Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pedagógiai szakszolgálaton,...

Pedagógiai szakszolgálaton, ha a gyermek nem vizsgálható, nem együttműködő, esetleg szülőtől sem elválasztható, akkor mi szokott történni?

Figyelt kérdés

Újabb vizsgalatot kérnek, vagy csak beleírják a szakvéleménybe, és majd az éves felülvizsgálaton nézik meg újból?

Kérlek ne írjátok, hogy értenek hozzá, rá tudják venni, van bőven tapasztalatom róluk is (másik gyerek miatt), a gyerekről is, és több szakembertől is. Igen kevés az esély rá.

Csak ennyi érdekel, hogy ilyenkor újabb vizsgálatot kérnek - esetleg máshol, vagy csak a szokásos papíron szerepel-BTMN-pszichiáter-pszichológus-fejlesztés kör lesz, és jövőre új vizsgálat.

Köszönöm előre is.

nov. 11. 09:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
25%

Eleve mennyi idös gyerekröl van szó???

Ennyi infóból semmit nem lehet mondani.

nov. 11. 09:48
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Születik egy hamis vélemény. Legalábbis tapasztalat szerint. Fel se merült bennük, hogy tovább kellene küldeni, inkább leírták, hogy alacsony átlagos intelligencia, korához képest nagyon gyenge teljesítmény, figyelemzavar. Felülvizsgálat ekkor és ekkor. Illetve okoskodtak egy kört, hogy így és így kellene nevelni.
nov. 11. 09:53
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az fontos, hogy hány éves?

De nekem is az a tapasztalatom, hogy "alulminősítik". A saját belső doksijukban benne van, hogy nem vizsgálható, de amit te is kapsz szakvéleményt, az eléggé lehúzza.

nov. 11. 09:59
 4/17 A kérdező kommentje:
4 és fél éves
nov. 11. 10:24
 5/17 A kérdező kommentje:

Szuper... A másik gyerekemnél is leírták, hogy alacsony-átlagos intelligencia, holott csak hallásproblémája volt. A klinikai szakpszichológus meg amíg fel nem nézett a papírból, elkezdte nekem mondani, hogy elmondták-e a szakszolgálaton, hogy ez azt jelenti, hogy értelmi fogyatékos a gyerekem. És mikor mondtam neki, hogy nem, még meghazudtolt. 🤣 Aztán végre ránézett a gyerekre is... Remek kilátások. Csodás a rendszer.

Magán helyen pénzért meg tudtak vele szenvedni, hogy együttműködjön, persze sok idő volt, de sikeres, viszont biztos vagyok benne, hogy itt nem fognak vele szenvedni.

nov. 11. 10:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy mi miatt mentek? Én magasról letojtam a véleményüket, mert csak az iskolahalasztáshoz kellett, egyébként meg születése óta pénzt, időt, fáradtságot nem kímélve hordtam fejlesztésről fejlesztésre. Nem a szakszolgálattól vártam a problémáink megoldását.

Ők csak egy kikerülhetetlen állomás voltak.

nov. 11. 10:50
 7/17 A kérdező kommentje:
Szintén hasonlóan gondolom. Kb az alapprobléma ugyanaz, amitől tartok a vizsgálaton. Csak itthon beszél, oviban nem. Nem vonható be semmibe. Járok a gyerekkel fejlesztésre magánba. Ovi, vedőnő, és doki is küldte, probléma még a mozgásfejlődése, így menni kell ide is. Semmi pluszt nem várok tőlük, azt elintézem magánba, amit várok, csak az iskolai halasztás lesz az majd, ami előnyünkre válik tőlük. Már így is sokat fejlődött, (csak jó lenne nem járni felesleges plusz köröket, a hivatalos útra hivatkozva.)
nov. 11. 11:57
 8/17 anonim ***** válasza:
60%
Melyik megye? Szelektív mutizmus? A mutista gyerekeket is lehet mérni nem verbális teszttel. De egy 4,5 éves gyerekre nem fogják rá, hogy értelmi probléma, ha nem az.
nov. 11. 18:39
 9/17 A kérdező kommentje:

Pest megye. Ez felmerült bennem is, nem tudom mi, ha valaki elég türelmes vele, akkor beszél, csak halkan. Lehet az oviban is beszélne, csak nem hallják, mert halk, és ott hangzavar van. Mostanában a torna hatására már elkezdett barátkozni is.

Igen, van rá módszer, de hiába, ha nem fog együttműködni, és mondjuk az ajtón lóg sírva. (Elképzelhető, hogy ez lesz.)

"De egy 4,5 éves gyerekre nem fogják rá, hogy értelmi probléma, ha nem az."

Mérget erre nem vennék.

A hallásproblémás gyerekemre írták ezt az alacsony-átlagos intelligencia szintet, amire mondták, hogy értelmi fogyatékosság határán áll, holott csak elhúzódó fülgyulladása volt, és azóta is kb egy évvel haladja meg a kortársait - felülvizsgálaton már azt mondták, 3 évig ne menjünk, nem is értik mit keres ott a gyerek - de azért a btmn maradjon... Itt elég inkompetensek a "szakemberek". A klinikai szakpszichológus egy kb horoszkópíró szintjén van, szimbolikát 100%osan kőbe vésett igazságnak tekinti, és a szülőt meghazudtolja.

Szóval inkább hagyjuk ezeket az embereket itt. :D Ha tudnék bennük bízni, hogy tenyleg szakmai módon, reálisan látják a gyereket, akkor kérdésem sem lenne, de képtelen vagyok bízni bennük azok után, amiken eddig túlvagyunk, pedig még azt is tudatosítottam magamban, hogy egy idegen helyen nem olyan, mint otthon, tehát azért reális határok közt elfogadom, hogy ők ilyennek látják, de azért nagyon átesnek a ló túloldalára. (Pl kérdeztem valamit, hogy azt honnan látja a gyerekemen, és a szakmailag alátámasztott válasz tök idegesen: mert én vagyok a szakember! - hogyan is merészelem megérteni a gyerekemet ugyebár, de azért tegyek meg érte mindent...

Remélem, azért máshol normálisabbak, és csak mi vagyunk itt ilyen szerencsétlenek.

És köszönöm szépen a válaszokat!

nov. 12. 09:33
 10/17 A kérdező kommentje:
Még annyit zarójelben,, hogy a fülproblémáról orvosi papírral a kezemben mentem, tehát tudtak róla a vizsgalat alatt. Mégsem tudták helyén kezelni a dolgokat. Ugyanúgy a hallás utáni feladatokat tekintették az iq alapjának, amit 1x lehet felolvasni.
nov. 12. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!