Nevelnétek a gyereketeket úgy fel, hogy semmi TV, Rádió, internet, számítógép, csak beszélgetés, kifestő, később olvasás, társasjáték?
Múltkor hallottam egy ilyen családról. Otthon a villanyt csak világításra használják, nincs TV-jük, rádiójuk, számítógépük, a szülőknek van okostelója, laptopja, de csak ügyintézésre.
Otthon a gyerekekkel játszanak, beszélgetnek, színeznek, gyurmáznak, társasoznak, a nagyobb gyereket 5 évesen megtanították olvasni, és kezdik tanítani furulyán játszani.
Ti mit gondoltok az ilyen fajta nevelésről? Nevelnétek így a gyereket?
Nem
nem rádiózunk klasszikusan.. spotify van, nincs tévé előfizetésünk.. készülék van
okostelefonunk van
Meg munkalaptop csak
De nem
A mai világban kell találkozzanak az eszközökkel a gyerekeknek.
Ami nem jelent meséztetést tévéztetést
Stb
Megvan a helye, ideje mindennek.
Amúgy rajzol
Gyurmázik
Fest
Főzésben “segít”
De reggel 10-15 percet babrálhatja , mesét is kapcsol
Este amikor a tesóját fektetem is kap 10-15 percet
2,5 éves lesz
9 hónapos pedig nyilván nem néz semmi ilyesmit..
Nem.. Én Cartoon Networkon nőttem fel, de 5 évesen már magamtól írtam olvastam. És 12 éven át kitünő tanuló voltam, színjeles érettségim van.
Nem hiszem, hogy van összefüggés, nem lesz egy gyerek sokkal okosabb attól ha nem néz tv-t. SZERINTEM.
4.5 éves a lányom. 3 éves koráig egyáltalán nem nézhetett TV-t, mobiltelefonon is csak vizsgálatok alatt nézhetett mesét.
Idegrendszeri éretlensége van, autizmus gyanús, nem engedte a fejlődésneurológus a képernyőt egyáltalán.
Mostanában nézhet már néha, ha akar.
De nem jellemző. Mostanság fél attól, ahogy a reklámok végén bemondják a honlapcímeket. Úgyhogy most megint hetek óta nincs tv. (hurrá, autizmus..)
Mi a férjemmel egyáltalán nem tévézünk. Sosem.
Viszont van rengeteg játék itthon. Kirakó, kb 50 könyv (könyvmániás a kiscsaj), építők,babaház.. Szóval játszunk állandóan. Meg beszélgetünk. Sok hangszerünk van, sokat zenélünk, Alma zenekart hallgatunk, táncolunk. :)
De ha kell, tudja kezelni a telefont is. Arany középút.
1. Vagyok
Egyébként az ilyen gyerekke mit csinálnak az esetleges online oktatáskor?
Csak egy felvetés
Kizárt. Iszonyat káros. A gyereknek a mai világban kell boldogulni. A suliba senki nem fog szóba állni egy ilyen gyerekkel, mert nem ismeri a mai játékokat.
Fiam 4 évesen már kapott okostelefont, 6 évesen egy profibbat. 8 évesen Switchet, rengeteg játéka van rá és a telon is sok van.
Most 9,5 éves, a szabadideje nagy részében zenél vagy olvas. A telót nagy részt zenehallgatásra használja, illeteve kb 20-30 percet 3-4 napont online játszik a barátaival.
Pedig soha nem volt megszabva, hogy mennyit lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!