Akinek problémás a gyermeke,hogy tudja jól kezelni a kitöréseit?
Már a kórházban elkezdődött az állandó sírás,ami itthon napról napra jobban fokozódott. Az elején még én is próbáltam elhitetni magammal,hogy csak nagyon hasfájós,de nagyon hamar rájöttem,hogy itt többről van szó. Egész nap sírt,sétálni is max 20 percet tudtunk sírás nélkül,minden nap. Soha semmi,sehogy nem volt jó. Én már 1 hónapos kora óta folyamatosan mondtam a gyerekorvosnak,védőnőnek,hogy itt valami nem kerek,ez nem lehet normális,hogy egy csecsemő ennyit sírjon,de folyton leráztak,hogy pici még,front van,fúj a szél,hasfájós stb...
Persze egyáltalán nem változott semmi,hónapokkal később sem. 5,5 hónapos volt mikor először neurológushoz kerültünk. Ő még a mai napig hülyének néz,hiába mondom neki a rengeteg problémát. Az állandó sírás,nyüglődés egész nap.
Magán úton mentünk el konduktorhoz,aki TSMT terapeutához irányított minket. A vesztibuláris rendszerével baj van, mikor először rakta rá a fitball labdára,olyan volt rajta konkrétan mint egy rongybaba. A torna hatására sokat változott de még mindig nem az igazi. Szenzoros is,főleg a fejére,kezeire,lábaira.Minden öltöztetéskor hiszti van már mikor látja,hogy közeledek felé a bodyval,ellenkezik.A pelenkázás szintén ordítással,kapálózással jár. Az etetőszékbe sokszor feszegeti magát,a gyerekülésbe szintén. Erről videót is mutattunk a neurológusnak. Semmit nem tudott mondani rá. Etetés közbe nem veszi fel a szemkontaktust, max néha ránk pillant. Nem lehet lekötni semmivel hosszabb időre. Nem is bír megülni 1-2 percnél többet,folyamatosan jön megy,nyüglődik,sír és kapaszkodik a lábamba,hogy vegyem fel. Egész nap ez megy.Nincs egy tudatos szava sem. Nonverbális kommunikációja nincs. Sem a nemet sem az igent nem bólintja. A tiltást én úgy gondolom érti,de nem mindig érdekli. Van amikor abbahagyja ha valamire nemet mondunk, van amikor elkezd sírni. Az idegenektől irreálisan fél. Konkrétan rá nézni nem lehet mert egyből el kezd sírni. Ez már 4 hónapos kora óta így megy. Sokszor rázza a fejét. Most egy 2 hete kb elkezdte azt csinálni,hogy ha nem engedünk meg valamit amit ő szeretne, akkor belesikít az arcunkba torka szakadtából. Vagy csak úgy a levegőbe. Lassan 5 hónapja csináljuk a TSMT, túl vagyunk egy 2 hetes hrg terápián is,látok pozitív változást is másban,de a viselkedése nem változott. Ez az egész napos sírás,nyüglődés,kitörés teljesen kikészít már és mindenki csak azzal jön,hogy nem lesz itt semmi probléma, mikor ordít a rengeteg probléma.
Amikor gasztroenterológiai kontrollon voltunk, olyan szinten üvöltött,hogy szerintem 5 emelettel feljebb is hallották,rá is írta a papírra az orvos,hogy hevesen tiltakozik és vizsgálhatatlan.
Ez most komoly?
Ezek alapján mindkét unokahúgom autista lenne... Az egyik konkrétan végig üvöltötte a gyerekkorát, most diplomázott summa cum laude, teljesen normális lány, a másik is kitűnő tanuló, pedig 2 éves koráig meg sem szólalt, sőt, amiket itt írtál, mind igazak rá is, és nem, nem autista.
Manapság tényleg ha nehezebb egy gyerekkel, az már biztos, hogy beteg??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!