Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Adott egy autista gyerek ,...

Adott egy autista gyerek , aki folyton hazudik , nem szól ha fáj valamije , mit lehetne csinálni? Semmit nem csinál a laptop ,xboxon kívűl, de azt napi 16órában.

Figyelt kérdés
2023. júl. 20. 10:18
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
52%
Egyszer már írtál ki kéérdést, memgondtuk, költözzetek el. Eddig sem történt ezügyben semmi. Ne panaszkodj.
2023. júl. 20. 10:44
 12/42 A kérdező kommentje:
Én a mostohaanyja vagyok. Engem ez már régen is zavart,hogy nem fohlalkoznak vele. De nem szólhattam belle ,én aggódom érte mert egyszer mind meghalunk és akkor mi lesz vele? Enni nem egésznap ha nem vinnék be neki ksját ,egy vajas kenyeret nem tud megcsinálni. Amúgy értelmed okos gyerek lenne,mert videóknól folyékonyan megtanult angolul. Elég egyszer végig néznien egy videót és azonnal végig visszi a játékokat.
2023. júl. 20. 10:46
 13/42 anonim ***** válasza:
72%
Ja volt egy hasolnó, de abban monológ volt, és 6 éves volt a gyerek.
2023. júl. 20. 10:47
 14/42 anonim ***** válasza:
18%
Te inkább ne menjél autista ember közelébe, ha nem muszáj, láthatóan nem neked való.
2023. júl. 20. 10:47
 15/42 A kérdező kommentje:
Kedves 14 miért? Mert aggódom érte és féltem?
2023. júl. 20. 10:49
 16/42 anonim ***** válasza:
40%

Azért, mert láthatóan nincs meg a kompetenciád ahhoz, hogy megfelelően állj hozzá.

Hogy ezt miből gondolom? Fogalmunk sincs arról, hogy nem-e depressziós, milyen egyéb komorbid zavarai vannak, vagy lehetnek, semmilyen információt nem közölsz, csak ugatod itt azt, hogy nem nevelték meg, meg egész nap xboxozik. Na és, ezzel mit kezdjünk? Ezzel az információval semmit sem lehet, pont a lényeget hagytad le. Mivel ezt tetted, így nyilván nincs meg a megfelelő hozzáállásod vagy tudásod ahhoz, hogy egy ilyen speciális igényű ember közelében legyél életvitelszerűen.

2023. júl. 20. 10:52
 17/42 anonim ***** válasza:
33%

Nálatok van elhelyezve a "gyerek"?

Akkor nem hiszem, hogy annyira aggódsz érte és félted, ugyanis tuti, hogy nem tegnap kerültél a családba a 20 éves gyerek mellé!

Ha annyira aggódnál és féltenéd, akkor már évekkel (évtizeddel?) előbb kellett volna ezekre figyelned és javasolnod a párodnak, akár erőszakoskodva is, hogy forduljatok szakemberhez!

Ha meg csak látogatóba jár hozzátok, akkor nem a te felelősséged és dolgod a kérdés megoldása, vannak neki szülei. Legfeljebb javasolhatnál valami opciót, ami segíthetne és itt máris visszakanyarodunk a szakemberhez!

2023. júl. 20. 11:00
 18/42 anonim ***** válasza:
60%

És, hogy felfogd

Az, hogy valaki autista annyit jelent, hogy a spektrumon van. Autista és autista között ég és föld különbségek lehetnek. Milyen egyéb kapcsolódó zavarok vannak, ha vannak, biztosak lehetünk-e abban, hogy nincs-e valami észrevétlenül, diagnosztizálatlanul?

ADHD, szorongásos zavarok, hangulati zavarok, függőség, stb. Nagyon szép elmondani, hogy nagyon okos, mert megtanult angolul, na hát. Képzeld el, hogy az autista emberek lehetnek okosak, miért ne lehetnének? És egy okos ember az immunis lesz pl. a függőségre? Nem. Nem akar enni magától? Egy okos ember immunis lesz a depresszióra, vagy a táplálkozási zavarokra? Nem. Immunis lesz az ADHD-ra? Nem, sőt, az autisták 50-70%-a ADHD-s is. Mit jelent ez? Az ADHD-sok 60%-a játékfüggő. Az ADHD-sok jellemzően felejtenek el akár enni is, mert beszívja őket a "hyperfocus". De lehet csak depressziós... Én is az lennék, ha nevelőanyám lenne, az meg szart se értene az egészből.

2023. júl. 20. 11:01
 19/42 A kérdező kommentje:
Te nagyon buta vagy....a gyerek nem szól hogy fáj valamije,ha vakbeles lesz akkor mi lesz? Nem szól,hogy éhes. Itt te nem fogod fel hogy én a gyerekért aggódom mert mindent a poposlá tettek de az,hogy olyannal foglalkozzanak,hogy önálló legyen ha már nem lesz senkije azzal nem vergődnek a szűlők. Én nem szólhatok bele ,mert nem az én gyerekem. De a család 80évesen már nem hiszem hogy kitudja őt szolgálni. Ez nem az az ország ahol segítik a sérülteket. Nagxon ügyesen,köt varr,sző horgol,de anyuka nem engedi dolgozni mert sérült. Teljes gyámságot akar felette. 2èvesen látta utóljára pszichologus a gyereket , nem bolt felül vizsgálaton sosem.
2023. júl. 20. 11:05
 20/42 anonim ***** válasza:
16%
Még mindig nem fogod fel?! NEM GYEREK
2023. júl. 20. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!