Kapott-e már a másodikos (8 éves) gyermeketek osztályfőnöki figyelmeztetést, ha igen miért?
Biológia feladatsort loptunk, ezért járt az igazgatói. Rá fél évvel kimásztunk az ablakon a földszinten, ezért oszt.főnöki. Anyámék az elsőnél csak azt kérdezték, hogy miért tettem, féltem, hogy nem tudom megoldani? Nem erről volt szó, csak azt mondták a többiek, hogy nem tudom megtenni, és be kellett bizonyítanom, hogy mégis. A másodikkal nem foglalkoztak. Kitűnő voltam, csak a magatartásom lett 2 ill 3-as. Értelmes felnőtt lettem 2 diplomával.
Egy gyerek védje meg magát. Inkább szavakkal, mint tettekkel. Itt sokszor van olyan kérdés, hogy vegyem rá a gyereket, hogy védje meg magát?
Én nem kaptam csak olyan 4.-ben, mert valamit mondott az egyik lány osztálytársam, erre én a matek könyvvel fejbe vágtam, ő pedig az arcomba karmolt.
Sokszor volt az a feladat (a tanító nénitől), hogy másnapra írjam le 30x vagy 50x, hogy "A tanórán nem szabad beszélgetni" vagy " A tanórán előre kell figyelni, nem szabad forgolódni", nem beszélünk csúnyán stb.
Otthon általában TV megvonás volt, kedvenc sorozat megvonás, nem mehettem el a barátaimmal játszani hétközben, hanem tanulni kellett vagy gyakorolni, csak szakkörökre mehettem el, ki kellett javítanom (ha jegy volt) (rossz jegynél is ugyanezek valamelyike)
Mit tett amúgy? Valahogy csak rá kell döbbenteni a gyereket, hogy amit csinál, az helytelen, mert nem biztos, hogy leveszi ezt a beírásból. Sok gyerek úgy van vele, hogy a tanár hobbyból írogat a szülőnek.
Egyébként sokszor mondták a kollégák, ha elevenebb gyerekkel volt dolgom, hogy miért nem írok be szaktanárit. Van olyan gyerek, akinél úgy sem használ, akkor mit irosgassak be. Nyilván egy fegyelmi komolyabb ügy.
Én kaptam mikor másodikos voltam.Mert ettem órán.Nem kaptam büntetést.
Azóta tanító lettem.Nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy beírjam a tájékoztatóba.
Megbeszélem a szülőkkel ez az elsődleges.
szégyen nem szégyen de én első napon kaptam egyet, mert du. mikor mentünk le az udvarra a tanárnő nekem adta az egyik labdát h játszak vele és mikor nem látta a t.nő akkor egy fiu elvette, hát mivel én kaptam mert ő délelött rossz volt én vissza vettem mert ugy gondoltam nem érdemli meg. de ö már csak a nyaklevest látta tölem.
mai napig jogos dolognak tartom.
Én 7.be kaptam egy osztályfönőkit (ez az egyetlen osztályfönőki, amire emléxem :D ) mert az osztálytársaimmal szórakozásból dobáltunk egy párizsi szeletet, amit alapból a földön találtunk. Kaptunk osztályfönőkit, + az igazgató leíratta velünk 200xor, hogy "ételellel nem dobálózunk!" Anya otthon mosolygott a dolgon, mivel ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni. Tudja rólam, hogy becsülöm a dolgokat -mivel elég szegényes körülmények között nőttem fel.
Én a mai napig nem szégyellem / nem bánom amit tettem, mert végülis jól éreztük magunkat. Dobálhattunk volna botot, rágógumit, féltéglát, bármit, akkor is nevettünk volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!