Szülők! Ti hogyan álltok a gyermekkori maszturbáció kérdéséhez? Tiltanátok, eltűrnétek vagy esetleg beszélnétek is róla a gyerekkel? Melyiket hogyan tennétek?
Fentebb màr elmondtàk.
Nálam a kislànyom csinálja (3 èves korában vettem èszre)
Mindig rászóltam, hogy a szobàjában/ egyedül.
Nyugodtan nézze/ vizsgálja meg.. de ez nem tartozik másra.
Volt, hogy zavarbajött.
Akkor biztosítottam róla, hogy ezzel semmi probléma, csak magánügy.
Mi sem piszkáljuk senki előtt a magunkét.
Nekem tiltották. Ha meglátták bezavartak a szobámba, mindig rámförmedtek, hogy már megint ezt csinálom, pedig nem szabad. Úgy nőttem fel, hogy ez valami rossz dolog. Sosem magyarázták el, hogy egyáltalán miez, tiniként magamtól jöttem rá, hogy én tulajdonképpen végig masztiztam a gyerekkorom. Biztos kellemetlen volt a szüleimnek, de én hiszem azt, hogyha nem így kezelik, én is máshogy kezelem.
Az én kislányom még nagyon pici, de ha terítékre kerülne a téma, megpróbálnék sokkal támogatóbb lenni.
Lanyom 9 eves,a multkor eszeevettem,hogy ezt csinalja.(szegeny olyan piros lett mint a paprika,elszegyelte magat.varatlanul leptem be a hálószobába.)
Elso reakciom az volt,hogy megkerdezten miert csinalja,azt mondta mert az jo erzes...elmondtam neki hogy nyilvanosan soha nem csinaljuk,mindig csak ha egyedul van.
Azota nem vettem eszre,hogy csinálná(nyilvan csinalja de megertette,hogy nyilvanosan illetve napkozben nem illik mert vagy en vagy az apja akaratlanul is eszrevennenk)
Az en szuleim amikor gyerek voltam meg veszekedtek is miatta..
Nem szabad tiltani mert valóban egy életre szóló trauma lesz belőle, engem el is vertek ha rajtakaptak, az az igazi megszégyenítő közben szidalmazós verések voltak.
53/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!