik gyerek miatt), a gyerekről is, és több szakembertől is. Igen kevés az esély rá.

Csak ennyi érdekel, hogy ilyenkor újabb vizsgálatot kérnek - esetleg máshol, vagy csak a szokásos papíron szerepel-BTMN-pszichiáter-pszichológus-fejlesztés kör lesz, és jövőre új vizsgálat.

Köszönöm előre is.

nov. 11. 09:42
1 2
 11/17 anonim válasza:
És a BTMN ellen nem tudtál tiltakozni?
nov. 13. 12:15
 12/17 A kérdező kommentje:

Az ellen nincs ellenvetésem, mert ezzel a kóddal kap plusz fejlesztést oviban - aminek bár sok haszna a másiknál nincs, de nem árt, és emiatt kapunk majd biztosan 1 év halasztást is, amit kifejezetten szeretnék. :)

Ma voltunk amúgy, valami csoda folytán (gondolom az eddigi fejlesztések hatására) amihez nem kellett beszélnie, azokban a feladatokban együttműködött úgy ahogy, bár van, amit elbohóckodott. Több dologgal is meglepett most engem is, pozitív értelemben. Így annyi lett az eredmény, hogy ez a területe gyenge, a többi képessége korának megfelelő. Nem kell hála az égnek így sehová mennünk, csak jövőre a felülvizsgálatra. :) - el nem tudom mondani, mennyire örülök, hogy legalább ennyibe bevonható volt, számomra ez már kész csoda.

Köszönöm még egyszer a válaszokat.

nov. 15. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:

Ilyenkor kapsz GYOD-ot vagy amilyen plusz pénzt az államtól?

Mert hallássérült

nov. 15. 16:44
 14/17 anonim ***** válasza:
Huhh, átérzem abszolút! Örülök, hogy jól sikerült a vizsgálat!
nov. 15. 19:17
 15/17 A kérdező kommentje:

13, nem hallássérült hála az égnek. Csak 4 hónapig elhúzódó gyulladása, és gennyes gyulladása volt, de aztán szépen helyrejött-és pont a gyógyulási fázisra esett a ped.szakszolg, amit már előtte is tologattam, úgyhogy már muszáj volt menni. Akkor rendszeresen jártunk a fül orr gégészeten, meg utána is kontrollokra, de úgy néz ki, nem okozott semmi maradandót. Viszont azóta is hajlamos fülgyulladásra.

14, köszönöm. :)

nov. 17. 09:42
 16/17 anonim válasza:
Mit kell csinálni egy ilyen korú gyereknek egy ilyen vizsgalaton?
nov. 19. 12:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem is hasonló volt. Sok múlik a vizsgálatvezetőn, mert volt olyan, aki együttműködésre tudta bírni, volt, amelyik nem. Egyébként jogod van bent maradni a vizsgálaton, ha mást mondanak, hazudnak. Persze jobban szeretik, ha a szülő kimegy, de én maradni akartam. Egyrészt a gyereknek ez biztonságérzet. Nagyon mondogatták, hogy az iskolában sem leszek ott, meg másképp viselkedik a gyerek, ha nincs ott az anyja, tudnia kell idegenekkel is viselkedni. De én meg azt mondom erre, hogy ez egy komoly vizsgaszituáció, stresszhelyzet, persze, hogy izgul. A másik meg az, hogy szerettem volna látni, hogy a leírt szakvélemény mögött mi van. Ha nem lettem volna bent, akkor biztos kiakadok azon, hogy leírták, hogy 80-as az IQ-ja. Holott igazából az történt, amit itt írt valaki korábban. Egy beszédértési zavar és figyelemzavar diagnózissal rendelkező gyereknek egyszer felolvasta a nő a kérdést. A gyerek visszakérdezett, hogy ismételje meg. A nő meg közölte vele, hogy az instrukciók alapján csak egyszer lehet elmondani a kérdést. Micsoda marhaság már ez!!! A gyerek erre rávágta, hogy akkor nem tudom. Aztán látta, hogy ennek nem lett semmi következménye, úgyhogy onnantól az összes kérdésre az volt a válasz, hogy nem tudom, nem tudom. Én ekkor már rászóltam, hogy legyen szíves erőltesse már meg magát, és gondolkodjon. Erre a nő rámripakodott, hogy nekem itt nem szabad megszólalnom. Hát, oké, ha az a cél, hogy szobanövénynek tituláljuk a gyereket.

Amúgy most 8. osztályos a fiam, alsóban végig kitűnő volt, most 3,4-es tanuló, szóval ennyit a 80-as IQ-ról.

nov. 23. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!