Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tegyek bejelentést gyermekvéde...

Tegyek bejelentést gyermekvédelemnél?

Figyelt kérdés
A szomszédban lakik egy nő néhány gyermek társaságában és nagyon durván kiabál velük, néha obszcén szavakat használva. Fizikailag talán nem bántja őket, de attól tartok hosszabb távon az a stílus árt a gyerekeknek. Régóta ez a helyzet, nem csak átmeneti.

2022. dec. 14. 19:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
43%
Te sosem kiabáltál mèg a gyerekeiddel?
2022. dec. 14. 21:12
 12/36 anonim ***** válasza:
92%

A 3 éves lányom ma este:

Én: Szép álmokat Hisztina, szeretlek

Lányom: Neked is kijjabálós anya

Csak mondom, ovi után 4(!!!) órán át azért hisztizett, mert csak azután cipzároztam be a táskáját, hogy beletettem az uzsonnáját. Te nem üvöltenél?

2022. dec. 14. 21:27
 13/36 anonim ***** válasza:
86%

Akkor jelezd, ha hasonlókat ordít: "bárcsak meg se születtél volna", "te teszed tönkre az életemet", "szerencsétlen nyomorult vagy", "olyan hülye vagy, mint az apád" stb.

Ebben az esetben jelezd!

"Egy gyermekvédelmis"

2022. dec. 14. 21:36
 14/36 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem ne üsd bele az orrod más dolgába.

Nem tudhatod mi megy otthon. Segíteni meg nem fognak.

Másra nem valók, mint megalázzák a szülőket.

2022. dec. 14. 21:49
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

A #13al egyetértek.

Egy "normál" kiabalás miatt nem kell. Én is szoktam üvölteni, főleg ha már napok óta az idegeimen táncol, és elszakad a cérna. Egész héten nagyon hisztis volt, meg persze nathás. Ma például a negyedik féle kaját csináltam meg neki, mert ezt szeretném, azt szeretném, de aztán mégse szeretem. Majd ordított fél órat hogy nincs ötödik féle étel amit aktuálisan kitalált. Utána mérgében dobálta a vonatokat, ami eltört, a másik meg beleakadt a hajába, ki kellett vágni. Hisztizik tovább, visít, toporzékol, földhöz veri magát annyira hogy beüti a lábat, levegőt nem kap annyira hisztizik. Majd megy a kajákhoz, szólok neki hogy meg se próbálja (tudtam hogy ki akarja borítani), de kiborítja direkt. Ekkor ordítottam, és bevittem a szobájába hogy ott nyugodjon már meg. De kirohant, elcsúszott a kiöntött vízen, és ekkor már kezelhetetlen lett az eddig folyamatos visítás és dühöngés, rácsapott a karomra mikor megtöröltem az álláig csurgó takony folyamot. Ordítottam vagy egy fél percet vele.

Van ilyen.

2022. dec. 14. 21:56
 16/36 anonim ***** válasza:
20%
Esetleg több vagy,mint egy szomszéd, hogy ennyire aggaszt a dolog?
2022. dec. 14. 22:02
 17/36 anonim ***** válasza:
63%
Az óvónő, sőt, az elsős fiam tanítőnője is kiabál a gyerekekkel . Kérlek, rájuk is küld ki
2022. dec. 15. 05:02
 18/36 anonim ***** válasza:
93%

Olyan érdekes olvasni a kommenteket. Volt egy korábbi kérdés, miszerint miért ordibáltál legdurvábban a gyerekeddel, ki is volt emelve. Jött vagy 50 komment, amelyben mindenki leírta, hogy soha nem kiabál a gyerekkel, hiszen az asszertív kommunikáció sokkal hatékonyabb.

Jókat mulattam rajta, nyilván ilyen tökéletes világban élünk. Anyukának mindig van türelme leülni, és elmesélni a gyereknek, hogy hogyan kéne viselkedni. Soha senki sem ideges, soha nem rohanunk sehova, és amúgy is mindenki képzett pszichológus. A gyerekek meg persze mindent elfogadnak, megértenek, nincs hiszti, nincs ellenkezés. Hiszen ha anyuka szépen megkéri a gyereket, akkor ő majd szót is fogad.

Szerencsétlen kérdező jól a földbe lett döngölve, hogy a kiabálás nem megoldás.

Itt meg kiderül, hogy az emberek mégis kiabálnak a gyerekeikkel?

2022. dec. 15. 06:41
 19/36 anonim ***** válasza:
98%
Azért nem mindegy, hogy napi 2x csattansz fel, mert már tényleg túlzásba esik a gyerek (nálunk ez van, próbálok nyugodt maradni de egyszerűen mindenkinek van egy határ), vagy egész nap mindenért ordítasz... A szomszédom ilyen, négy gyereke van és azt is ordítva mondja, hogy menjen be a házba, de olyan alpári módon, hogy "takarodj már te f*sszopó"... Nem merném jelenteni, mert 1. Tudnák hogy én voltam, egy ilyen családnál ki tudja, milyen reakciót váltana ki, 2. Ki tudja, hogy a gyerekeknek valaha jobb helyzete lenne máshol... Sajnos ez ilyen. :(
2022. dec. 15. 07:36
 20/36 anonim ***** válasza:
12%
Ennyi erőből minden családhoz lehetne bejelentést tenni. Azt nem írtad, milyen rendszerességgel fordul elő. Ha gond van, már tud róla a védőnő legalább és megteszik a megfelelő lépéseket. Nem kell beavatkozni, ha nincs bizonyítékod a bántalmazásra, úgysem csinálnak semmit.
2022. dec. 15. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!