Egy éves korban egyszercsak (? ) miért kezdhet a baba mindent (majdnem) enni amit mi? Előtte 1-2 hónappal annyival fejletlenebb az emésztés?
Én azt gondolom, hogy akkor sem ajánlatos "egyszercsak" varázsütésre átállni a 'felnőtt' kosztra.
Ez mind-mind családfüggő. Aki már a hozzátáplálás kezdetén is adott neki a sajátjukból (tej, tojás, fűszer stb stb stb mentesen), az valószínű, hogy 1 éves korára szinte mindenből ad neki, közel azonos ízesítéssel.
Aki főzött, vagy akinek allargiás/allergia gyanús a gyereke, az később áll át a 'fenőtt' ételekre.
Szerintem nem kell megvárni az 1 éves kort mindennel. Pl: Rakott krumplit, ha csináltam a tojássárgáját, virslit (kolbász helyett) raktam bele, és tejfölt nem a tetejére. Leírva hosszabb, mint amennyi odafigyelést igényelt. De a rizses hús is nyerő kevés fűszerrel és hagymával. És még sok ilyen étel van.
Én a pirospaprikásat, sok hagymásat, nagyon zsírosat kerülném 1 éves kor előtt mindenképp.
Ez nem egyik napról a másikra megy.
Először azokból adsz neki, amik minimálisan térnek csak el az addig fogyasztott ételeitől. Aztán azokból amik csak fűszerezésben térnek el, és ott is először minimális fűszerrel készíted el az ételt veszel ki a gyereknek és utánna mehet bele a maradék fűszer ami nektek kell.
Kb 1,5 éves vagy akár még több lesz mire egy-az egyben adsz majd a ti ételeitekből is, persze csak azokból amit már ehet, mert ugye vannak olyan ételek amik nem javasoltak 2-3 éves kor elött adni.
Ki az, aki egyszercsak tér át a felnőtt kosztra? A fiam egy éves, de már egy ideje folyamatban van az áttérés.
Nem mindegy, miről beszélünk: tápszerrel vagy anyatejjel csinált krumplifőzelék hússal vagy tojássárgájával már mehet 10 hónaposan is simán. Ez nálam már felnőtt ételnek számít. A "rendes étek" elég tág fogalom. Mire gondolsz?
Jézusom kérdező....nem úgy van, h egyszercsak elkezded neki tolni a pörköltet nokedlivel.
emlékszel a hozzátáplálási táblázatra? Először a legkönnyebben emészthető zöldségek, gyümölcsök vannak, aztán fokozatosan vezeted be a borsót, zöldbabot, hagymát, tejtermékeket, citrusféléket, a tésztákat, tojást, tejet, stb. Először csak zöldfűszereket használhatsz, abból is csak párat, aztán jöhet a fohhagyma, a bazsalikom, az oregánó, az édes paprika. A só, a bors a legutolsók között van, nem véletlenül.
Nem adhatsz 1 évesen se mindent, akkor is oda kel lfigyelni, h az ő ételei ne legyenek agyonsózottak, fűszerezettek, zsírosak, tömősek, cukrosak. Pl. mi nagyon gyomorkímélő konyhát vezetünk, de a 10 hónaposomnak külön főzök és még egy jó ideig külön is fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!