Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha gyámja lettem 3 gyereknek...

Ha gyámja lettem 3 gyereknek bármikor felmondhatom? Azaz vissza utasithatom ha nem bírok velük?

Figyelt kérdés
aug. 30. 14:02
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
83%
Ja, persze, ahogy a kutyát is visszaviszed a menhelyre.
aug. 30. 14:19
 2/30 anonim ***** válasza:
84%
Igen és nem. Lemondani le tudsz róluk, ahogy más szülők is lemondtak a nevelésről, és nevelőintézetbe adják a gyereküket. Viszont, annak a 3 gyereknek már így is épp elég nagy törés lehet az, hogy az eredeti szüleik valami miatt elhagyták őket. Sőt, az us előfordulhat, hogy magukat okolják és úgy érzik, nem tudtak megfelelni nekik. Most te lehetnél egy biztos pont az életükben, nem hiszem hogy ezt el kéne dobni
aug. 30. 14:24
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Persze. De mivel gyámja akkor lesz egy gyereknek, ha a szülei elhunytak, vagy a szülői felügyeleti jogokat megvontak, azok a gyerekek állami gondozasba fognak kerülni. Ésszerűbb lett volna előre gondolkodni, hogy akarod e
aug. 30. 14:26
 4/30 anonim ***** válasza:
96%
Hogy történt ez a gyámság?
aug. 30. 14:32
 5/30 A kérdező kommentje:
Szülők súlyos állapotban kórházba nem valószínű hogy települnek
aug. 30. 15:45
 6/30 A kérdező kommentje:
Én voltam az egyedüli a baráti körből aki vállalta de még sosem voltam ilyen helyzetben ezért fordult meg a fejememben ha nem bírok velük és túl nagynak bizonyul a feladat mi a teendő
aug. 30. 15:53
 7/30 anonim ***** válasza:
96%
bocs, de pontosan elmondják, amikor létrejön a gyámság.
aug. 30. 15:58
 8/30 anonim ***** válasza:
80%
A baráti körből? Gyámot nem a baráti körből valasztanak, hanem a családból. Ha nincs csaladtag, akkor allamigondozasba kerülnek a gyerekek és hivatásos gyamjuk lesz.
aug. 30. 16:08
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
#6 Hivatalosan is vállaltad, vagy csak nálad vannak, mert a szülők kórházba kerültek? Ha nem indult hivatalos eljárás, vagy még nem zárult le, akkor visszaléphetsz. Hány éves vagy? Egyedülálló vagy? 3 gyerek óriási felelősség.
aug. 30. 16:16
 10/30 A kérdező kommentje:
7es semmit nem mondtak
aug. 30. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!