Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek a kisfiammal?...

Mit tegyek a kisfiammal? Lassan az idegeim felmondják a szolgálatot!

Figyelt kérdés

Lányom 3.5 éves, ovis, a féltékenységen kívül nincs vele különösebb gond. De a fiam, aki 2.5 éves, ő kegyetlen.

Ez kb fél éve tart. Reggel üvöltve kel, egész nap üvölt, hisztizik, csapkod, verekszik, mindenkit megver, nem néz még engem sem, nem fél semmitől, képes a konyhaasztalról leugrani.Nem fogad szót, káromkodik elég rendesen ( ez az anyósom hibája, mert olyan aranyos). Persze egy darabig.Bármit csinálok vele, nem használ. Volt rá példa, hogy megvertem( persze nem durván), de semmi. Elmond mindennek és üvölt tovább. Megvettem neki a drága játékokat, de nem játszik semmivel.Mindent tönkretesz.

Állandóan meztelen van, télen nyáron, éjjel nappal.

Ha felöltöztetem, mire kettőt fordulok, nincs rajta semmi.Kezeslábast nem viseli, de azt is le tudjaa venni.

A nővérét folyamatosan bántja, ököllel üti, tépi a haját.A szobában a szekrényről leszaggatta az ajtókat. 3 éve vettük a lakást, újonnan, de már a szobájuk ajtaja is ki van szakadva.

Ha leviszem az a baj, ha nem akkor pedig az. Sétálni nem akar, üvölt az utcán is, hogy el van törve a lába, és emeljem fel. 2 hónapja kellett neki vennem egy babakocsit, mert 2 gyerekkel utaztam és már nem bírtam cipelni.

Nem tudom mi tévő legyek. Reggel 6-tól 11-ig üvölt, éjjel 2-3-szor is kel, persze üvöltve.Szomszédokkal örökös a veszekedés emiatt.

Már nem bírom. Sokszor sírnék, de nem akarok előttük. Kiabálok én is, a férjem is, ő már kezd az egész családtól eltávolodni ez miatt. Állandó éjszakás, ugye nappal szeretne pihenni.

Most karácsonyra csak 6000-ért vettem ceruzát, filcet, zsírkrétát, festéket, mind eltörte, vagy eltűntette, mert nincs meg. Csak akkor volt el 1 kicsit, amikor a falat engedtem neki firkálni. De azt meg nem kéne ugyebár. Eddig a mamák el-elviszegették őket, de most már nem hordják, mert nem bírnak vele. Segítsetek, kétségbe vagyok esve.

Ha elviszem gyerek pszichológushoz, tud rajta segíteni, vagy korai még?

Kint volt a férjem Angliában, 3 hónapot, de minden nap beszéltünk, és látták a kamerán keresztül, nem hiszem hogy ez lenne a gond.Amikor hazajött akkor sem , csak utána kb 2 hónappal.

Ilyenkor éjjel meg összepakolok utánuk, de ha bebújok az ágyba, biztos hogy 10 percen belül fent van.

Köszönöm a válaszokat.

2008. dec. 30. 00:57
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
93%

szegenykem!

vidd el gyerekpszihologushoz!

ha vannak rajzai, azt is vidd el.

tényleg profi segitsegre van szuksege(d)

2008. dec. 30. 01:11
 2/35 anonim ***** válasza:
93%

Nem korai elvinned a pszichologushoz, vidd el!! Ha megtudod fizetni, esetleg privatban hordjad el valakihez, de nem tudom, ezt csak ugy gondolom, talan privatban jobban foglakoznak vele. De tenyleg nem tudom, csak gondolom.

Ha ovis lesz, es igy viselkedik, ugyis az ovoda kuldeni fogja pszichologushoz, es kotelezoen vinned kell.

Inkabb kezdjel el vele most jarni. Beszelgess el a pszichologussal, es remelem, hogy fog segiteni! Ne engedjel meg a gyereknek mindent, es buntesd meg!!! Allitsd a sarokba, es terdeltesd le, feltett kezzel! A tv-tol tiltsad el, es attol is, amit szeret csinalni.

Meg nagyon-nagyon pici ahhoz, hogy igy viselkedjen. Ne engedd, hogy uvoltson, legyel szigoru hozza!!!!

2008. dec. 30. 02:19
 3/35 anonim válasza:
84%
Pszihológus.
2008. dec. 30. 11:30
 4/35 anonim ***** válasza:
93%

Itt igen súlyos problémáról van szó! Mindenképpen pszichológushoz kell vinni a gyereket és talán a családterápia is fontos lenne ( a nagyszülőket is be kell vonnia, ha tetszik, ha nem!!!), mert ott gyakran kiderülhet mi az oka a kisfiú féktelen viselkedésének. A verés, kiabálás sajnos nem segít csak sok-sok türelemmel, de ezt csakis a szakember segítségével lehetne megoldani. A meztelenség valójában a zárkózottságra utal. Mivel van nővére, vele jobban foglalkoznak,mint a kisfiúval, akkor itt kisebbrendűségben szenvedhet.

Mivel a kisfiú magatartása súlyos, szerintem el kellene vinnie a speciális foglalkozásra, például beszédfejlesztés, mozgásfejlesztés (itt elsajátítja játékosan sokféle mozgást, s közben felfedezi a veszélyt, ez használhatna a gyereknek), sérült gyerekeknek való lovaglás (itt össze fog barátkozni a pónilóval és váratlanul fegyelmezett lesz, mert kénytelen lesz együttműködnie a lovával). Talán az úszás segíthetne, kifárasztja a gyereket és megnyugszik.

Nem kívánok neked semmi rosszat, de félve gondolom, valószínűleg autista lehet a gyerek, bár reménykedem nem erről van szó, nem tudom.

Ami a legfontosabb teendő a testvérféltékenység ellen, mindig kap ajándékot mind a ketten, legyen születésnap, karácsony, stb., az egyik szülő az idősebbikkel foglalkozik, a másik szülő a másikkal, és fordítva, ezt mindennap kell csinálni.

Nem tudom, hol laktok, de biztos vagyok benne, hogy a pszichológus továbbküldi majd a speciális szakemberhez a gyereket.Ha anyagilag rosszul áll, akkor mindenképpen az alapítvány segítségét kérjél.Ha megadnád a település nevét, talán tudnék segíteni, hogyan tovább.

Tehát vigyél pszichológushoz!

2008. dec. 30. 17:26
 5/35 A kérdező kommentje:

szia nem hiszem, hogy autista, egyszerűen csak égetnivalóan rossz. Mint írtam, az anyósom sokat elhordta, ő a kis kedvenc, minden meg volt neki engedve, nevettek rajta, és ez mostmár szerintem visszafordíthatatlan. Egyszerűen bármit teszek, nem tudom neki a tiszteletet megtanítani, hogy velünk szembe ne úgy viselkedjen, mint a nagyszülőkkel.

Pécs mellett lakunk, remélem tudsz valami elérhetőséget a környéken. A pszichológus aki itt rendel, ő nekem nem igazán tetszik, mert olyan, mintha nem is lenne. Öcsém járt hozzá évekig, 2-3 perces beszélgetésekre, mire kinyögte anyámnak, hogy sajnos nem tud segíteni.

2009. jan. 1. 19:19
 6/35 anonim ***** válasza:
92%
A Nevelési Tanácsadókban több pszichológus is dolgozik, azt kellene megtallni, akivel a gyerek normálisan kommunikál, biztosan tud segíteni.
2009. jan. 6. 14:22
 7/35 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is volt probléma a fiammal, voltunk pszichológusnál is, de aztán abbahagytuk. Sok fiatal "szakember" volt, egyik másiknak még gyereke sem volt. Szóval a tapasztalataik a könyvekből eredtek. Nehéz ilyenkor jó tanácsot adni, mivel ez lehet "elkapatás miatti hiszti" de lehet komolyabb oka is. Nekem bevált az, hogy mikor indult a hiszti, akkor elő a szódásszifon (egy picit rálocsolni), (esetleg ruhástól be a kádba és zuhany neki). Ezek olyan dolgok, amitől a gyerek megdöbben. Nem úgy reagálsz a hisztire, ahogy ő szeretné. Megdöbbentettem vele a gyereket. Utána mehet be a szobályába, és ott lehet hisztizni. Kegyetlenül hangzik, de a gyerek akkor hisztizik, ha van "közönség". Ha nincs ugy már neki sem érdekes. Persze ez akkor jó módszer, ha nem valami komolyabb áll a háttérben. Ezt neked kell tudni, hogy volt-e olyan fizikai, vagy pszichés sérülése, ami miatt lehet más ok. Ha nem szerintem próbáld ezt meg. Persze ez sem megy egyik napról a másikra. A gyerekben tudatosulnia kell (ez lehet több hét is), hogy a hiszti iránt közömbös vagy, és csak jósággal lehet nálad bármit is elérni.

Sok sikert, szorítok neked!

2009. jan. 7. 09:43
 8/35 anonim ***** válasza:
56%
szerintem te vagy gyenge ne haragudj. én sarokba küldtem katonásan de meg is dicsértem az aproságoké is és mindi magyaráztam a számat szét beszéltem és a férjem is mindig egy véleményen volt velem nevelés kérdése és kiskorba kelll nevelni mert 6 évesen már késö nincs is gondom de a tesómék nem így csinálták hát van is buli náluk
2009. jan. 10. 17:56
 9/35 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó előtti válaszolónak igaza van abban az esetben,ha a gyerek egészséges.Ne psichológushoz vidd elsősorban,hanem neurológushoz.Én fogyatékosotthonba dolgozok,hasonló esetek is vannak mint amit leírsz.Mindenképpen vizsgálatok kellenének először,hogy ki lehessen zárni a fizikai bajokat,esetleges elváltozásokat.Amiket itt leírsz,semmiképpen nem tartoznak a normális viselkedésbe egy gyereknél.Viszont,a módszerek,amiket alkalmazhatnál erősen függnek a gyerektől,hogy valóban csak félrenevelés elkapatás,vagy betegség áll a háttérben amiről senki nem tehet,sem a gyerek sem Ti.Vizsgáltasd ki mindenképpen,számtalan agyi elváltozás okozhat ilyen jellegű bajokat.

Sok szerencsét,jó egészséget nektek.

2009. jan. 10. 23:32
 10/35 A kérdező kommentje:
doki nem akar minket elküldeni, nem ad beutalót.szerinte semmi baja. Mehetek beutaló nélkül is? mert itt (Pécs) mindenhova beutaló kell.
2009. jan. 11. 01:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!