Akinek autista gyermeke van 3,5 évesen milyen tünetei voltak?
A leírásod alapján a fiad nem autista. Szerintem 100%, hogy nem.
Egy autista kislány anyukája.
A lányom 3 évesen még nem beszélt, pelenkás volt, a klinikai szakpszichológus szerint 1 éves szinten volt. Mint egy óriás kisbaba. 2 évesen már véresre marta-csípte magát és 2-3 órás sírásai voltak önbántalmazással.
3.5 évesen kezdetleges "beszéddel" és "szobatisztasággal kezdte meg az ovit.
Szemkontaktust nem tartott, a gyerekektől 4-5 méterre tartózkodott mindig, vagy az óvónő szoros testközelében.
Hidd el,az autizmus nem eltéveszthető. Azt tudod már egy 3.5 éves gyerekről,ha az.
A lányom Asperger szindrómás. Enyhe autista, 6 évesen már 120 feletti IQ-ja volt,írt-olvasott magától tanulva.
De 2.5 éves korában azt mondták rá,hogy értelmi fogyatékos.
Annyira lassan fejlődött.
Szóval a te fiadnak a 3 éves kori dacon kívül semmi baja nincsen.
Legyél vele határozottabb! Pl reggel kiteszel 2 ruhát,abból választhat. És nincs hiszti.
Harapott. Óràkig visìtott.
Simàn lehet autista. Èn is, gyerekem is azok vagyunk. Jól tudunk kommunikàlni, de az àtlagostòl eltèrő kommunkiàciòs mintàkkal.
Ha nem jò a ruha, az szenzorossàg.
Az egy dolog, hogy az ember nem tudja milyen a gyereknevelés mielőtt bele nem vág. De hogy utána sem néz utána, edukálja magát az felvet némi aggályt.
Gyereket a szülői mintáink követésével vagy teljes elutasításával nevelünk de a legkevésbé tudatosan - pedig úgy kéne leginkább.
Ajánlom figyelmedbe a pozitív fegyelmezés online szülőtréningjeit, ahol választ kapsz arra, hogy a kisfiad miért ilyen és eszközöket hogy hogyan érdemes kezelni.
Sok sikert kívánok ezen a rögös úton!
#6-os megkérdezhetem, hogy az mit jelent, hogy gond volt a kommunikáció, meg a szocializáció?
Jól értem, hogy a gyereked autista, de csak 4 éves korában vettél észre tüneteket?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!