Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 10 éves gyereknél a 89-es IQ...

10 éves gyereknél a 89-es IQ milyen értéknek számít?

Figyelt kérdés
2024. máj. 1. 12:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%
7-es ennyi zagyvaságot összeírni!!! A raven egy nonverbális teszt, ami kizárólag a logokis gondolkodást méri! Arra jó, hogy ép értelemnél kontrollnál használják. A komplex IQ tesztek, amik elfogadhatóak, pl. WISC-IV, gondolom ezt, vagy hasonlót vettek fel a gyerekeddel. 80-as IQ-val senki nem értelmi fogyatékos! Az enyhe ért fogy. kategória 70 alatt kezdődik, egészen 50-ig. S onnan mehet speciális iskolába! Vagy esetleg integráltan is folytathatja, ha van megfelelő suli hozzá. Tehát ilyen kategória nincs, 80 alatt, 60 alatt...
2024. máj. 1. 21:09
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

Értem, akkor nekem hülyeséget mondtak a Bizottságnál.

Egyébként kérdezz körbe, hogy ki mit gondol a 80-as IQ-ról. Normál általános iskolába nem akarták felvenni a gyerekemet 89-es IQ-val, mert hogy szerintük szellemi fogyatékos.

Mi még biológia órán azt tanultuk, hogy 100-tól a normális.

2024. máj. 2. 12:47
 13/18 librikus ***** válasza:
80%
Miért fontos az, hogy a gyerek diplomát szerezzen? Vizvezetékszerelő(!), autószerelő, asztalos, szobafestő etc. Ma keres annyit mint egy akadémikus.
2024. máj. 4. 14:05
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem az lenne a cél, hogy diplomát szerezzen! Én már annak is örülnék, ha az általánost el tudná végezni, de sajnos még ezt sem látom biztosnak.
2024. máj. 5. 06:57
 15/18 anonim válasza:
100%
Csak ahoz szeretnék hozzászólni,olvasom a gyermek hány alkalommal jár fejlesztésre ami tényleg kevés! Az az igazság,hogy Magyarországon teljesen tönkretették az ezzel kapcsolatos dolgokat,pl családsegítő,gyermek pszichológia,véddőnő ,és mint a te esetben a különböző fejlesztésekre is alig van szakember,mert felmondtak elmentek és nincs utánpótlás mert éhbérért dolgoztak hosszú időn át,és most hogy bajban vannak felhígult a szakma,felvesznek olyanokat is akiknek gyakorlatilag halvány fingjuk sincs a gyermek gondozásához,és nem is nagyon kérik számon a múltját,tapasztalatát,bemutat egy papírt és már jó is! Persze vannak még kiválló elhivatott szakemberek,csak az csepp a tengerben!
2024. máj. 8. 05:55
 16/18 anonim válasza:
100%
Aki a 100IQ azt írta,ők úgy tanulták az a normális! Hát nem úgy tanultam ,rosszul emlékezel a 100 az átlag,nem mindegy! De egy szakember fel tudja mérni teszt nélkül is,persze sokat segít nekik de a tesztel és az elbeszélgetésekkel vizsgálatokkal álapítja meg a szakember,hogy milyen mértékű a hiányoság a gyereknél,szüksége van e, vagy nincs szüksége speciális iskolára,terápiára!
2024. máj. 8. 06:04
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

100-as az átlag, és nem a normális? Ezek szerint az átlagember nem normális? Akkor tényleg naiv vagyok, én ahogy körbenézek az emberek közt, azt feltételezem, hogy a legtöbbjük normális.

Örülök, hogy ebben vagyok 10 éve 2 gyerekkel, és le vagyok hurrogva.

Nem érdekel, hogy mit tanítanak a gyógypedagógusoknak, akkor szatyorban élnek.

Ha bárkinek azt mondod, hogy valakinek 89-es az Iq-ja, akkor egyből arra fog gondolni, hogy speciális iskola kell neki. Eközben a gyerekem most 7. osztályos egy normál általános iskolában, és még csak nem is bukdácsol. Hagyjuk már ezeket az IQ-teszteket.

2024. máj. 8. 16:00
 18/18 anonim ***** válasza:
32%
Nem számok függvénye. A kort, a nemet is nézni kell az intelligencia hányados kiszámításánál! Ha ez alapján lett teszttel 89,akkor az alacsony.
2024. máj. 15. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!