Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt rajtam kívül valaki,...

Van itt rajtam kívül valaki, aki nem az anyanyelvén beszél a gyermekéhez?

Figyelt kérdés
A férjem angolul beszél a kicsinkhez folyamatosan. én magyarul, és egymással is magyarul beszélünk. ha a párom angolul mond valamit, azért megcsinálom és reagálok rá. Amúgy egyéves, és kitűnően érti mindkét nyelvet.
2009. okt. 9. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
De hát te az anyanyelvén beszélsz hozzá, nem? Vagy én nem értelek...
2009. okt. 9. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem sem magyar a parom, es hat a csaladi nyelv sem a magyar, mert a parom nem beszeli. Igy hat ha kettesben vagyunk. Csak magyarul beszelek hozza, de ha mar apa is velunk van, akkor elofordul, hogy en is mondok valamit a picinek a masik nyelven. De meg akkor is 90%-ban magyarul szolok hozza.
2009. okt. 9. 11:13
 3/7 A kérdező kommentje:

ok, nem én beszélek hozzá angolul, hanem a férjem. de ez majdnem mindegy, hiszen ő is rengeteget foglalkozik vele.

kedves 2.! köszi a választ.

2009. okt. 9. 13:45
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

én angolul olvasok neki, meg CNN-t szoktuk nezni, még nem érti (7 hós), de sokkal jobban tetszik neki az angol, mint a magyar, valoszinuleg mert olyan más.

kb 2 eves korara tervezem hogy egyutt tanuljunk nyelvet.

illetve amikor a ferjem elvitte spanyolorara, mert nem tudta hova tenni, allitolag le se vette a szemet a tanarrol, es nagyon elvezte.

ha lenne ra lehetosegem, tobbet "tennem ki" idegen nyelvnek, mert nagyon elvezi, es csak ugy "szippantja magaba" :)

2009. okt. 9. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:
nyelvtanár vagyok, az egyetemen érdekelt ez a téma, így sokat tanultam róla. Szóval, ha a párod a kicsihez csak az anyanyelvén szól (azaz angolul), és te csak magyarul, az teljesen jó úgy. nagyon szerencsés gyerek, mert így mindkét nyelven szuperul fog beszélni. Mi ebbe nem kezdtünk bele, mert nekem nem anyanyelvem az angol, csak tanítom, és akkor ez a módszer nem javasolt, állítólag csak anyanyelvi szülőkkel működök. Szóval ti szerintem jól csináljátok!
2009. okt. 9. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, mi azt csináljuk, hogy sok angol gyermekcd-t hallgatunk (dalokat), mondókázom neki a születésétől kezdve angolul, és ha már kicsit nagyobb (most 14 hós), akkorra van egy szuper disney-s oktató sorozatunk (dvd) angolul, azt is nézni fogja majd. Én tanítani csak játékosan fogom, az igazi tanítást a kollégáimra hagyom.
2009. okt. 9. 15:37
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek! kedves nyelvtanár! a párom is angolt tanít, és megvan a Disney-s sorozat is. örülök, h így gondolod.
2009. okt. 9. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!