Vannak itt diszlexiás és diszgráfiás gyerekek szulei? Milyen nehézségeitek vannak a tanulásban?
Szia, én ugyan nem szülő vagyok "csak" diszlexiás és diszgráfiás.
A rossz szövegértés és a rossz memória nálam nem volt jellemző, de az évszámokat képtelen voltam megjegyezni, nagyjából mindig felcseréltem a számokat (ez töri órán különösen rossz volt).
Jár valamilyen fejlesztésre? Nálunk a suliban volt külön, ott adtak egy könyvet ami kimondottan diszlexiásoknak, diszgráfiásoknak volt (mielőtt bárki írná, nem speciális iskola volt, teljesen normális). Esetleg ti is kereshetnétek ilyesmi könyveket.
Sokat lehet javítani a tüneteken. Sajnos nem fog teljesen elmúlni (még mindig nem érzem, ha cserélem a betűket az írásképem meg borzasztó), de pl régen fel kellett menteni angolból, most már a nyelvvizsgára készülszök, szóval az, hogy valami korábban nehezebben ment nem jelenti azt, hogy ez később nem változhat.
Tanuljunk meg tanulni
Ezt a könyvet vegyétek meg.
Én diszes vagyok, nekem ez segített, hogy sikerüljön az egyetem.
Alternatív tanulási módszerek vannak benne, nagyon hasznos, de munka ez is, mert meg kell tanulnia a gyermeknek ilyen módon tanulni.
Én pl. csak úgy tudok verset tanulni, ha elmutogatom.
Valami ilyesmi helyet keress.
#4 vagyok
Diszkalkulia, diszgráfia és diszlexia.
Ezzel a három nehézséggel csináltam végig az iskolákat az egyetemig.
A mi időnkben még nem tudtuk mi ez, mindenki azt hitte h rossz tanuló vagyok és lusta.
Nem kaptam semmilyen könnyítést és nem tanultam speciális osztályban.
Végigvertem magam mindenen, csak a nyelvtanulás nem ment, akkor derítettük ki az okát.
Egy diszes is tud tanulni csak több időbe telik és speciális módszerekre van szükség.
Nekünk nem elég ha beülünk az órára vagy elolvasunk 2x egy tételt.
Tényleg nézzétek meg azt a könyvet, nem lehetetlen csak plusz energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!