Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tényleg pofátlanság megkérni...

Tényleg pofátlanság megkérni erre a rokonokat?

Figyelt kérdés

2 éves gyermekem súlyos testi fogyatékossággal született, és egy új terápia miatt januártól minden héten fel kell vinnünk Budapestre. A probléma: a munka miatt a férjem csak minden 2. Héten ér rá, én meg mivel jogosítványom megszerzése óta (7év) alig vezetek, szinte csak a közeli boltig, ezért nem merem egyedül megtenni vele a Zalaegerszeg-Budapest útvonalat. Számomra ez rémisztő nagy távolság. A férjem rokonai közül akadna, aki tudna segíteni legalább az első pár alkalommal (igaz munka után), de a férjem kinevetett, szerinte ciki felnőtt nőként, anyaként őket ugrasztani közvetlenül munka után, miközben nekem is van jogsim.

Mit gondoltok? Voltatok már ilyen helyzetben?

Ja, a tömegközlekedés nekünk extrém kényelmetlen, eddig pedig minden 2. Héten jártunk csak fel, de máris szóltak, hogy ez így nem jó :(

2023. jan. 23. 19:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%

Nem ciki, nálunk is volt, hogy segített rokon, barát.

De megéri a több órás út? Milyen terápia ez? Nem lenne érdemesebb intenzív terápiás hetet csinálni inkább? Kislányunk súlyos sérült, minden hónapban járunk Budapestre intenzív terápiára. De 1-2 óra torna miatt nem éri meg a hosszú út, ezt tapasztalatból mondom. Kisebb korában mi is csináltuk ezt, de hamar rájöttünk, hogy nem érdemes 1-2 óra terápia miatt az ülésben utaztatni 5 órát (gerincnek, csípőnek nem tesz jót, ha pedig feszes izomtónusú, azt is fokozza, ami az évek múlásával csak romlik, nem javul) és kitenni minden kényelmetlenségnek őt.

Mert ha jól értem, akkor felmentek és aznap jöttök is haza. Így egy egész napja rámegy a segítőnek is. Mindenképp arra törekednék a helyedben, hogy visszarázódj a vezetésbe, akár úgyis, hogy ott ül melletted a segítő. Mert idővel egyre több lesz a megoldandó út és egyre kevesebb a segítőszándékú ember. Az elején még lelkes mindenki, de ha nincs hatalmas fejlődés, hamar elkopik a segíteni akarás. És nem mennék minden héten ilyen messzi útra 1 terápia kedvéért. Osszátok be az energiátokat.

2023. jan. 23. 20:56
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Ciki nem ciki én is megkérném. Pedig nekem van rutinom. Napi szinten 130 kilométert vezetek. Nade Pest az más. Oda nálam rutinosabb rokon sem szívesen megy. Annyi lenne hogy mondanám hogy pár alkalom után vezetek én, de még jöjjön el. Utána már megszokod.

Megkérdezed. Max nemet mondanak. De szerintem a testi épségetek fontosabb annál hogy most ez ciki-e. Mert nagyon sok a hülye az utakon és sok az éles helyzet. Rutintalan sofőr nem biztos hogy mindent megold

2023. jan. 24. 06:02
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Hát én nem kérnék ekkora színészeket senkitől. Tulajdonképpen az elvarasod az, hogy valaki hetente egyszer felvigyen Budapestre, ott x ideig várjon rád, aztán haza vigyen. Erre való a tomegkozlekedes, a taxi.
2023. jan. 24. 06:24
 14/24 A kérdező kommentje:

13!

Az elejétől kezdve én vezetnék, csak azt szeretném, ha ülne mellettem egy tapasztaltabb sofőr az első pár alkalommal.

Tömegközlekedés... gondolom te lennél az első a vonaton, aki hangos chhh hangot kiadva, lenézően, szájhúzogatva néznél, amikor a teljes felszerelésével együtt próbálnám felszenvedni a gyereket a vonatokra. Mer' oldja meg, minek az ilyennek gyerek? Miért nem autóval viszi?

11!

Egyáltalán nem ilyen jellegű problémánk van, és az orvosok nyilván jobban tudják.

2023. jan. 24. 07:41
 15/24 anonim ***** válasza:
29%

Kedves kerdezo!

Nos, nem Magyarországon élek, itt kb mindenki tomegkozlekedik, a kutyát nem érdekli, mennyi cuccod van. Sőt, kapaszkodj, biciklit is vehetsz magaddal a csúcs időn kívül bármikor. Vonaton és metrón is. Tehát engem marhára nem zavarna a sok cuccod.

Attól, hogy a másik nem vezet, még ott kell lennie, figyelnie kell. Úgy nézem, a tav kb 2 óra. Tehát 4 órát üljön melletted valaki, plusz a kezelés idejét. Magyarán baxxa el az egész napjat azért, mert te félsz vezetni. Talan egyszer megteszi valaki, de rendszeresen egészen biztosan nem. Nekem eszembe nem jutna iylet kérni.

2023. jan. 24. 08:00
 16/24 anonim ***** válasza:
26%
Amúgy meg teswek akkor a férjed sazabdnapjain elindulni ugyanerre az útra. Majd ő ott ül melletted amíg te gyakorolsz
2023. jan. 24. 08:01
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
15, hagyd, én tök ingyen segítséget ajánlottam, rá se vakkantott, annyit se, hogy köszi, nem kell.
2023. jan. 24. 08:24
 18/24 A kérdező kommentje:

15

Nem tudom, hogy jön ide, hogy külföldön mi van. Mit érdekel az engem? Szerinted ez számomra hasznos információ?

17

Még szép. Nyilván férfi vagy, ráadasul a 3 pipa elég sokat elárul a válaszaid hasznosságáról nyilván troll vagy. Én kb fél évente egyszer jövök fel erre az oldalra, de mindig betalál valami kanos elmebeteg még ebben a kategóriában is. Nem gondolod komolyan, hogy egy idegen férfihoz majd beülök a gyerekkel, hogy aztán természetben kifizettesd velem az utat. Persze tudom, most úgyis azt fogod hazudni, hogy nő vagy.

2023. jan. 24. 12:13
 19/24 anonim ***** válasza:
49%

18!

Úgy, hogy konkrétan te kötöttél belém ezzel: "Tömegközlekedés... gondolom te lennél az első a vonaton, aki hangos chhh hangot kiadva, lenézően, szájhúzogatva néznél, amikor a teljes felszerelésével együtt próbálnám felszenvedni a gyereket a vonatokra. Mer' oldja meg, minek az ilyennek gyerek? Miért nem autóval viszi?" Erre válaszoltam.

2023. jan. 24. 13:54
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, egy 46 éves gyógypedagógus nő vagyok, aki heti kétszer egy szakirányú továbbképzésre, oktatni járok fel.

De ez kiderült volna, ha írsz egy sort...

2023. jan. 24. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!