Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Felmondhatok határozott idejű...

Felmondhatok határozott idejű szerződés mellett, ha teherbe esek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha én most aláírok egy szerződést a munkahelyemen, hogy nekem 1 évet le kell ott dolgoznom, akkor felbontható-e ez a szerződés ha teherbe esek? Tegyük fel, hogy én most nem tudok róla, de terhes vagyok és szólók a főnökömnek, ő nem kötelezhet a munkára 9hónapig, ugye?
2022. máj. 18. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
Miért mondanál fel? Akkor nem kapsz csedet, gyedet csak a gyest meg a családit, ami édeskevés. Én is határozott idejű szerződéssel lettem terhes. Titkoltam, amíg lehetett, mert terhesen nem dolgozhattam ott, áttenni meg nem tudtak sehova. Időközben veszélyeztetett terhes is lettem, onnantól táppénz.
2022. máj. 18. 13:05
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem felmondanek igazabol, csak nem tudom, hogy terhesen meddig dolgozhatnek. Plusz nehez dolgokat kell emelnem es felek, hogy baja lenne a babanak
2022. máj. 18. 13:10
 13/16 anonim ***** válasza:
60%
Nekem sem kellett felmondani, ez munkahely függő hogy mennyire becsületes a munkáltató, de határozott szerződés esetén nem rúghat ki sőt köteles utána visszavenni és alatta táppenzt fizetni.
2022. máj. 18. 13:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13!

Nos, de, határozott idejű szerzodes mellett épp kirughatja azonnali hatállyal, és nem, nem köteles vissza venni, csak q szerződés lejártáig

2022. máj. 18. 14:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Ki nem rúghatja, de hosszabbítani nem fognak ez 100%. Nem kötelesek.
2022. máj. 18. 15:05
 16/16 anonim ***** válasza:
85%
Nem rúghat ki amíg tart a szerződés,mert nem próbaidő,de igen szerződés lejárt után nem kell visszavennie,ezért írtam hogy a munkáltatói becsületétől függ.
2022. máj. 18. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!