Sikerült elfogadnod, hogy a gyereked rossz evő és az is marad?
Biztos nehéz lehet. Bár az én lányom normálisan eszik, de anno én nagyon rossz evő voltam. Anyukám a mai napig nem tud belenyugodni, sőt most már az én kislányomon próbálja behajtani az elmaradt kajaadagokat! Ha lehet egész nap tömné a lányom és hiába mondom, hogy de hát jól eszik, nyugi. Anyu meg csak azt mondogatja, hogy de hát te olyan rossz evő voltál, olyan rossz...
Úgyhogy neki az elmúlt 30 éveben sem sikerült feldolgoznia, nagyon mély nyomot hagyott benne, hogy rossz evő voltam.
Viszont mindig mondom neki, hogy anyu, felnőttem, itt vagyok épen és egészségesen! Ja, és már étvágyam is van! :)
Bocs, hogy segíteni nem tudtam, csak remélem egy picit megnyugszol, hogy nem vagy egyedül a helyzettel, és remélem túl lesztek ezen az időszakon!
én azt gondolom, hogy azért rossz evő egy gyerek mert anya ettől kiborul, rosszul viseli, megutáltatja vele az evést azzal, hogy ott kell ülni és tömködni belé :D
sokszor az is a baj, hogy anyukák nem tudják mennyi is az egy adag ilyen piciknek és dupla annyit próbálnak beletuszmákolni a babákba.
én tényleg nem csinálok már belőle ügyet, ha 3 napig nem eszik se vágom földhöz magam. és imád enni!!!!!!! akkora adagokat képes betolni mostanában, hogy csak pislogok :D
14.21-nek.
Számítottam rá, hogy valaki majd azzal jön, biztos érzi rajtam a gyerek. Igen, tuti érzi, de nem hiszem, hogy mindenkin ezt érezné. Csak mert már azt is kipróbáltuk, hogy olyan etesse, aki másképp viszonyul hozzá
szia!
nekem mostanában sikerül elfogadnom talán:) 3 éves. Újszülött korától rossz evő, kórházban is volt emiatt, rengeteget vizsgálták is, kezelték minden sz.rra, de igazából nem derült ki az oka. Mostanában már én se nagyn izgulok emiatt, azt hiszem, 3 év kellett, hogy elfogadjam. De a 3 év alatt végig görcsben volt a gyomrom és vért izzadtam:(
Én is azt vettem észre, hogy akkor eszik normálisan, amikor nem foglalkozok vele. Én 2 éves koráig stresszeltem magam ezen, de úgy döntöttem ezentúl nem fogom. Már odáig is eljutottam, hogy étvágygerjesztőt írattam fel a dokival, ki is váltottam, de mielőtt beadtam volna neki elgondolkodtam rajta, hogy valóban ekkora szükség van rá? Mert egészséges, nem kórosan sovány, és ha éhes akkor mindig szól és eszik, (csak persze nem úgy mint a jóevő gyerekek). És úgy döntöttem, hogy nem adom be, mert lehet hogy csak ártok vele a későbbiekben.
Szerintem teljesen úgysem tudunk ezen túl lendülni, mert aggódó anyukák vagyunk, ezért. Nálam még mindig vannak néha napok amikor bekattanok. Pedig tudom hogy én is nagyon rossz evő voltam, 16 éves koromig nem ettem főtt ételt, szóval a lányom még így is jobb evő mint én voltam.
azt írtad, ha nem foglalkozunk vele, akkor jobban eszik. ezalatt egyszeri alkalmat értesz, vagy azt, hogy folyton azt látja nem érdekel a mennyiség?
csak mert egyszer kétszer szerintem már velem is előfordult, hogy csesztem az egészre, nem is zavart, hogy nem kér. de következő alkalommal ez már nem így volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!