Az autizmus hogyan ismerhető fel?
"Igen, óvodában dolgozom, és szerintem az autizmus diagnosztizálásához, külön szakember kell."
Igen, és pont ezért kérdeztem vissza, mert ez nem a te dolgod. Azt meg csak tudod, hová lehet küldeni a gyereket. De azt is írtam. Szóval nem a te dolgod diagnózist felállítani. Ne azzal küldd tovább anyukát, hogy autista a gyereke - te ezt nem mondhatod ki. Azzal küldd, hogy problémás a viselkedése, vizsgáltassa ki. De ha még ezt sem érted miért írtam... Érdekesen osztogatják azt a diplomát...
Az óvodáknak nem igazgatója van....
Akkor vagy te óvónő, amikor...
Barkit lebuktatnak mindig jön a külföld kamu.
Miért nem akkor dobtad be, amikor a szakszolgálathoz való küldést említettük jóval korábban?
Az magyar találmány.
"- nem tudom, mi a "stimming" magyar megfelelője, de a lényeg, hogy ilyen repetitív mozgásokat produkál erős érzelmek esetén (pl az a tipikus autistás kézcsapkodás)"
"Na például gyerekemnél se "stimming", se t-rex kéz."
Mindenki stimmel, igen az autisták többnyire többet és sokszor nem társadalmilag elfogadott módon, de a neurotipikusak is stimmelnek. Ha valaki csavargatja a haját az is stimmelés. Ha kattingatja a tollát az is. Ugyanannak a dolognak a sokszoros megnézése vagy meghallgatása is. Az önsértés is stimmelés. De ezek csak példák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!