Van,akinek késve fejlődött a baba mozgása?
Kisfiam júliusban lesz 11 hónapos. A probléma az,hogy se nem mászik,se nem ül,állni meg kb.mint Makó Jeruzsálemtől..
Dévényesnél voltunk 2 hónaposan ( végig farfekvéses,csm-es baba volt). Ott akkor mindent rendben találtak. Eddig minden rendben is volt,de 11 hónaposan már ideje lenne legalább stabilan ülnie..
Dévényeshez kérek időpontot, addig is kíváncsi vagyok,volt-e így más is? Aggódom. Kúszik amúgy szabályosan és forog is, de semmi egyéb. Védőnő is Dévényest javasolt.
Legalább stabilan ülnie??
Az (majdnem) a legutolsó a sorban.
Mászás előtt teljesen irreális elvárás, hogy üljön, ugyanis leginkább azzal erősödik meg az üléshez kellő izomzat (medence környék, hát alsó szakasza).
Mióta kúszik?
Nem is próbálkozik a mászással, üléssel? A felállás nem vészes, de másznia minimum kellene.
A kislányom egyébként 6 hónaposan nem fordult hasról hátra, elvittem Dévényre. A nyaka feszes volt, a többi része pedig hipotón. Most 9,5 hónapos (bő 2 hónapot dévényeztünk), mászik mint a villám, stabilan ül, feláll, most kezdett kapaszkodva oldalra lépegetni, szóval simán behozta a lemaradást.
Abból amit írsz én hipotóniára tippelnék, de fura, mert azt mondod voltatok anno Dévényesnél. Mindenesetre minél hamarabb nézesd meg szerintem.
Köszi. Mindenképp elviszem.
Nekem mindenki hasznos,legyszi ne pontozzátok le egymást. Mindenkinek ment a zöld és várok még tapasztalatokat!
Kisfiam se ült, se mászott még ennyi idősen. Neki egy csecsemőkori (STNR) reflexe volt beragadva és ez gátolta a mozgásban. Mi is hordtuk Dévényre más okokból, de ezen nem tudott segíteni. A Tsmt torna oldotta meg, de így is kellett 3 hónap mire beindult. A mászás és az ülés, állás, fal mellett lépegetes egyszerre kezdődött nála és végül 17 hónaposan indult el.
Ősszel lesz 3, de már minden lemaradást behozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!