Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Őrlődök hónapok óta, és rossz...

Őrlődök hónapok óta, és rossz embernek érzem magam. Nemtudom elfogadni a párom gyermekét. Bővebben lent?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy 6eves autista gyermek, én és a párom. Amikor megismerkedtunk a kicsi 2 eves volt. Tudtam már akkor a viselkedesebol hogy nem egészséges gyermek. Nem zavart. Az anyja nemfoglalkozik vele úgy ahogy kéne. Nagyszülők nevelik még. Ha ők majd nem bírják akkor a párom szeretné ha nalunk lenne. Amivel semmigond hisz a gyermeke. Nekunk meg nincs kozos, volt egy missed abom már és ugyerzem talan nemis kene kozos gyermek még egyenlőre mig nemtalalok megoldast a dolgokra. Nem zavar hogy az a gyermek autista. Engem az zavar hogy a kepessegeihez mérten le butitsak őt. Tud egyedul enni, inni..ennek ellenere etetik, cumisuvegbol itatják. Én mégcsak 26 eves vagyok. Én félek hogy mi lesz akkor ha már nálunk lesz..ilyen dragulasok mellett az egyikünknek itthon kell maradnia ugyanis 0-24 órás ellátást igényel a gyermek.nembeszelo nem szobatiszta autista. Én nemtudom készen állok e arra hogy a fiatalsagom mas gyermeke ápolására szenteljem. Nem akarok ezmiatt a gondolkodasom miatt vezekelni de egyszerűen ha nem muszáj nem szeretném. Úgy erzem el kell hagynom a párom hogy tudjon magának talalni olyan nőt aki ezt elfogadja és majd a későbbiekben segít neki. Mikor megismerkedtunk mondtam hogy en 2 gyermeket szeretnék. Ő már csak egyet 😞 azt is ugy kellett ki konyorognom :( akkor ugyereztem hogy átvágott az elejen. És nemtudom hogy majd 20 ev mulva nem e fogom megbanni. Amikor majd egy majd 30eves embert pelenkáznom fog kelleni és végtelenül elleszek keseredve ugyerzem... Rossz ember vagyok?
2023. máj. 26. 13:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%

Egy tanácsot adok: senki véleményére ne adj, aki nem élt hasonló helyzetben, vagy nem tudja, hogy mit jelent ez. Hidd el, hogy a száját jártatni mindenki tudja, de bevállalni egy ilyen gyereket szerintem senki sem fog. Végtelenül szomorú helyzet, itt mindenki szív. Apuka is, gyermek is, mert esélyük nincs egy normális életre és ez borzasztó.

Én nem vállalnám be, pláne úgy, hogy még nincs saját. Amikor még a saját gyereked előhozza belőled az ősanyát, akkor lesz igazán nehéz a helyzet majd. Egy autista gyermek kihívás, nem kicsi! Egy egész család rámegy (nem úgy értem, hogy szétmennek, hanem rámennek) és mondhat bárki bármit, ez így van. Önként ne sétálj ebbe bele, ha még van választásod.

2023. máj. 26. 15:46
 22/33 anonim ***** válasza:
95%

Én megértelek, szerintem nem vagy rossz ember mert 26 évesen nem akarsz belevágni ebbe, eldobva a normális élet és család lehetőségét. Főleg mivel annak a gyereknek van anyja, nem csak apja. Szerintem egy fogyatékos gyereket 2 féle embernek "kötelessége" nevelni, az egyik az közeli rokon (pl anya/apa/nagyszülő), a másik fizetett segítség, vagy otthon.

Neked ez nem kötelességed és szerintem ki kellene szállj.

2023. máj. 26. 15:50
 23/33 anonim ***** válasza:
93%
Én attól is félnék nem e az ő génjeiben van a hiba, és nem e lenne autista a közös gyerekünk.
2023. máj. 26. 16:17
 24/33 anonim ***** válasza:
93%

Biztosan nem jönnèk össze olyan fèrfival akinek van gyermeke, de ha mèg ràadàsul sajàtos nevelèsű főleg nem.

Ilyen fiatalon nem cipelnèk ilyen terhet.

2023. máj. 26. 16:58
 25/33 anonim ***** válasza:
89%
En egy evvel idosebb vagyok nalad es nem vallalnam be. Ertheto, hogy szeretnel sajat gyermeket, ha nalatok lenne a parode, o elvenne minden idotoket, raadasul a parod nem is akar mar kozoset. Ugy irtad, eloszor kettorol volt szo, aztan lett belole egy amit “kikonyorogtel”. Szerinted a kozos gyereketekkel a parod mennyit foglalkozna mikor ott az elso aki nem egeszseges? Raadasul van egy olyan erzesem, hogy radlocsolne a felugyeletet. En meg most szakitanek, 26 evesen nem maradnek ilyen meltatlan helyzetben, elrepul az ido feletted.
2023. máj. 26. 17:53
 26/33 anonim ***** válasza:
84%
Igaza van az előttem levőknek. Teljesen más,ha az embernek a saját gyermeke érintett,mint egy idegen gyermek. Ha a sajátod lesz,megvan az anyai ösztönöd és csinálod,mert csinálnod kell. De aki választhatna,nem biztos,hogy ezt választaná úgy,hogy téged már most zavar,akkor mi lesz később. Ilyen helyzetben nem vállalnék közös gyermeket,főleg hogy azt írod "kikönyörögted",bár én alapból sem elvált,gyerekes férfival.
2023. máj. 26. 18:35
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

26 évesen menekülj ebből a kapcsolatból. Akkor is ezt javasolnám, ha a gyerek egészséges lenne. De így? Miért választanád magadnak ezt az utat? Ne légy saját magad ellensége. Keress egy gyerektelen férfit és neveljétek a közös gyereketeket.

Én 40 éves elmúltam és biztos nem nevelném senki sajátos nevelésű gyerekét.

2023. máj. 27. 08:51
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

huszonhat éves vagy, menekülj. neked még van esélyed egy normális jövőre, találhatsz egy férfit, aki szeret, tisztel, akivel alapíthatsz családot, akár a vágyott kettő gyerekkel is, ne add fel az életed más fogyatékos gyerekéért, pláne hogyha a "fizetetlen szociális ápoló" ne tartozott az álomszakmáid közé.

értem hogy szereted a jelenlegi párod, de vele nem lesz se gyereked, se életed, nem mehetsz többé nyaralni, szórakozni, egy ponton valószínűleg már dolgozni is alig, semmi, halálodig egy magatehetetlen testet fogsz kajával tömni és pelenkázni. (ha szerencséd van, korábban meghal persze, de az életed nagy része akkor is rámenne)

2023. máj. 27. 23:15
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Menekülj! Menekülj! Már négy éved ráment! Négy a legszebből, amit sose kapsz vissza, de már mindegy, csak ne pocsékolj többet!

Ráadásul senki se tudja mit dob neki a gép, de genetikai okokra is visszavezetik az autizmust. Kell az neked, hogy esetleg neked is egy autista gyereket csináljon, ha tőle jött?

2023. máj. 29. 23:21
 30/33 anonim ***** válasza:
Szerintem te még fiatal vagy ehhez! Férfit találsz mást aki szeret és megbecsül téged. Egyáltalán nem vagy sz.r ember. Én a helyedben mennék és vissza sem néznék. Most komolyan ezt akarod? Én nem gondolom. Ez a te életed. Az első, hogy azt tedd, amiben te jól érzed magad. És bizony, van az a pont ahol nem mást kell nézni. Amúgy az meg sosem kifizetődő. 🙄
2023. máj. 30. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!