Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2,5 éves fiam harap és nem...

2,5 éves fiam harap és nem bírok rá hatni már??

Figyelt kérdés
Mindennap eljatsza, hogy amikor egy pillanatra nem figyelek oda, elmegyek pisilni vagy valami, akkor megharapja a kis húgát. A kicsi meg már rendesen fél tőle. Elviszem őt be a másik szobába, elmondom neki, hogy nem szabad harapni, már rá is orditottam, de akkor is csinálja. Elfogytam már, most is csak sírok, mert ez rá megy mindannyiunk kapcsolatára. Mit csináljak ?? 😭😭😭
2024. aug. 7. 07:09
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Voltam vele szakembernél kb 1 hónapja és nincsen semmi baja állítólag. És mégis miért ne engedjem a közelébe? Mindig lokjem el őket egymástól? Adok neki esélyt, hogy viselkedjen, mert megbízok benne, hogy most már nem fogja bántani, mert felfogta azt, amit mondtam neki. Nem akarom, hogy megutaljak egymást. Eddig szám szerint 3x harapta meg őt.
2024. aug. 7. 10:07
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor minden nap harapja és tele van harapás nyommal vagy eddig összesen háromszor harapta meg???
2024. aug. 7. 10:10
 13/24 A kérdező kommentje:
Eddig összesen 3x harapta meg, de Szombat óta probléma ez.
2024. aug. 7. 10:12
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a másfél éves kisfiam harap nagyon sokat. Vagyis próbál. Ő valószínűleg a foga miatt. Az esetek 80%ban már tudja, hogy ha “harapnia kell” vannak kis gumiállatai és azokat szabad. Jön felém tátja a száját már mondom is, hogy “tudod a krokodilt szabad csak. Anyát nem, anyának fáj..” és már fordul is a krokodilért vagy ő maga mondja melyik gumi állatot fogja megharapni inkább. Nem tudtok esetleg ti is valami játékot keresni és begyakarolni, hogy ha “harapni kell” akkor azt harapja? Ő már nagyobb szerintem könnyebb is talán elmagyarázni neki.
2024. aug. 7. 10:17
 15/24 anonim ***** válasza:
88%
Húúú de le leszek pontozva meg szólva, de én a szájára csapnék ha szép szóval nem érti meg...🤨 (és nem, nem lesz tőle lelki nyomorult egy gyerek se)...
2024. aug. 7. 15:04
 16/24 anonim ***** válasza:

"elmegyek pisilni vagy valami"

Szeparáld el őket, pl. tedd külön kiságyba, arra a kis időre, amíg nem tudod felügyelni őket. Így nem fog tudni a hátad mögött harapni.

Nyilván ha együtt vagytok, akkor meg felügyeled és rászólsz. Ha csak azért is harapni próbál, akkor meg büntetés az ő szintjén. pl. addig nincs közös játék.

2024. aug. 7. 15:15
 17/24 A kérdező kommentje:
#16 azt csináltam ma, aztán volt tetten érés is, amikor együtt játszottunk. Elhuztam a kicsitol és mondtam neki, hogy ezt meg ne próbáld, mert nem szabad, fáj neki. Aztán megharapott engem és b+ reflexszből rá ütöttem egyet a szájára, hát el is ment a kedve a harapastól. Azóta nem próbálkozott. Nekem viszont, rohadt nagy bűntudatom van, akkor is, ha nem tudatosan ütöttem. Utána ott sírtam a konyhában. Meghökkent nagyon szegény.
2024. aug. 7. 15:34
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de legalább tanult belőle...🤔 nem bindent lehet tapsikolva, dalolászva, járékosan elmagyarázni. Nekem ne mondja senki...🤨
2024. aug. 7. 15:54
 19/24 anonim ***** válasza:
81%
Na, akkor a szájracsapás működött. Majd az ötödik alkalom után leszokik róla. Ha nem, akkor majd az oviban verik szájba az ovistársai. 🤷‍♀️
2024. aug. 7. 17:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Én egyet értek.

Soha nem voltam híve a gyerek verésnek, undorító mikor valaki veri a gyerekeit, de szerintem az hogy a szájára vagy a kezére van csapva ha rossz, az igen is hogy emlékezetesebb mint mosolyogva 60x elmondani hogy nem szabad. És a gyerek verés, bántalmazás, mev a szájracsapás közt mérföldnyi különbség van még mielőtt valaki belém kötne hogy ez is verésnek számít...

2024. aug. 7. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!