Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tegyek bejelentést gyermekvéde...

Tegyek bejelentést gyermekvédelemnél?

Figyelt kérdés
A szomszédban lakik egy nő néhány gyermek társaságában és nagyon durván kiabál velük, néha obszcén szavakat használva. Fizikailag talán nem bántja őket, de attól tartok hosszabb távon az a stílus árt a gyerekeknek. Régóta ez a helyzet, nem csak átmeneti.

2022. dec. 14. 19:23
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
6%

Mivel gyermekvédelemben dolgozom, nyugodtan küldhetik, tudom, hogy semmi nem fog történni, mivel nem vagyok mentális beteg és rendezett az otthonom.

Inkább egy felesleges intézkedés, mint egy tönkretett élet.

Itt néhányan tényleg messziről se ismerik ezt az oldalt.

Az én szülőm ha sütivel kopogtat a szomszéd nemhogy nem engedte volna be, hanem még rajtam verte volna le, hogy ez is miattam van.

Persze a szomszédnak bájosan mosolygott volna arra az 1 percre, mikozben valami hazugsággal visszautasítja. Én meg maradhattam vele, csukott ajtónál.

2022. dec. 15. 17:51
 32/36 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, akkor is, ha nem mondja, hogy miattad van, hanem úgy csinál, mintha unatkozna? Én pl ezt mondanám: Jó napot. Elnézést, hogy betolakszom, de nagyon egyedül vagyok így az ünnepekre, iszonyúan unatkozom és van egy csomó felesleges mézeskalács tésztám, ami most fog megromlani, ha nem használom fel. Egyedül vagyok, nincsenek gyerekeim sajnos, így egyedül nincs karácsonyi hangulatom sem.. ha jól emlékszem itt laknak, mintha láttam volna egyet a múltkor, nagyon jól nevelt volt, udvariasan köszönt. Amennyiben van kedve, elkészíthetnénk együtt a sütit, akkor nem unatkoznék, az elkészült darabokat pedig megehetnénk közösen. Nem muszáj ma, ráér a hétvégén is, amikor kényelmes, mindegy, melyikünknél, úgyis szomszédok vagyunk, de persze csak ha van kedve a gyereknek, ritka manapság ilyen udvarias gyereket látni, és nem szeretem egyedül tölteni az ünnepet. Ha esetleg mégsem, akkor beadnám a mézeskalácstésztát, én nem tudom egyedül felhasználni, cukros is vagyok és ott van jó helyen, ahol gyerek van, inkább olyannak adom, aki jólnevelt.

Nyilván nem egyből kell beengednie, hanem rákészülhet, helyet választhat, dicsérni kell a gyerekét(illetve az ő munkáját a gyereken), okosan, manipulatívan, magunkat sajnáltatva, hátha megszánja a szegény hülye szomszédot vagy ingyen begyűjti a sütit a gyerek érdeme miatt. Szerintem nem sülhet el rosszul, ha már azért kap egy csomag sütit, mert a gyereke jólnevelt, kevésbé jár rá a rúd. Ha meg okos, persze levágja, miről van szó, ha hozzám jönne a szomszéd én is levágnám, és nem győznék elnézést kérni, de utána halkabb lennék, nehogy a hülye szomszéd is átjöjjön, áttérnék valami másra, pl sarokba ültetésre, vagy visszaszámlálásra.

2022. dec. 16. 00:54
 33/36 anonim ***** válasza:
4%

Ez nagyon izgalmas és manipulatív szöveg, amit leírtál, egy egészséges ember tuti vevő lenne rá, de az én szülőm, pl. 10 éve lábasban melegít magának fürdővizet, mert elromlott a bojler és nem enged be szerelőt...

Hozzánk soha, senki nem jött fel, és ez szó szerint értendő.

A gyerek érdekében a jelzés fontos! Nyilvan nem egy hétköznapi kiabálásnál, de ha naponta azt hallgatja, hogy ő "egy nyomorult f.szszo.ó g.ci", akkor a gyerek érdeke előrébbvaló, mint a szülőé. Mivel ebben dolgozom, az esetek egy része tudom, hogy előbb utóbb úgyis kibukik, (pl. falcolni kezd a gyerek 12 évesen és jelez az iskola), csak mondjuk sokkal könnyebb segíteni egy 1-2 éve fennálló problémán, mint egy évtizedesen.

Gyereket pedig nálunk pl. az elmúlt 2 évben egy esetben emeltünk ki, mert a gyerek nem járt iskolába 10 évesen, engedték, hogy otthon legyen, otthon pedig a rokona lőtte magát napi rendszerességgel. Szerintem ez eléggé indokolt.

2022. dec. 16. 11:46
 34/36 anonim ***** válasza:
0%

komolyan mondom nem vagyok biztos benne hogy a hozzaszolok nem egymast akarjak felduhiteni. mindegy nem az en gondom.

roviden elmondok 3 esetet.

1. a gyerek 2 eves hanyatt vagja magat az uzletben mert a mama mindossze 1 edesseget vett a gyereknek amit a gyerek valasztott ki a tobbit amit agyerek pakolt a kosarba kovetkezetesen visszarakta a polcra. a hiszti utan hazamentek este amikor a papa megerkezett mondta neki hogy a gyerek ezentul vele nem megy tobbet vasarolni. eloszor viccre vette az apuka aztan amikor latta hogy az anya siman megoldotta hogy egyszer sem mentek vasarolni tobbet egyutt megdobbent. a gyerek 10 eves lett amikor ujbol mentek egyutt vasarolni.

2. gyerek 4 eves nem akarta elrakni a jatekait a dobozaba (egy szobas alberlet) elkezdett sikitani es szo szerint tepte a hajat tincsekben ki a fejebol. anyuka felkapta a gyereket es belenyomta az elotte hideg vizzel feltoltott kadba. a gyerek hajtepesi musora megszunt es soha tobbe nem ismetlodott meg.

a 7. osztalyos fiu lopott a tarsatol egy eleg nagy osszeget. egy honap mulva aktualis volt az osztaly 10 napos kulfoldi kirandulasa. anyuka a gyerek tudta nelkul bement es lemondta a kirandulasT . visszakerte a penzt es a fia az indulas elotti este tudta meg hogy nem megy a tobbiekkel.

tobb honapi kommunikacios szunet volt koztuk csak a legkozelebbi dolgokat beszeltek meg nehany szoban. 8. utan a gyerek erdeszeti iskolaba akart menni. az anyja a nyari szunet elott egy honappal kozolte hogy amennyiben a fia nem valtoztat a modoran es nem fejezi be az ajtocsapkodast kisero karomkodasokat a szulei nem jarulnak hozza hogy a valasztott iskolaba mehessen. a gyerek par het alatt "normalizalodott". ma mar felnott 2 fia van akiket az anyjatol atvett modszerekkel nevel, szerencsejere ket jo termeszetu fia van a kapcsolat jo a csaladjukban.

sokan mind a harom esetet kegyetlensegnek itelik meg. lehet hogy bizonyos fokig az de egyik esetben se lett se sni se adhd se mas szep hangzasu kovetkezmeny. mind a harom gyerek normalisan fejlodott es viselkedett. termeszetesen mint minden gyerek kovettek el hibakat csinyeket de azok elfogadhatoak voltak hiszen gyerekek, de nem ertek el azt a szintet amikor a szulonek ilyen szigoru modszerekhez kellett folyamodnia.

2022. dec. 21. 10:00
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik nem kegyetlenség, az nevelés. Az első sem az, egyiknek nem voltak hozzá idegei, felismerte a saját határait, ez is tök oké. A második kegyetlenség.
2022. dec. 21. 17:38
 36/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom igazan megitelni azt hiszem fuggott a szulo idegi allapotatol , mhogy meddig tartott az idegorlo jelenet es hogy probalt e a szulo valami mas modszert is ezelott.
2022. dec. 22. 02:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!