Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Érezte más is úgy, hogy a...

Érezte más is úgy, hogy a gyermeke sokkal fejletlenebb értemileg, mint a társai?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves gyermekem, olyan de olyan sokat foglalkozom vele, nem dolgozom, mindent megveszek neki amiből tanulhat, de mégis úgy érzem, hogy koránál sokkal fejletlenebb. Védőnő szerint ne aggódjak, de sokszor olyan, mint aki csak néz és nem is ért semmit. Kérek valamit és csak ténfereg, vagy teljesen mást csinál. Nem beszél, nem válaszol vagy fejjel sem mutat igent-nemet, olyan nagyon furcsa nekem. Nálatok helyreállt az ilyen? Védőnőnk szerint hatalmas a gyerek és mivel a teste nagyon fejlődik, ezert le van maradva az agy, de behozza majd, ha a növekedés megáll kicsit. Szerintetek? Aggódom érte, mondtam neki elviszem maszekba is bárhova, de szerinte nem kell sehova.
2022. dec. 3. 19:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok. Asperger szindrómás kislány 120 feletti IQ-val. De ő pl agresszív, az embereket nem tűri maga mellett. Most megy iskolába jövőre. FOGALMAM sincs, mi lesz...

2 évesen elég durva önagresszió jellemezte, erősen ragaszkodott a rutinokhoz,a napirendhez. Pl képeket a könyvből vagy a fényképfalról ami van a folyosónkon csak egyfajta sorrendben lehetett végigsorolni. Mert ha nem, dührohamot kapott. Véresre marta magát sokszor, ragasztani kellett a körömágyait ragtapasszal. Ha lelógott az étel a kanálról,nem kapta be,visított. Ilyenek.

3 éves koráig csak gagyogott. Konkrétan ennyit mondott, hogy bababa meg tututu.

Ő rengeteg fejlesztésre járt. Én is pedagógus vagyok, nagyon sokat foglalkoztam vele. A mai napig természetesen sokat kell vele foglalkozni, de már más témában.

2022. dec. 3. 22:10
 12/21 A kérdező kommentje:
Beszédfogyatékos 2 évesen, azt hogy vetted észre? Neki beindult a beszéd, de nem úgy, hogy dödörgött, hanem hümmögött, aztán lett 1-2 hangutánzó, meg 2betűs szavak, de itt egyenlőre megállt. Elviszem akkor arra a korai fejlesztőre. Azt hallottam már sok embertől, csak nem tudom mire-hogyan. Azon gondolkodtam, hogy nagyon nehéz volt a születése, és nagyon megnyomódott, lehet hogy akkor történt valami? Nagyon csúnyán nézett ki sokáig, de nem hívtak vissza minket ellenőrzésre sem a kovid miatt. Ha attól lett volna pl valami kisebb agyi mittudomén mi, az is fejleszthető? Szinte kitört a gyerek nyaka. 5 hónaposan kezdte tartani. Folyton tornáztattuk, aztán csak egyfelé fordult, én itthon tornáztattam folyton, vettem mindenféle eszközt, mert akkor is mondta viszem dévényre de azt mondták dehogy is, a doki látná ha gond van. Most már nem hagyom magam. Elviszem mindenhova, legfeljebb mondják hogy anyuka maga nem normális.
2022. dec. 3. 22:10
 13/21 A kérdező kommentje:
De volt olyan is, akinek hirtelen táltosodott meg, mert túl gyors növekedésű? 2 évesen 104es mérete van 26os lába.
2022. dec. 3. 22:11
 14/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat, kimaradt egy szó. A fényképfal a folyosónkon van.

Igen. Lefáraszt teljesen, és ahogy nő, úgy lesz egyre nagyobb energiavámpír a kiscsaj. Elég sokszor tapasztalom :).

2022. dec. 3. 22:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Az unokaöcsém dettó ugyanilyen volt. A nővéremék kb. 2-2.5 éves korától nagyon intenzíven kezdték fejleszteni. Jártak heti 1x tsmt-re, heti 2x logopédiára, de közben voltak fül-orr-gégésznél, audiológusnál, neurológusnál. Most lesz 5 éves és ez a "furcsasága" (ahogy te is írtad) már alig észrevehető. A beszéde még mindig picit elmosódó, de az értelme már szerintem eléri az átlagost.
2022. dec. 3. 22:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én kivizsgáltatnám.

[link]

Ebből például mit tud a gyermeked? Nekünk hasonlókat kérdezett a háziorvos.

Például az én fiam nem beszél csak mutatja mit akar. Bár az én gyermekem 3 nyelvet hall egyszere. De úgy látszik logopédushoz fog járni.

Ezek se mennek :

Három formát (kör, négyzet, háromszög) alapba beilleszt.

Téri összefüggéseket is megért már az elhangzó utasításokban (pl. Tedd a szék alá a macit!)

2022. dec. 3. 23:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Ami az első részben van értelmi az oké. Azok mennek. Inkább a sokszor nem tudom magamra irányítani sehogy a figyelmét, ami leginkább zavar. Morzsolja az ujjait mintha csettinteni szeretne szinte folyton.
2022. dec. 4. 00:20
 18/21 A kérdező kommentje:
Formát illeszt többet is, az összes testrészt megmutatja, a csukló-boka jellegűeket is. De pl. anya keze, vagy a te kezed hol van azt nem érti pedig gyakoroljuk. Vagy pl könyvben megmutatja amiket kérdezek, hogy hol van a ..., vagy hogy hol a piros-zöld,stb. Vagy azt is, hogy ha plüssel játszunk akkor hol a farka, füle, de pl 2 darabos puzzle tudja melyik való hozzá, de nem tudja összerakni a 2 darabot csak ráteszi. Ha fürdésnél elzárom a vizet, vagy előre megengedem meg sem akar fürdeni, visitt. Most kezdett figyelni arra hogy hova mutatok. Eddig mint aki jól van kalimpálj csak mindegy is. Látom, hogy fejlődik, csak nagyon nehezen és lassan, és a beszéd is volt, hogy elkezdődött, abbamaradt, meg el is felejtett dolgokat, de arra is az volt a válasz, hogy mindig más terúleten fog fejlődni, ez sem baj. Hát nem tudom. Kiderül. Csak kiváncsi voltam, hogy ez a gyors növekedés tényleg csinálhat-e ilyet.
2022. dec. 4. 00:37
 19/21 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem a gyereked átlagos.
2022. dec. 4. 09:21
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

A leggyakoribb probléma a fejlődédben elmaradásnál a hallás!!

Mindenképpen ezzel kellene kezdeni!!

Ha ez rendben, akkor a Korai Fejlesztőbe kell időpontot kérni. Itt gyermek neurológus és pszichiáter is vizsgál!

A leírtak alapján valahol probléma van.

Nekem van egy 14 éves fiam, autizmus sprektum zavar és enyhe szellemi visszamaradás. Ez most a diagnózisunk. DE nagyon sokat fejlődött, két éves korától fejlesztve van, tsmt.....stb

Rengeteget fejlődött, idegenek észre sem veszik, hogy nem stimmel minden. De ehhez kellett a sok fejlesztés!!Szorítok nektek!!

2022. dec. 7. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!