Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Öcsém nagyon durván, telefon,...

Öcsém nagyon durván, telefon, számítógép, internet függő. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

10 éves fiúról van szó. Elég sokat vagyok vele így elég jól ismerem. A szülei nagyon engedékenyek, már telefonja is van fél éve. Állandóan a shortsokat nézi, nálunk ez meg van tiltva, de sajnos az elmúlt évekbe én is nagyon engedékeny voltam amikor nálunk volt sokat engedtem youtube-ozni, stb.

Ma én voltam vele átmentem hozzájuk, felkelés után egyből fekszik vissza shortsokat nézni, hívom reggelizni nem akar jönni... Úgy kell könyörögni neki mindenért hogy most jöjjön enni, most szüneteltesse a képernyőzést... Nagy nehezen most kiment biciklizni 20-25 percre, aztán jön vissza bágyadtan kóvályog be internetezni. Mondom neki hogy jöjjön ki mert egésznap egy órát nem mozog csak netezik. Nem jön. Kikapcsoltam a netet. Jó akkor haza megy, ott van net.. Szomorú hová tart ez a világ, már nem tudnak 1 órát sem internetezés nélkül eltölteni ezek a mai gyerekek...

Mit lehet tenni hogy változzon a helyzet?

2023. aug. 18. 18:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nálunk is hasonló 2 gyerekkel a helyzet. Valóban a szülők tudnak ezen változtatni. Az egyik gyerek elkezdett sportolni és csillagászkodni, szülői segítséggel, így már nem a telefon a fő attrakció szerencsére. A másikat elég nehéz még kirobbantani, de lesz kert és állatok, ő azokat szereti, így bízom benne, hogy kint fog elfoglatságot találni. A szülő foglalkozzon vele, nézzenek együtt filmeket, menjenek együtt biciklizni, sétálni, beszélgessenek. Szépen lassan lehet ezen változtatni. :) Nem kell erőltetni, mert akkor csak ellenáll a gyerek.
2023. aug. 19. 10:23
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket.

Igen én is úgy látom hogy teljesen eltiltani nincs értelme és nem is célra vezető, meg persze mivel nem én vagyok a szülő ezért jogok sincs, és ezt ki is használja.

A szülők tudnak rá hatni nekik jobban szót fogad, na de itt a probléma hogy ők túl engedékenyek.

2023. aug. 19. 11:43
 13/15 A kérdező kommentje:
*jogom
2023. aug. 19. 11:43
 14/15 anonim ***** válasza:
67%

Szakember, de azzal se mégy sokra. Nem hiszik el az emberek, hogy ilyen van, de sajnos van. Ezeket az appokat úgy tervezik, hogy függővé tegyenek. Nem gyereknek való, de kb. senkinek se csak hát manapság már egy ilyen kütyü elengedhetetlen. A gyerekem waldorf-ba jár és az osztálytanító kérte, hogy regisztráljon a facebookra, akinek nincs fiókja, mert lesz az osztálynak csoportja és ott is fogunk kommunikálni. Aztán elvileg ez az irányzat az, ami tűzzel-vassal harcol az ilyenek ellen. Oké, nem a gyereknek kellett, de engem meglepett.

Egy barátnőm középiskolában tanít, mondta, hogy van egy ilyen 18 éves diákjuk és borzasztó, olyan mint egy zombi, sokszor az iskolába sem megy be, mert csak videókat néz reggelig, aztán nem tud felkelni, már jó ideje megy ez, a szülők nem tudnak hatni rá, ha elveszik a telefonját az sem hat, mert akkor meg csak bolyong az utcán, mint valami agyhalott. Ha be is teszik valahova, akkor ha el akar menni onnan, akkor elengedik, mert 18 éves meg nem drogról van szó, pedig ugyanolyan szar ez is. Amíg nem mesélt erről a fiatalról én azt hittem, hogy ilyen csak a mesékben van. Azt tudtam én is, hogy nem jó az ilyen egy gyereknek, de hogy ez lehet belőle?

2023. okt. 15. 11:12
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Miujság azóta?
2023. dec. 11. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!