Van,akinek késve fejlődött a baba mozgása?
Kisfiam júliusban lesz 11 hónapos. A probléma az,hogy se nem mászik,se nem ül,állni meg kb.mint Makó Jeruzsálemtől..
Dévényesnél voltunk 2 hónaposan ( végig farfekvéses,csm-es baba volt). Ott akkor mindent rendben találtak. Eddig minden rendben is volt,de 11 hónaposan már ideje lenne legalább stabilan ülnie..
Dévényeshez kérek időpontot, addig is kíváncsi vagyok,volt-e így más is? Aggódom. Kúszik amúgy szabályosan és forog is, de semmi egyéb. Védőnő is Dévényest javasolt.
Ha négykézláb hintázik az már jó. A kisfiamnál a hintázás után egy héttel jött a mászás.
Mi is Dévényen voltunk 5 hónaposan.
Nálunk a forgás nem ment. Itt ott letapadt az izma.
Összesen 3x voltunk.
Most 9,5 hónapos.
6 hónaposan kúszott és 7 hónapos volt amikor felállt és elkezdett mászni.
Jót tett neki.
Nekem.9-10 hónaposan ült fel,egy évesen állt fel.De ennyi.Azóta sem jár.
17 hónapos.Én furának látom a lábtartását,de a doki szerint normális..
18 hónapos korig várok az az elindulás (azthiszem) határ,ha addig nem indul el egyrészt úgy nyakon csapom hogy ott marad az a nő a hülye tanácsaival együtt másrészt elviszem ortopédiára.
Egyenlőre adok neki esélyt,hogy kora szülött és tényleg csak késve fejlődik.
Az unokahugom gyereke és az én gyerekem között 2 hónap van.
Amikor kicsik voltak a gyerekek mindig halálra idegesített mert gyorsabban fejlődött az ő gyereke mint az enyém. Nekem önállóan 14 hónaposan kezdett el járni. Dévényre hordtam mert feszes volt az izomzata nagyon. Amikor 8 hónaposan elkezdett járni akkor nagyon büszke volt a kislányára.
Csak az volt a gond, hogy nem tűnt fel neki, hogy nem mászott. Hiába mondtam neki, hogy ez nem igazán jó. Három évesek voltak a gyerekek amikor az oviban feltűnt az ovónőnknek, hogy ez a lány nem tud mászni szó szerint. Amikor olyan feladat volt nem értette, hogy mit kell csinálnia.
Aztán elküldték Dévényre hátha segít.
Azóta már mászik neki is.
Szerintem ha valami olyat látsz ami nem tetszik neked fordulj szakemberhez. Ha kutyázik az nagyon jó.
De a Dévényes ránéz úgyis.
Hát,a fiam az kúszik eleget, szerintem már bajnokságot nyerne..:D
Egyébként első babás,jó paramamihoz híven már az SMA-ra is ránéztem.. de nyugtassatok meg,hogy ez kizárható.. a családban nem volt senkinek semmilyen mozgásszervi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!