Hogy lehet a 8 éves gyereket leszoktatni a telefon betyárkodásról?
Manapság mit jelent a telefonbetyárkodás? Ugyanúgy telefonálgatnak ismeretleneknek?
Egyébként meg nem adod a kezébe. Borzasztóan nehéz.
"...vagy olyan telefont adni neki, amiben nincs sim kártya (de biztos le is lehet valahogy tiltani)."
Nem lehet tiltani, sim nélküliről a 112 simán tudja hívni, és bizony hívják is. Hála az ilyen nemtörődöm szülőknek, a 112-re érkező összes hívás legalább 60%-a ilyen telefonokról jön, egész konkrétan szórakozó hülyegyerekektől...
Egy élmény. 🙄
Hát én nem 8 voltam, hanem 12, a barátnőmmel hívogattuk fel a telefonkönyvből véletlenszerűen az embereket. Engem azzal büntettek, hogy nekem kellett kifizetni a telefonszámlát. A komplett félretett pénzem elment rá, de még így se lett fedezve teljesen, úgyhogy abban az évben semmit sem kaptam a szülinapomra, csak apám mondta, hogy az ajándék ára ment a telefonszámlára.
Nem volt mobilom, vezetékes telefonon ökörködtünk, míg nem jött haza anyám. Valami 30 ezres telelfonszámla lett (2003)
Instant megoldásként elveszed a gyerektől a telefont, ez egyértelmű.
Ezen kívül kereshetsz a gyereknek valami értelmes szabadidős elfoglaltságot. Kezdjen el valami versenysportot. Heti 4-5 edzés, hétvégenként versenyek. Plusz elvárod a kitűnő bizonyítványt. Azt se fogja tudni, merre van arccal előre, örül neki ha pisilni lesz ideje, nemhogy telefonbetyárkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!