Érdemes lenne pszichológushoz vinni a kamaszlányomat?
Egy normális tini aki nem 20 évest játszik meg ennyi idősen.
Hagyd őt békén, ha szeretne vegyél neki könyvet, engedd kinyílni a személyiségét. Örülj hogy ilyen!
Bírom ezt a mai társadalmat! Amerikából beszivárgott szokás ez is, hogy amint baj van, akkor álljunk neki és keresünk egy pszichológust vagy pszichiátert. Ez körülbelül annak tudható be, hogy az embernek nincsenek barátai, rokonai, akikben megbízik, akik foglalkoznak vele. Mert manapság mindenhol a felszínesség a jellemző. Itthon szerencsére még nem szabadult el teljesen a kór, még általában foglalkoznak a szülők a gyerekkel, de nem minden esetben találják meg a hangot vele. Esetleg valami miatt kicsit csorbult a bizalom. Nekem is van pár dolgom, amit nem osztok meg a szülőkkel, de az ilyeneket igyekszem a barátokkal megbeszélni.
Szóval először bizalomépítést, beszélgetéseket kezdenék a gyerekkel, mesélnék én is olyan dolgokat, amikről nem tud de meg lehet osztani vele, hogy épüljön a bizalom. Illetve a barátaival kellene beszélnie az őket foglalkoztató dologról. Felkereshetsz egy pszichológust, hogy hogyan közelíts hozzá. Majd ad néhány tippet, vagy ha úgy látja, hogy tényleg érdemes szakember, akkor elmondja, hogy vidd hozzá, vagy egy pszichiáterhez.
29 vagyok, írok, olvsok, táncolok, 2 barátnőm van összvissz, mert nem igénylem sok idióta társaságát.
Ha írok, akkor gyakorlatilag mintha nem is lennék itt, néha kipróbálok egy-egy "mozzanatot", eljátszom, vagy a páromat kérem meg, erre-arra, hogy kivitelezhető-e a dolog.
NEM vagyok bolond, csak nagy a képzelőerőm és elvont vagyok, ennyi.
A lányod is ilyen, nincs ezzel semmi baj, nem kell ehhez pszichológus.
Ugyan már 15 évesen ez tök átlagos. Én is mindig beleképzeltem magam szitukba. Hol abba, hogy kiosztom a lányt, aki félelmben tartotta az osztályt, hol pedig azt képzeltem el, hogy azzal a sráccal beszélgetünk, aki akkoriban tetszett.
És 30 éves fejjel nekem hiányzik is az a 15 éves álmodozós énem, aki még olyan egyszerűnek, néha meg fájdalmasnak látta a világot.
Szépen gondolj csak vissza a saját kamaszkorodra.
5-ös milyen jó, hogy 52%-ra le lett pontozva, a hatos meg 100% :D
Vicces oldal.
A lányodnak nincs baja, ne félj.
15 évesen elég idős ahhoz, hogy ilyen típusú kérdésekben kikérd a véleményét. Kérdezd meg, hogy ő mit gondol, szeretne-e vagy igényel-e bármiben külső segítséget.
Vagy te s elmehetsz nevelési tanácsadásra, útmutatásért egy pszichológushoz konzultálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!