Felmondhatok határozott idejű szerződés mellett, ha
teherbe esek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha én most aláírok egy szerződést a munkahelyemen, hogy nekem 1 évet le kell ott dolgoznom, akkor felbontható-e ez a szerződés ha teherbe esek? Tegyük fel, hogy én most nem tudok róla, de terhes vagyok és szólók a főnökömnek, ő nem kötelezhet a munkára 9hónapig, ugye?
Te bármikor felmondhatod a szerződésedet, függetlenül attól, hogy az határozott időre szól, vagy határozatlanra. A törvények csak téged védenek azzal, hogy a munkaadód nem rúghat ki téged, ha teherbe esel (kivéve, ha próbaidőn vagy). Annyi, hogy ha határozott időre szóló szerződésed van, és közben elmész szülni, akkor a szerződésed a meghatározott időben automatikusan véget fog érni és a munkaadónak nem törvényi kötelessége meghosszabbítani azt, tehát lehet, hogy nem lesz munkahelyed, ha visszamész szülésből.
2022. máj. 18. 11:09
2/16 anonim válasza:
Téves, első.
A határozott idejű munkaszerzodes mindkét félre kötelező érvényű.
"Amennyiben a határozott idejű munkaviszonyt a munkavállaló szeretné idő előtt megszüntetni, úgy felmondását köteles megindokolni. Felmondásának indoka csupán olyan ok lehet, mely számára a munkaviszony fenntartását a továbbiakban lehetetlenné teszi, vagy az számára a körülményekre tekintettel aránytalan sérelemmel járna [Mt. 67. § (2) bekezdés]."
2022. máj. 18. 11:16
3/16 anonim válasza:
2-es, a jogszabályban szereplő kitétel fogalmát kimeríti a terhesség, szóval nem írtam téves információt a kérdezőnek
2022. máj. 18. 11:21
4/16 anonim válasza:
A terhesség mellett miért ne lehetne dolgozni?
2022. máj. 18. 11:36
5/16 anonim válasza:
3!
Ne röhögtess már. Ugyan mivel meríti ki?
2022. máj. 18. 11:39
6/16 anonim válasza:
Ha nem tudják nem veszélyes munkakörbe áthelyezni pl egy laborban akkor szerintem felmondhat.
2022. máj. 18. 12:06
7/16 anonim válasza:
6!
Akkormigen. Bar hülye lenne, ugyanis q munkáltató ha nem tudja athelyezni, ugyanúgy köteles lenne q munkabérét utalni
2022. máj. 18. 12:08
8/16 anonim válasza:
Miért mondanàl fel? Ha nem akarsz dolgozni veszélyeztetett terhesként el tudsz menni tartós táppénzre és akkor még pénzed is lesz.
A másik, hogy ilyen esetben általában a munkàltató szokott megszabadulni a kismamától, olyan módon, hogy egyszerűen nem hosszabbít. Addig meg miért is ne vennèd fel a tàppénzt? 😉
2022. máj. 18. 12:21
9/16 babyboom567 válasza:
De miért kellene felmondanod?Ha felmondasz, nem fogsz kapni ellátásokat.
Komolyan nem értem az embereket.
2022. máj. 18. 12:21
10/16 anonim válasza:
Inkább mondjon fel amúgy, minthogy indokolatlanul menjen táppénzre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!