Hogyan beszéljem le a gyerekeket a hazudásról, verekedésröl?
gyermek pedagógus vagyok, kezdö és fiatal, nincs sok tapasztalatom. ezért fordulok ide. van 1csoportom, 1. osztályosok, szóval 6-7évesek. mostanában nagyon hazudnak meg aggresszivak. már beszélgettem velük, hogy az nem szép ha valaki hazudik, mert aztán ha igazat mond akkor nem hiszem el, hanem azt gondolom hogy hazudott stb. tudom, még gyerekek, valószinüleg én is hazudtam amikor kicsi voltam, meg ki nem. ez normális, valahogy. de akkor is szeretném, hogy az igazat mondják nekem. pl.: látom hogy meglökte a másikat, vagy kitette a lábát, hogy elessen a másik meg megbotlódjon benne. és letagadják. ami normális. melyik gyerek valja be hogy ö tette. megértem öket, egyrészt, hisz én is ilyen voltam. de nagyon csúnya szokás, és igy nekem is nehéz eldönteni hogy kit büntetjek meg (10perc játék szünet) és kinek adjak igazat. mert nem mindig látom hogy ki a hibás és ki az áldozat.
mit tegyek? tanácsok, tapasztalatok?
akkor most már érted hogy mire gondolok..hülyegyerekek..s nem tudok mindegyikkel elmenni wc-re, vagy elkisérni öket mert még van 18 másik gyerek, akire figyelnem kell. nah de most nem csak a wc-re menésröl van szó, hanem nagyon aggresszivak. szeptemberben az egyik kiütötte a másiknak a fogát, azután egy másik gyerek majdnem megfolytotta szalaggal a másikat. meg ilyesmi. vagy alig hogy megfordulok, valami történik. és kérdezem mi történt: ö volt. nem: ö volt. meg ilyesmi. ilyenkor nem tudok mit csinálni. nem hogy hülyegyerekek, hanem neveletlenek. mi pedagógusok meg nem azért vagyunk, hogy megneveljük a gyerekeket. arra a szülök vannak. a lényeg az, hogy azt szeretném, hogy belátják hogy nem jó ha hazudik valaki. meg hogy miért nem.
nem "verem" öket, mert bármikor beléphet 1szülö és aztán a bolhából elefántot csinál. meg amúgy se szeretek verekedni :))
Nem vagyok pedagógus, így könnyen beszélek....
DE szerintem sem hagyd, hogy hazudjanak.
Ha egyszer hazudott, másodjára ne engedd ki a WC-re. Pisiljen csak oda, ha akar...
Ha nem mondják meg ki kezdte: mindkettő kapjon büntetést: az egyik mert hazudik és ütött, a másik, mert nem kerülte el a helyzetet, vagy mert provokálta.
Nálunk egy nagyon jól bevált módszer volt 50szer-100 szor leírni azt, ami miatt a büntit kaptuk. Persze ha már tudnak írni.
31 múltam, de nem felejtem el most sem a mondatot, amit 100x írtam le:
"Az iskola területét engedély nélkül nem hagyom el."
Én is csak a WC-re akartam menni, de máshol kötöttem ki. Ráadásul engem meg sem állítottak az udvaron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!