Nagykorú autista elhelyezése?
Sziasztok!
12 éves volt az autista fiam,mikor az alkoholista apjától elváltam. Van egy egészséges húga is. Az apai nagymama mindent megtett annak érdekében,hogy a fiú hozzá kerüljön. Abban az időszakban volt 3 haláleset,válás,depresszió. Szóval azt sem tudtam merre vagyok arccal. Engedtem,hogy családba fogadással a nagymamához kerüljön a gyerek,és megegyeztünk,hogy ugyanúgy része lehetek az életének. Állítólag ők csak jót akartak nekem... Miután aláírtam a papírokat,a nagymama elintézte,hogy ne látogathassam a fiamat. 16 éves koráig szerencsére láthattam,mert addig iskolaköteles volt,így a tanárok megengedték,hogy az iskolában vele lehessek. De utána a közelébe sem engedtek a nagyszülők és az apja. Természetesen van gondnok/gyám is. Na most fél éve a nagymama meghalt,a gyermek nagykorú lett. Közben nekem lett új családom. Most mindenki szerint adjam fel a mostani családomat,és ápoljam 0-24-ben a beteg gyereket. Eddig viszont senkinek sem hiányoztam. A gondnok szerint a nagymamának kellett volna intézkedni,hogy otthonba kerüljön.
Most kérdezem,soha senkinek nem jutottam eszébe,mindenki tiltott a saját gyerekemtől,(igen,a gyámhivatal is azt mondta mikor bementem,hogy jobb a békesség),és most hogy kicsit helyrerázódtam,nincs ki felügyeljennrá,már jó lennék? Félre ne értsétek,tudom hogy pont ő itt az áldozat,de van két kiskorú gyermekünk is,és most ha elvállalom az autista fiamat,borítékolható,hogy rájuk egy percem sem lesz. Komolyan írom,hogy még wc-re sem tud egyedül elmenni. A munkahelyet ott kellene hagynom,de ha nincs segítségem,még boltba se tudnék menni.
Mihez kezdjek? Irhattok privátot is,ha valami nem tiszta. Bocsánat ha hosszú lett,köszönöm ha válaszolsz.
2!
EGYMI-be, gondolom. Gyógypedagógiai iskolába.
Kapna GYODot, mivel a gyermekét ápolja, akkor is, ha az nagykorú.. az olyan 240 ezer nettó havonta. Mellette 4 órában lehet dolgozni, HOban meg rendesen.
De fene se akarna egész életében ilyet.. én TALÁN azt csinálnám, hogy átveszem a gyerekem, mellette HOban vagy 4 órában dolgozok, amíg keresek neki foglalkoztatót/megörzőt 4 órára szociális alapon. Akár otthonra idős nyugdíjas is jöhet segíteni, amíg HOban dolgozok.. Összespórolom a Gyodot, és elkezdem otthonba szoktatni, először napi 4, majd 6 órában vinném be, majd hétvégi ottalvásra, majd hétköznapokra. Ezt mind GYOD mellett, úgy látogatnánk oda, mint egy rokonhoz.
A 4essel egyet tudok érteni, de ez most nem az a helyzet, meg kell oldani.
Még az érdekelne, hogy hivatalból mit intéz a gondnok/állam? Nincs olyan otthon, ahova állami alapon kerül, az őt illető ellátásokért súlyosan fogyatékosan? Ugyanúgy hagynák hajléktalanként élni?
“Ezt mind GYOD mellett, úgy látogatnánk oda, mint egy rokonhoz.”
Látom lehet ezt még fokozni. Eddig se nevelte ezután sem akarja de szerinted teljesen rendbe lenne mindezért a semmiért még a GYOD is;)
Miről beszélsz?? nevelte 12 évig, majd hozott egy rossz döntést és minden nap mellette volt az egymiben iskolaidőben! Ez már 50x több, mint amit egy átlag apa tesz ebben az országban.
Most pedig azon gondolkozik, hogy magához vegye-e újra--->GYOD
Ami mellett tök normális 4 órában dolgozni, bébiszittert alkalmazni és/vagy rokoni segítséget igénybe venni. Teljesen rendben van, a srác pisilni sem tud egyedül, simán megkapná és járna is neki! Látom a rosszindulat nagyon burjánzik benned, szerinted te jobban megérdemled, más meg nem annyira?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!