Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Adhd-s fiú iskolakezdése?

Adhd-s fiú iskolakezdése?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves fiam. Jövőre kezdi a sulit. Bár diagnózis nincs róla de ADHD gyanús. Rettegek mi lesz a suliban. Egyébként egy tisztelettudó okos kisfiú. Oviban nincs vele probléma,szót fogad csak hát kukac van a valagában. Itthon se tudnék hatalmas panaszokat mondani rá tényleg. De félek mi lesz a szliban ahol ülni kell,figyelni stb. Nem nagyon tud koncentrálni hamar feladja az feladatokat amiket nehéznek ítél meg. Aki hasonló cipőben van/volt végül hogy alakult a suli?
okt. 3. 21:22
 1/10 anonim válasza:
78%

Szia!

Én ugyan nem vagyok szülő, de viszont tapasztalatom van a dologban mert gyerekkorom óta ADHD-val küszködök én is. Eleinte furcsa lesz neki, de hamar megfogja szokni ne aggódj. A figyelmével persze lesznek bajok, de ha otthon tanultok vele kicsit pluszban akkor nem lesz semmi gond. Ugyan úgy lehetnek jó jegyei s ugyan úgy el lehet csendben órán mint a többiek csak fel kell rá kicsit készíteni s beszéljétek meg vele a dolgot, hiába még kicsi megfogja érteni.

okt. 3. 21:55
 2/10 anonim ***** válasza:
18%
Alternatív alapítványi iskolába írasd, csak pénz kérdése.
okt. 3. 22:55
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Vannak nagyon jó táplálékkiegeszítők, amelyek eredményesek nehezebb eseteknél is.

Járj utána!

okt. 4. 06:00
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Diagnózis nélkül el lesz könyvelve rossz gyereknek. Biztos ezt az utat szánod neki?
okt. 4. 06:09
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Diagnózis nélküli ADHD-sként (plusz autistaként) nőttem fel, csak felnőttként, a húszas éveim végén kaptam papírt róla. Nem arról volt szó, hogy nem vették észre gyerekkoromban, szóltak is a szüleimnek, hogy vizsgáltassanak ki, de ők nem akarták. Nagyon nehéz volt az iskola, később a felnőtt élet is, és fogalmam sem volt róla, miért küszködök ennyit, amíg meg nem kaptam a diagnózist.

A magyar SNI gyereket nevelő szülők helyzetét látva valahol megértem, hogy nem szeretnének hivatalos diagnózist a gyereküknek, mert akkor nagy eséllyel nem fognak neki iskolát találni, és feltételezem, hogy ez az én gyerekkoromban sem volt másképp. Szóval valamennyire megértem a szüleimet is. De jó lett volna, ha legalább tudok arról, hogy mi az az autizmus és ADHD, hogy ne egy selejtnek érezzem magam életem első huszonnéhány évében.

Én ennyit tudok mondani egy ADHD-s ember szemszögéből.

okt. 4. 06:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Én nem nem akarok kivizsgáltatni,hanem minden olyan lassan halad hogy hónapokat kell vàrni mindenre.Nev.tanba is járunk évek óta ahol azt mondták suli előtt úgyse fog kapni diagnózist. Járunk tornára gyógypedhez is.
okt. 4. 07:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Torna alatt a TSMT tornát értem.
okt. 4. 07:33
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
13 éves, 8.osztályos adhd-s fiam van. 6 évesen ment suliba (állami, de kis osztálylétszám, nagyon jó, szigorú, de türelmes és következetes osztályfőnök), 8 évesen kapott adhd diagnózist. A viselkedésével semmi gond nincs (az elején volt, de nem extrém mértékben). Az órákon nem kelt fel soha a helyéről, inkább csak izeg-mozog, mindig babrál valamivel. Látszólag nem tud figyelni, de valahogy mégis mindig megjegyez mindent. Alsóban kitűnő volt, 6.osztálytól szed gyógyszert, most is 4,8 körül van az átlaga. Nincs sni kódja, nem volt szükség rá. Van több dolog, ami nehezebben megy neki, de összeségében nincs probléma.
okt. 4. 07:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszod kedves utolsó
okt. 4. 08:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem nem akarok kivizsgáltatni,hanem minden olyan lassan halad hogy hónapokat kell vàrni mindenre."

Persze, érthető, ezt én is tapasztaltam, felnőtteknek több éves várólista van a vizsgálatra. Nem rád értettem azt a részt, hanem a saját szüleimre, bocsi, ha úgy jött le, hogy téged bírálnálak vagy ilyesmi (5. válaszoló vagyok.)

okt. 4. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!