Felmondhatok határozott idejű szerződés mellett, ha teherbe esek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha én most aláírok egy szerződést a munkahelyemen, hogy nekem 1 évet le kell ott dolgoznom, akkor felbontható-e ez a szerződés ha teherbe esek? Tegyük fel, hogy én most nem tudok róla, de terhes vagyok és szólók a főnökömnek, ő nem kötelezhet a munkára 9hónapig, ugye?2022. máj. 18. 11:06
11/16 anonim válasza:
Miért mondanál fel? Akkor nem kapsz csedet, gyedet csak a gyest meg a családit, ami édeskevés. Én is határozott idejű szerződéssel lettem terhes. Titkoltam, amíg lehetett, mert terhesen nem dolgozhattam ott, áttenni meg nem tudtak sehova. Időközben veszélyeztetett terhes is lettem, onnantól táppénz.
12/16 A kérdező kommentje:
Nem felmondanek igazabol, csak nem tudom, hogy terhesen meddig dolgozhatnek. Plusz nehez dolgokat kell emelnem es felek, hogy baja lenne a babanak
2022. máj. 18. 13:10
13/16 anonim válasza:
Nekem sem kellett felmondani, ez munkahely függő hogy mennyire becsületes a munkáltató, de határozott szerződés esetén nem rúghat ki sőt köteles utána visszavenni és alatta táppenzt fizetni.
14/16 anonim válasza:
13!
Nos, de, határozott idejű szerzodes mellett épp kirughatja azonnali hatállyal, és nem, nem köteles vissza venni, csak q szerződés lejártáig
15/16 anonim válasza:
Ki nem rúghatja, de hosszabbítani nem fognak ez 100%. Nem kötelesek.
16/16 anonim válasza:
Nem rúghat ki amíg tart a szerződés,mert nem próbaidő,de igen szerződés lejárt után nem kell visszavennie,ezért írtam hogy a munkáltatói becsületétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!