Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek a kisfiammal?...

Mit tegyek a kisfiammal? Lassan az idegeim felmondják a szolgálatot!

Figyelt kérdés

Lányom 3.5 éves, ovis, a féltékenységen kívül nincs vele különösebb gond. De a fiam, aki 2.5 éves, ő kegyetlen.

Ez kb fél éve tart. Reggel üvöltve kel, egész nap üvölt, hisztizik, csapkod, verekszik, mindenkit megver, nem néz még engem sem, nem fél semmitől, képes a konyhaasztalról leugrani.Nem fogad szót, káromkodik elég rendesen ( ez az anyósom hibája, mert olyan aranyos). Persze egy darabig.Bármit csinálok vele, nem használ. Volt rá példa, hogy megvertem( persze nem durván), de semmi. Elmond mindennek és üvölt tovább. Megvettem neki a drága játékokat, de nem játszik semmivel.Mindent tönkretesz.

Állandóan meztelen van, télen nyáron, éjjel nappal.

Ha felöltöztetem, mire kettőt fordulok, nincs rajta semmi.Kezeslábast nem viseli, de azt is le tudjaa venni.

A nővérét folyamatosan bántja, ököllel üti, tépi a haját.A szobában a szekrényről leszaggatta az ajtókat. 3 éve vettük a lakást, újonnan, de már a szobájuk ajtaja is ki van szakadva.

Ha leviszem az a baj, ha nem akkor pedig az. Sétálni nem akar, üvölt az utcán is, hogy el van törve a lába, és emeljem fel. 2 hónapja kellett neki vennem egy babakocsit, mert 2 gyerekkel utaztam és már nem bírtam cipelni.

Nem tudom mi tévő legyek. Reggel 6-tól 11-ig üvölt, éjjel 2-3-szor is kel, persze üvöltve.Szomszédokkal örökös a veszekedés emiatt.

Már nem bírom. Sokszor sírnék, de nem akarok előttük. Kiabálok én is, a férjem is, ő már kezd az egész családtól eltávolodni ez miatt. Állandó éjszakás, ugye nappal szeretne pihenni.

Most karácsonyra csak 6000-ért vettem ceruzát, filcet, zsírkrétát, festéket, mind eltörte, vagy eltűntette, mert nincs meg. Csak akkor volt el 1 kicsit, amikor a falat engedtem neki firkálni. De azt meg nem kéne ugyebár. Eddig a mamák el-elviszegették őket, de most már nem hordják, mert nem bírnak vele. Segítsetek, kétségbe vagyok esve.

Ha elviszem gyerek pszichológushoz, tud rajta segíteni, vagy korai még?

Kint volt a férjem Angliában, 3 hónapot, de minden nap beszéltünk, és látták a kamerán keresztül, nem hiszem hogy ez lenne a gond.Amikor hazajött akkor sem , csak utána kb 2 hónappal.

Ilyenkor éjjel meg összepakolok utánuk, de ha bebújok az ágyba, biztos hogy 10 percen belül fent van.

Köszönöm a válaszokat.

2008. dec. 30. 00:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenhol beutaló kell hozzá.Mi az,hogy Te kéred,és Ő nem ad beutalót?Honnan tudja a körzeti orvos,hogy a gyereked otthon hogyan viselkedik?Nagyon könnyű az anyát hibáztatni,hogy elrontotta,de ez nem ilyen egyszerű azért.Természetes,hogy aggódsz hisz a viselkedése ad is okot aggodalomra,főleg ha magában is kárt tenne.Ha tudsz beszélj személyesen egy neurológussal,ha a dokitok nem ad beutalót keress egy másikat.Hogy lehet így hozzáállni egy orvosnak egy gyerekhez?Neki kellene a vizsgálatra rábeszélni.Én csak azt tudom javasolni,hogy mindenképpen zárjátok ki az esetleges betegségeket mielőtt szigorúbb nevelési eszközökhöz folyamodtok.A beteg gyerek nem úgy reagál dolgokra mint egy egészséges.Bárcsak a szigor is segítene a viselkedése helyreállításában,akkor nincs nagy baj.Ne hagyd annyiban a dolgot szerintem.

Minden jót,üdv

2009. jan. 11. 11:06
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

szia!

szerintem is neurológiára vidd el mert tényleg köze lehet a viselkedésének az autizmushoz.az autizmus nem fetétlen párosul szellemi fogyatékossággal.

sok sikert

2009. jan. 13. 13:12
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem feltétlen autizmusra gondoltam,de vizsgálat nélkül az sem zárható ki.Teremt a kisfiad kapcsolatot?A szemedbe néz mikor beszélgettek?Úgy értem teremt rendszeresen szemkontaktust?Mert az autista gyerek ember antiszociális,nem teremt kapcsolatot,nem,vagy nehezen és rövid időre köthető le a figyelme.Szétszórt,általában nem szeretik a zenét,van amelyik ordít ha zenét hall.Nem lehet babusgatni szeretgetni őket,nem viszonozza a szeretetet..stb...

Remélem mielőbb találtok segítséget,kitartást neked,tudom nagyon nehéz egy ilyen gyerekkel.

2009. jan. 13. 14:05
 14/35 anonim ***** válasza:
77%

mindenképpen vizsgáltasd ki, és ha egészséges, jól verd ki a fenekét.

Tudom, hogy törvényellenes, tudom, hogy nem trendi nevelési módszer, azért is sok mostanában a kis elfuserált senki...

lepontozhattok

2009. jan. 14. 20:59
 15/35 anonim ***** válasza:
97%
Az en fiam is hasonloan viselkedett ennyi idos koraban,es mint kiderult lelki problemak miatt!En nagyon sokat veszekedtem a parommal akkoriban,es nem volt turelmem semmihez...,sajnos mint a legtobb esetben a gyereken csattant az ostor.En ugy gondolom,hogy vmi tortenhetett vele-talan az anyosodeknal,-csak meg nem igazan tudja elmondani,es ehhez parosul meg a gyerek- feltekenyseg a testvere fele,az apuka tavolmaradasa...!Tudom,hogy mar nehezen birod,de kitartas,es jo lenne,ha probalnatok megtudni,mi nyomja a kicsi szivet!Rajzokkal,vagy jatekkal,vagy kerdezd meg az anyosodat mi tortenhetett,mit latott-hallott a gyerek,v mit csinaltak vele???De sok szeretettel es turelemmel orvosolhato a problema,hidd el!!!Sok kitartast!
2009. jan. 15. 01:22
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Mi Pest mellett lakunk, és a HRG alapítványhoz hordom a lányomat.Ő 3 éves, koraszülött volt, és bátran kijelenthetem hogy csodákat művelnek vele.

Szerintem keress rá a neten a www.bhrg.hu oldalon, ott talán annak is utána tudsz nézni hogy Pécsett van-e ilyen lehetőség.

Sok sikert!

2009. jan. 16. 13:43
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

17:26-os válaszoló vagyok.

Húha, Pécs környékén laktok, de tudok javasolni egy ismerősömet, aki szakember és meg tudja állapítani, sérült-e a gyerek vagy sem, ez fontos lenne. Ha sérült, akkor ez meg ez foglalkozást kap, ha nem sérült, akkor emezt, amazt kap, tehát attól függ pontosan mi a baja a gyereknek. Egyébként a további leírtak alapján látom, mégsem érdemes pszichológushoz vinni, de az előző hozzászólókkal egyetértek, először mindenképpen vizsgáltasd meg a gyereket. Amennyiben a gyermekorvos nem hajlandó beutalót adni, akkor váltsál, keress más gyermekorvost, még nem késő!

2009. jan. 18. 01:07
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

01:07-es válaszoló vagyok, vagyis az előzőt írtam.

Szerintem, az anyósodhoz cipelni kisfiadat, ezt mindenképpen fokozatosan korlátozni kell, mondjuk a majdnem mindennapi helyett heti 1-2 alkalom is elég lenne, mert az anyós elkényezteti. De nem az a bajom, h elkényezteti, mert ugye minden nagyszülő ezt csinálja, hanem hogy MÁR TÚLLÉPTE A HATÁRT és ez káros lehet a gyerekre.

2009. jan. 18. 01:11
 19/35 anonim válasza:
66%

Nekem is voltak hasonló gondjaim a fiammal. Nálunk is megvolt az üvöltve kelés, ha véletlen éjszaka fel kellett ébresztenem valamiért, az nagyon durva volt, bár ez még ma is megvan. Én nem vittem sehova a gyereket, azóta is ördögfióka, de az óvoda például sokat segített, meg ahogy nőtt, úgy változott a viselkedése. Ehhez persze az kellett, hogy kifogja a legjobb óvónőt, aki szerint rossz gyerek nincs, csak keveset foglalkoznak vele. Nem azt mondom, hogy nálad ez van, csak lehet, hogy van valami a háttérben, amit te nem értesz, és ő sem tudja elmondani, vagy megfogalmazni magának. Ezt kellene kideríteni.

Van egy 1,5 évvel idősebb nővére, ugyanúgy neveltük, ő egy angyal. Semmi gond vele, Noel viszont egy ördög. Nem fél semmitől, nem igazán sikerül korlátozni. Igazából én azt szoktam alkalmazni a rosszaságainál, hogy megértetem vele, hogy nem ő a rossz, hanem az, amit csinál/egy jó tanács hatására/. Sokszor én is üvöltök vele, mert nagyon nehéz, de közben meg élvezem is, hogy ő teljesen máshogy látja a dolgokat, mint a nővére. Igazi gyermekvilágban él, és remélem ez még sokáig megmarad.

Szóval türelem, és esetleg egy jó közösség segíthet. Itthon ő sem tanulta meg a szabályokat, de az oviban sikerült. Játékot a mai napig olyat veszek, ami nem egy napig tarthat, mert ő is sokat széttört.

Valószínűleg az okot kellene megtalálni, hogy miért ez a sok agresszió, és düh, és ha úgy érzed, hogy ebben segíthet pszichológus, akkor szerintem vidd el, és remélem sikerül nektek.

Sok sikert.

2009. jan. 22. 11:36
 20/35 anonim ***** válasza:
43%
szülöbe nem is keresitek a hibát csak szegény kisgyerek a bŰnös, ja az óvoda azért segít mert ott rendre nevelik de már otthon nincs óvonéni aki szabályokat állit fel!nevelés kérdése minden és még kicsi most kell szabályozni, és szeretgélni, magyarázni
2009. jan. 22. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!