Hogy lehet leszoktatni?

Figyelt kérdés
5 èves fiúról van szó. Sajnos minden próbálkozás ellenère, nagyon hisztis. Minden átöltözès, fürdès elött megy a hiszti. A visítás. Folyamatosan rohangál még a házban is. Elmondtam már szèpen, csúnyán, hogy mit mièrt nem kellene. A büntetőszèkes dolgon is túl vagyunk már. Ideig óráig használ. SOS tanácsokat kèrnèk szèpen. Köszönöm.
okt. 5. 09:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne ha szaksegítséget kérnétek? Nem biztos, hogy neveletlen, rossz gyerek, hanem sok egyéb "betegség" is okozhat hasonlót.
okt. 5. 10:10
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Igen, kaptam gyerekkoromban összesen 2db-ot. Azöta 32 éves vagyok, nem haltam bele és nem lettem lelkibeteg, viszont megtanultam, hogy nem köpünk le senkit.
okt. 5. 10:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Fürdéshez ajánlom a "szappankrétát". Bátyámék gyerekeinél ment a folyamatos hiszti fürdés előtt és tőlem kaptak egyik Karácsonyra. Utána mesélte sógnőm, hogy ennél jobbat ki sem találhattam volna, mert azóta rohannak fürdeni, hogy rajzolhassanak a kád szélére-csempére :D Simán lemosható, nekünk is volt, az én fiam is imádta. Sztem a legtöbb játékboltban kapható.
okt. 5. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elvinném kivizsgálásra, mert egyértelmű, hogy valami gond van vele.
okt. 5. 12:18
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Büntetőszék? Ennyi??? Semmilyen szankció? Semmi játékmegvonás?

Neveld meg rendesen a gyereket, 5 évesen a fejezetre nőtt

okt. 5. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is elvinném kivizsgálni. Egyáltalán nem biztos, hogy neveletlen (az agresszió amúgy sem nevelési módszer).
okt. 5. 13:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Mindenen túl vagyunk már. Nyílván vannak szankciók,ès egyèb büntetèsek. Ha, nagyon rossz a fenekère kap, de soha nem ütnèm meg ezen túlmenőleg. Van betegsège. El van maradva a kortársaitól. Enyhe értelmi fogyatékosságot állapítottak meg nála.Teljesen fejleszthető. Ez is benne van a szakvèlemènyben. Ezeknek megfelelően rengeteget foglalkozunk vele otthon is. Viszont a koncentrációs képessége gyenge. Szóval mindent megpróbáltam, ès továbbra sem adom fel. Viszont azt szeretnèm, ha önmagához kèpest be tudna illeszkedni normálisan a társadalomba.
okt. 5. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
A lányom ilyen, 7 éves. Ő nem értelmi fogyatékos, a kódja (beszedfogy) nem is indokolja ezt a viselkedést és senki nem tudott rá eddig magyarázatot adni, miért csinálja. Ami bevált korán kell lefektetni, fél kilencre kellene elaludnia (nálatok korábban, mert csak 5 éves). Pszichológus javaslatara csinaltunk egy napirend táblát, raraksz képet fürdés, fogmosás, stb. Írd be a neten napirend tábla nagyon jó ötletek vannak. Ha hiszti nélkül megcsinálni egy estét kap egy kis csokit fogmosás előtt. Ha egy hétig normálisan viselkedik, kap egy kicsi ajándékot. Bünti székre nektek ráül? Lányomat nem lehet fegyelmezni, mert nem csinálja meg hanem elkezd ordítani, minél fáradtabb, annál jobban.
okt. 5. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
74%

Ja hogy pont a lényegi infót hagytad le. Így milyen releváns választ vártál?

Kérj segítséget

okt. 5. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak véletlen tévedtem erre így egyáltalán nem vagyok szakértő ebben de jutalmazásos módszert próbáltad már?

Leveszed a zokniját 1 pufi, a nadrágját még 1 pufi, felső 1 pufi...nyilván pufi helyett lehet más étel is vagy amit kedvel.

Esetleg zenével összekötni? Vagy együttfürdés apával anyával?

okt. 9. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!