Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan beszéljem le a gyerekek...

Hogyan beszéljem le a gyerekeket a hazudásról, verekedésröl?

Figyelt kérdés

gyermek pedagógus vagyok, kezdö és fiatal, nincs sok tapasztalatom. ezért fordulok ide. van 1csoportom, 1. osztályosok, szóval 6-7évesek. mostanában nagyon hazudnak meg aggresszivak. már beszélgettem velük, hogy az nem szép ha valaki hazudik, mert aztán ha igazat mond akkor nem hiszem el, hanem azt gondolom hogy hazudott stb. tudom, még gyerekek, valószinüleg én is hazudtam amikor kicsi voltam, meg ki nem. ez normális, valahogy. de akkor is szeretném, hogy az igazat mondják nekem. pl.: látom hogy meglökte a másikat, vagy kitette a lábát, hogy elessen a másik meg megbotlódjon benne. és letagadják. ami normális. melyik gyerek valja be hogy ö tette. megértem öket, egyrészt, hisz én is ilyen voltam. de nagyon csúnya szokás, és igy nekem is nehéz eldönteni hogy kit büntetjek meg (10perc játék szünet) és kinek adjak igazat. mert nem mindig látom hogy ki a hibás és ki az áldozat.

mit tegyek? tanácsok, tapasztalatok?

2010. nov. 4. 21:32
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Igaz én is gyerek vagyok de tudom a megoldást.Ha meg akarja beszélni vele próbálja meg beültetni az ölébe és simogassa a fejét, és beszélgessen vele. Ha nagyon hisztis és a testvérével verekszik vigye fürdőszobába és lucskoljon az arcára 1 kis vizet. Ez nem fog neki ártani csak megszeppen(persze ez kórtól függ).
2010. nov. 5. 20:43
 12/21 A kérdező kommentje:

nah ezt mondtam én is nekik, hogy leirják 100x azt amit káromkodnak, és majd megtanúlják hogy nem szabad olyat mondani. de az a bibi, hogy 6,7évesek, elsösök, még csak most tanúlják a betüket, s abból se tudnak még mindent. nah de átirni, át tudják hehehe. mind2öt megszoktam büntetni, de mégis csinálják. meg az, hogy mondom nekik hogy most üljenek le 10percre, és el van felejtve a dolog, nem beszélek a szülökkel, és van 2gyerek aki simán az arcomba röhög. az egyiknek még nem láttam soha az anyját, a másiknak az anyjával beszéltem, aztán 2-3napig jó volt, de most megint elkezdte. tudom, kell nekik a figyelem. de 19gyerek mellett, nem tudok mindenkire ugyan annyit oda figyelni, föleg ha a csoport fele kis ördög, akkor igy azokkal többet kell foglalkoznom, amikor rosszalkodnak.

én nem vagyok olyan mint a munka társnöim, hogy rögtön orditjak rájuk mint a sakál. nem szeretem az ilyesmit, mert tudom, hogy máshogyan is meglehet beszélni az ilyesmit, nem kell orditani. én inkább leülök a kicsikkel, fél órára vagy 1órára és megbeszélem velük, hogy mit csinálnak jól, akkor meg is mondom hogy nagyon büszke vagyok rájuk és örülök hogy ilyen okossak, s aztán azt is megmondom nekik, hogy mi nem tetszik annyira, s melyik dolgon kell még javitani. és ezért is szeretnek a kicsik, mert nem orditok, hanem leülök velük megbeszélni.

2010. nov. 6. 09:36
 13/21 A kérdező kommentje:
nem, nem vagyok tanitó, én csak olyan felügyelö valami vagyok. délben jönnek a gyerekek hozzám, a terembe, és én szórakoztatom, gondozom öket. együtt megyünk ebédelni, a konyhába, aztán együtt csináljuk a házi feladatot, segitek nekik. aztán játszunk, rajzolunk, tornázunk, sportolunk ilyesmi. magyarul sajnos nem tudom hogy, hogyan mondják, Bécsben dolgozom. 1általános suliban dolgozom, elsösökkel foglalkozom. gyermek gondozó/gyermek pedagógus a helyes kifelyezés rá.
2010. nov. 6. 09:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Ezt magyarul napközis nevelőnek hívják.
2010. nov. 7. 20:51
 15/21 anonim ***** válasza:

Hát, nagyanyámnak volt erre a hazudozásra egy általános megoldási sémája: általában minden érintett kapott büntetést, mert az árulkodásért és a hazudozásért is ugyanaz járt :DD.

Persze lehet mondani, hogy szegény gyerek, így nincs is jó válasz, mindenhogy megbüntetik - de pont ez volt a lényeg: aki belekeveredett, az akár hogy próbál szépíteni, benne van - ne tessék következőleg belekeveredni.

Már nem emléxem, mi volt a film címe, egy jó nevű angol bentlakásos intézetről szólt, a film lényege tök más volt, de mindenesetre volt benne egy jelenet, ahol a fiatal apácát (apácák tanítottak az iskolában) oktatta az igazgatónő, hogy hogyan ne veszítse el a kontrollt az osztály felett: minden teremben van a tábla felett egy kép, asszem a címerrel vagy valami hasonló emelkedett témával, na az remekül megfelel arra, hogy a tükröződő üvegezésben szemmel tartsa a rendetleneket, miközben háttal van az osztálynak. Ha visszafordulás után 2-3 alkalommal következetesen eltrafálja, hogy ki volt a hunyó, az lesz a gyerekek benyomása, hogy őt nem lehet becsapni... nem tudom, hogy az életben mennyire működik.

2010. nov. 7. 21:31
 16/21 anonim ***** válasza:

Igazad van,a szülő felelőssége tiszteletre nevelni a gyereket,nem a pedagógusé.

Amit tehetsz az ügy javulása érdekében az az az,hogy legyen határozott,magabiztos a fellépésed,mert ha megérzik,hogy tanácstalan vagy egyes helyzetekben akkor megesznek reggelire.Amikor rákérdezel a történtekre akkor magabiztosan jelentsd ki,hogy ne hazudjon,mert úgy is tudod,mikor hazudik.

Vagy esetleg minden nap megbeszélhetnél velük pár perc erejéig egyes fogalmakat,megkérdeznéd,hogy ki tudja pl mit jelent a szó,hogy tisztelet,hazugság,segítőkészség,jótékonykodás,önzetlenség, ilyesmiket.Megkérnéd őket,hogy saját szavaikkal fogalmazzák meg,és döntsék el,hogy ez egy embernél jó,vagy rossz tulajdonság.

Én még amit tennék a helyedben az az,hogy versenyeztetném őket.Faliújságra kitenni a neveket,és aki jól viselkedik az kap pontot,aki nem annak lehúzol egy jót,vagy nem kap.Aki a hét végére a legtöbb pontot összegyűjti,az mondjuk dicsérő oklevelet kap.A gyerekek nagyon szeretnek versenyezni egymással bármivel.

Szóval szerintem csak a fellépéseddel van a baj,érzik hogy bizonytalan vagy és könyörtelenül átgázolnak rajtad.

2010. nov. 10. 15:56
 17/21 anonim ***** válasza:

lehet barom ötlet.. nem udom h néznek e az elsősök mesét... de pl van egy két andersen mese.. ami elég tanulságos.

ha hülye dolgot mondtam bocsi csak segiteni szeretnék.

2010. nov. 10. 23:24
 18/21 anonim válasza:

A leírom százszor téma az hatásos, egy hétnél tovább én sem bírtam 4.-es koromban , mert midnen nap kaptam többször százat! Idézem: Nem beszélek, amikor a tanítónéni beszél! :D

Szóval szerintem az írásos büntetés jó, sőt még szép lesz a külalakja is!

2010. nov. 19. 12:14
 19/21 anonim válasza:
én aszondom pucsíts az asztalra, szarjál a füzetre, és verd bele a mocskos pofájukat, mindannyiszor, ahányszor megszólalnak. Aztán ha még mindig rinyálnak nyalják ki a seggedet. Garantált megoldás. (állásvesztés esedékes)
2010. dec. 26. 16:51
 20/21 anonim válasza:
szétverném a fejüket téglával, miközben a többit a falhoz kötözve jeges vízzel öntözném.
2011. ápr. 14. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!