Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akinek SNI-s a gyereke,...

Akinek SNI-s a gyereke, nektek mennyire gyorsan fejlődött babaként?

Figyelt kérdés

Látszódott lemaradás? Normál ütemben fejlődött? Akár gyorsan fejlődött (pl. fordulást korán csinálta)?

Milyen SNI-s tünetek vannak nálatok?

2023. okt. 16. 07:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, a kúszàsàra nem is emlèkszem, olyan règ volt. Azt hiszem nem kúszott. Teljesen szabályosan kezdett màszni. Sokàig nem pontosan emèlkeztem annak sem az időpontjàra, csak a fb feldobta emlèkkènt, mert akkor ùgy csodàlkoztam, rögtön kiírtam.
2023. okt. 16. 12:19
 12/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, hetes vagyok, és olyan fejlesztőházat keresnék, ahol van gyógypedagógus, gyógytornász, gyermekpszichológus és logopédus, akik egymással kommunikálnak, és követik végig a gyerek fejlődését. Az evként dolgozó magányos "szakemberek" közül sokan műkedvelő hobbianyukák, akik lehet hogy egy kis apró problémát ügyes kis tornasorral megoldásnak, de egy komplex neurológiai vagy pszichiátriai eltérést nem.
2023. okt. 16. 13:15
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

"nem mindenféle gyorstalpalón képzett tsmtssel meg devenyessel bohóckodnék"

A tsmt-ről nem tudok nyilatkozni, de a Dévény 2 éves képzés, és csak gyógytornászok végezhetik el, ami ugye alsó hangon 4 év. Ne vegyük egy kalap alá a tsmt-vel. Arról nem beszélve, hogy az a módszer sem old meg minden problémát. Nyilván nem az a megoldás, hogy random terápiákra elviszi az ember a gyereket egy valag pénzért. Ebben egyetértek.

2023. okt. 16. 14:51
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

Tizenharmas, a devenyesek köre teljesen felhígult. Az elmúlt években mi kettőnél jártunk, további kettőt igen közeli rokoni révén ismerek. Igen, gyógytornászok. Az egyik szerint ne hordozzuk a gyereket, másik szerint hordozni kell minél többet, harmadik szerint három kezelés megoldja a problémát, az egyik szerint kezelni kell a hipotón gyereket 18 hónapos koráig folyamatosan. A legjobb hogy akikhez én jártam két gyerekkel, azok szapulták egymást :-D

Nem tudom mit tanulnak a kétéves komoly képzésük során, de hogy valami nem konzisztens, az tuti. És egyre inkább látom, hogy ez a csodamodszer inkább egy egy feszes gyereknél jön be, egyébként olyan, mint sok itthoni technika: világhíres Magyarországon.

2023. okt. 16. 14:56
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
14# ez tényleg így van, bár nálunk oldott meg a dévény feszességi gondot, de nem azért, mert ez egy csodamódszer, ahogy elő van adva, hogy valami titkos módon stimulálják, beindítják, az idegrendszerével misztikus fejlesztéseket csinálnak és géniuszt csinálnak belőle, hanem egyszerűen jó módszer a letapadt és feszes kötőszövetek lazítására. Erre mindenhol van megfelelő szakember, de itt Magyarországon tényleg annyira elterjedt és magától értedődő, hogy a gyereket valamire vinni kell, hát egy tucatnyi torna, masszázs, gyakorlat stb. van, ami egyedülálló és korszakalkotó és világhíres magyar találmány és nélküle a gyerek lemarad és elmarad és értetlen lesz és nem fejlődik ki az idegrendszere se és egyáltalán. Érdekes, hogy csak a magyar gyerekek ilyen szerencsétlenek? Vagy nem tudom a világban a többi az hogy a fenébe éli túl az első pár évet épségben ilyen csodamódszerek nélkül? És akkor ilyen szakember kb. csak akkor nem találsz a közelben, ha egy tanyán élsz, de ha egy "rendes" nempedig varázs fejlesztésre van szükséged, akkor ha nem bp-től autózási távolságra élsz akkor majdhogynem cseszheted.
2023. okt. 16. 19:04
 16/21 anonim ***** válasza:
45%
15, szó szerint. Hogy nehogy valaki azt higgye, hogy az előnyeit nem látom, meg tudom erősíteni: a kisebbik gyerekem nyaka extra feszes volt, teljesen felhúzta a vállát és a nyakát be, azon két alkalom tényleg csodát tett. Még látom kicsit a feszesseget rajta, megyünk újabb két kört, de ennyi, a mozgása tök rendben van már most. Ellenben a kevert izomtonusu naggyal kb semmit nem csinált a hónapokig tartó kezelgetés, csak traumatizálta a gyerekemet és a pénztárcámat. Utóbbit kevésbé sajnálom, de az előbbit sosem bocsátom meg magamnak.
2023. okt. 16. 19:37
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Az nem a módszer hibája, ha a szülő minden szirszarral dévényeshez rohan, aztán várja a csodát. Valamire jó, valamire nem. Egy csomó mindenről meg még az orvosok között sincs egyetértés, pedig ők sem gyorstalpalón végeztek. Kérdés, hogy ki mondja egyáltalán, hogy milyen kezelésre vidd. Az meg hogy valaki sikerrel elvégez egy képzést, nem jelenti azt hogy rögtön (vagy valaha) jó szakember lesz, vagy akár csak etikus. Nem a képzés hosszán, de még csak nem is annak minőségén múlik, hogy az illető a páciensek lehúzására megy rá, vagy tényleg segíteni akar. Gondolom sokszor az a probléma, ami az orvosoknál is például, hogy nem jól diagnosztizál, és/vagy csak arra játszik, hogy minél többen fizessenek neki.
2023. okt. 16. 21:37
 18/21 anonim ***** válasza:
45%

Utolsó, tulajdonképpen egyetértek veled, a Dévény módszer legnagyobb hibája nem maga a módszer, nem is feltétlenül a művelői, hanem az hogy az itthoni fejekben még nem került a helyére.

Külföldi fórumon feldobva a külföldiek megrántották a vállukat hogy nem értik, miben jobb vagy más ez a saját módszereiknél, hiszen nekik is megvannak a saját manuálterápiáik.

Ma ha egy baba megszületik a mi városunkban, a védőnő egy kis papírt ad indulásnak, amin a körzetes gyerekorvosok mellett néhány elérhetőséget tartalmaz: szoptatási tanácsadók, devenyes gyógytornászok, tsmt terapeuták.

Lassú a mozgásfejlődése? Devenyes nézze meg. Gyors a mozgásfejlődése? Devenyes lássa. Nem szopik jól? Szoptatási tanácsadó és devenyes lássa. Késik a beszéde vagy nem rág jól? Le van tapadva a szája körül pár izom, Dévény csodát tesz. A gyerekorvos szerint inkább lássa neurológus és ortopédorvos? Azért vidd el devenyeshez, ártani nem fog!

Nem ismerős? Nagyjából így megy ez az utóbbi pár évben. Nincs helyén kezelve a módszer, errefelé tuti.

Egy laikus szülőtől, aki félti a gyereket és jót akar neki pedig nem elvárható, hogy jól döntsön, nyilván teszi amit úgy érzi, tennie kell.

2023. okt. 17. 00:37
 19/21 anonim ***** válasza:
47%

Jaaaj igen. Szoptatással gond van ——> IBCLC ő az, aki képzett, papíros, nemzetközileg elismert szoptatási tanácsadó. Másnak meg se kéne nézni szoptatás ügyben, max. ha ő mondja, hogy kell beavatkozás pl. nyelvfék vagy ilyesmi miatt.

De helyette küldik dévényre, hogy egy gyógytornász nyomkodja, holott lehet nem is (csak) a gyerekkel van gond.

2023. okt. 17. 00:58
 20/21 anonim ***** válasza:

Fiamnak kicsit lassabban mentek a nagymozgások. Fél éves koráig hason sem maradt meg, későn kúszott, alig mászott. A beszéde volt még kicsit lemaradva, de csak olyan 2 hónappal az elvárttól, amit aztán rettentő gyorsan hozott fel egy olyan szintre, ami már meghaladta az korát.

Azóta is vegyesen fejlődik, van, amiben bőven meghaladja a korát, van, amiben le van maradva. A figyelmével, szövegértelmezésével gondok vannak, de a képi értelmezése átlagon felüli. Most a mozgása is teljesen jó. 5 éves.

2023. okt. 19. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!