Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pszichologushoz kellene vinni?

Pszichologushoz kellene vinni?

Figyelt kérdés

5 eves kisfiurol van szo. Szeret a figyelem kozeppontjaban lenni, szeret hulyeskedni, majomkodni, tele van energiaval , grimaszol , egyfolytaban hangokat ad ki -igaz ilyenkor jatszik, barmivel el tud jatszani. Egy uveg kupakjal is, azt kepzeli mondjuk hogy egy urhajo vagy barmi mas. Nagyon elenk a fantaziaja es nagyon intelligens (az oviban a feladatlapot seperc alatt megcsinalja). Nagyon tud hizelegni, nem ismeri a hatarokat mikor is kell befejezni a hulyeskedest es mikor kell "komolynak" lenni, nincs felelemtudata, nem erdekli vagy nem tudatosul bene hogy megbuntetik otthon ha az oviban nem jo gyerek (mert aztmondjak rola hogy nem az). Es meg is van buntetve. Otthon kordaban tudjuk tartani nem mondanam hogy rossz hanem eleven, tele van energiaval , de az oviban nagyon panaszkodnak ra az ovonok hogy egyfolytaban majomkodik , hulyeskedik, nevetteti a tobbi gyereket es nem lehet tole orat tartani. Nem igazan hallgat az ovonokre.

Egyreszt dicserik, hogy nagyon okos, meg o az egyetlen gyerek aki megkoszonte az ebedet vagy kivitte a tanyerjat stb . masreszt meg tobbnyire minden baj amit csinal meg az is ami normalis gyerekkorban es nem mindennaposak (pl jatekert valo civakodas)

Azt hozza tennem hogy a gyerek nem nez egesz nap meset es akkor sem agressziv meseket vagy olyat ami nem neki valo, nem telefonozik, legozik, puzzle-val jatszik es kisautokkal, koran lefekszik, otthon vannak szabalyok mint pl megcsinalni az agyat, osszeszedni a jatekokat, kivinni a tanyert a mosogatoba eves utan stb, jo modorra neveles is megvan.

Van egy nyolceves novere de vele soha semmi problema nem volt.

Nem nagyon van mihez hasonlitsuk a viselkedeset, nem igazan tudjuk, hogy ez a normalishoz tartozik meg vagy el kellene vinni orvoshoz vagy pszihologushoz.

#figyelemfelkeltés #hulyeskedo gyerek
2024. ápr. 19. 11:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Amegoldas nem csak a szulok kezeben van hanem az ovonoknel is. Mi amit utdunk megteszunk.

Nem kene minden butasagra panaszkodni eslosorban ok kellene hogy lassak csak egy 5 evesrol van szo ... ezzel nekunk az bizonygatnak akarva es akaratlanul is hogy a gyerekkel baj van, pedig nincs.

Beszelgettem mas szulokkel is az ovibol es oket is mindig megszegyenitik , pedig tudom milyen gyerekekrol van szo es azokban az esetben sem adok igazat az ovonoknek. Foleg hogy minden ki van veve a kontextusbol elozmenyeket nem mondanak nem tudjak mert eppen nem a gyerekekkel foglalkoznak hanem trecselnek, kavezgatnak. Ezt is megertem de legalabb ne egyszerre.

Mara mar a ovoda teljesen elveszette az ovoda jelleget.

A csoportban 13-an vannak oszesen de letszam legtobbszor nem teljes es mivel magan ovoda, pont elvarom toluk hogy foglkozzanak vele.

Olyasmire ne panaszkodjanak mint pl ha osszeveszik egy masik gyerekel mert ugyanazzal a atekkal akar jatszani, vagy mert tul gyorsan megszinalja feladatlapot es utana unatkozik.

Azt hogy szeret a figyelem kozeppontjaban lenni meg tudom megvaltoztani, o ilyen.

En ugy gondolom hogy nincs ulonosebben semmi baj a gyerekkel viszont kikerem masok velemenyet mert nem akarom hogy az legyem hogy elfogult vagyok mert a gyerekmrol van szo es vedem ot.

Koszi a valaszokat !

2024. ápr. 22. 10:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Kétségtelen, hogy az óvoda nincs a gyerekekre szabva.

Nekem is folyton mondták, hogy a gyerek nem tud közösségben működni. Én meg erre azt tudtam mondani, hogy elvileg azért jár oda, hogy ezt ők megtanítsák neki. Én nem tudom itthon megtanítani, hogyan kell másik gyerekkel együttműködni, ha csak egy gyerekem van itthon.

A másik, ami miatt velünk folyton balhéztak az az alvás.

A gyerekem már 4 éves korától nem aludt nap közben. Utánanéztem, ez teljesen normális. Az óvónő kérdezgette, hogy mikor fektetem le, mondtam, hogy nálunk már 8-kor villanyoltás van télen, és fél 7-ig alszik reggel. Hát, ez valóban elég sok idő, próbáljam meg később lefektetni, vagy előbb kelteni. Mondtam neki, hogy mi van? Azért maradjon fenn éjszaka a gyerek, vagy keljen hajnalban az egész család, hogy neki nap közben az óvodában kényelmesebb legyen?!

Extrém magas a fiam, nagycsoportban már csak felhúzott térdekkel tudott a kiságyban feküdni. Javasoltam, hogy viszek másik ágyat, nem lehet, mert nem tudják hová tenni. De a gyerek feküdjön 2 órát mozdulatlanul felhúzott térdekkel. Mi pezsgőt bontottunk, amikor kijárta az óvodát.

Az iskolában meg majd más problémák jönnek.

2024. ápr. 22. 12:53
 13/13 Andi80018 ***** válasza:
32%
Semmi baj nincs a fiúval. Az óvónők, tanárok inkább lánypártiak, vagy szobanövény pártiak. Aki kettőt nem szól egész nap. Az a lényeg, hogy ne engedjétek majd az iskolában se, hogy elküldjék nevtanba, nehogy rásüssenek valami kódot. Inkább, ha ilyen lesz, hogy sok a panasz, vidd te pszichológushoz, és akkor nem fognak csesztetni. Mi is ezt csináltuk, és nem hagytam ott napköziben, ahogy lehetett, hoztam el. Az a lényeg, ne hagyd, hogy rátok szálljanak.
2024. ápr. 24. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!