Hogyan beszéljem le a gyerekeket a hazudásról, verekedésröl?
gyermek pedagógus vagyok, kezdö és fiatal, nincs sok tapasztalatom. ezért fordulok ide. van 1csoportom, 1. osztályosok, szóval 6-7évesek. mostanában nagyon hazudnak meg aggresszivak. már beszélgettem velük, hogy az nem szép ha valaki hazudik, mert aztán ha igazat mond akkor nem hiszem el, hanem azt gondolom hogy hazudott stb. tudom, még gyerekek, valószinüleg én is hazudtam amikor kicsi voltam, meg ki nem. ez normális, valahogy. de akkor is szeretném, hogy az igazat mondják nekem. pl.: látom hogy meglökte a másikat, vagy kitette a lábát, hogy elessen a másik meg megbotlódjon benne. és letagadják. ami normális. melyik gyerek valja be hogy ö tette. megértem öket, egyrészt, hisz én is ilyen voltam. de nagyon csúnya szokás, és igy nekem is nehéz eldönteni hogy kit büntetjek meg (10perc játék szünet) és kinek adjak igazat. mert nem mindig látom hogy ki a hibás és ki az áldozat.
mit tegyek? tanácsok, tapasztalatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!