Mi történhetett?Élt valaki át hasonlót?
A hormonváltozás és ez az év végi hajrá minden gyereket megviselt. Szinten auti fiam (13 éves) az utolsó 2 hétben sorra írta az 1-es dogákat. Nem azért, mert nem tanult, hanem mert besokallt. Képes volt 45 percig igazgatni a papírja meggyűrődött sarkát. A tanára adott neki másik papírt, de az nem volt jó, mert az eredetire már ráírta a nevét... Utoljára talán elsőben akadt fenn ilyeneken, de idén már szóba került a tovabbtanulás és ez a kamaszkorral együtt valami nagyon durva valtozásokat hozott.
Most a legfontosabb, hogy le tudjon nyugodni és kicsit újra tudja indítani a rendszerét. Nyilván a pszichiáterének szóljatok a változasról, figyeld nagyon, de ne csinálj belőle ügyet (tudom, ezt rohadt könnyű mondani), mert megérzi a feszültséged és csak tovább hergeli magát.
Köszönöm a válaszokat!!
A megelőző 16 évben, azon kívül hogy folyamatosan beszélt olyan témákról amik másokat nem érdekelnek, ha egy téma érdekelte elment a végsőkig hogy mindent megtudjon róla semmi nem volt vele. Gyerekkorában kimaradt a mászás( ezt az időszakot nem tudom mert 2 évesen került hozzánk) egyből felállt és a saját nyelvén beszélt 4 éves koráig. Anya helyett én Ká voltam :)))
Próbálom éreztetni vele hogy most megváltozott, de nagyon fura hogy eddig órákig beszélt a Titanic elsüllyedésének körülményeiről most meg autókat tologat a szőnyegen amire én rá sem léphetek.
Köszönöm a segítséget, felkeresem a neurológust akinél voltam és jelzem neki.
ELnézést most olvastam át mit írtam.
*Próbálom nem éreztetni vele ...
5-ös vagyok.
Titanic! Ááááá! Ne is mond! Egyszer hajnal 2-kor felkeltett, hogy elmondja, a Titanic 4 kéményéből csak 3 működött, a 4. csak a szimmetria miatt volt... Nálunk a Titanic korszak van váltva az űrrel kapcsolatos témákkal. A szóviccei és poénjai egyenesen gyilkosak, főleg, mivel nem érzi a határt, hogy hol elég és néha szívem szerint már a falat kaparnám. 😂 Ő is saját nyelven beszélt először, kész szótárt rakott össze a család. Én sokáig Nana voltam.
Pszichológushoz jár esetleg? A fiunk az iskolaihoz jár heti 1* a tanévben. Nagyon sok mindent ki tud magából beszélni, sok dolgot neki valamiért hamarabb elmond mint nekünk. A neurológus nem hiszem, hogy túl sokat tudna vele kezdeni, de ártani nem árthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!