Szülők, hogy kezelitek az ilyen helyzetet?
Kollektív bünti. Valamint közölni velük, hogy külön kapnak büntit a rosszaságért és külön a hazugságért.
Viszont az őszinteséget értékeled,és van valamennyi ideje bevallani.
Meghallgatom mindkettőt, hogy szerinte hogyan történt, és ebből azért kikerekedik az igazság.
De egymásra mutogatni nem szoktak. Kislányom maximum letagadná, hogy ő tette (mikor a körülményekből egyértelmű, hogy más nem lehetett), de nem vádolná hamisan a testvérét. A fiam még le sem tagadná, maximum nem vallaná be, amíg magam észre nem veszem.
Egyébként ezek után kíváncsi lennék, mi volt az az eset, ami a kérdést ihlette, ill. mekkorák a gyerekek. (Nálunk a fiam 9, a lányom 5 és fél éves.)
Mindkettővel külön külön beszélgetnék a sztoriról, hogy mit mondanak ha a másik nem hallja, hazudik-e valamelyik így is. Ebből azért tényleg sejthető lenne melyik igaz, kivel kell jobban elbeszélgetni.
Utána valószínűleg mindegyiket beküldeném a szobába, hogy nincs jaték, akkor jöjjenek ki ha egyeztették a sztorit, és eldöntötték melyik kapja a büntit. Igazából kívancsi lennék mire jutnak.
Meg a jövőben újra elkezdenêm megerősíteni bennük hogy hanyagolják a hazugságot, nekem bármit elmondhatnak, mert ez láthatóan félrecsúszott.
"Magamba néznék, hogy miféle szülő vagyok, hogy a gyerekem fél bevallani, amit tett, továbbá hogy képes az egyik testvér a másikra kenni a tettét!"
Gyanítom nincs is gyereked.
Olvass utána. Akármelyik gyerek simán hazudik, ha ezzel elkerülheti a büntit.
Az enyémek szerencsére annyira rosszul hazudnak, hogy egyből látom.
A klasszikus, amin a mai napig röhögünk, kb. 3 és 5 évesek voltak. Arra mentem be, hogy le van tépve a függöny a nappaliban. Na, gyerekek melyikőtök csinálta és miért? Mindkét gyerek masszívan tagadta, hogy nem ő volt. Bár azt nem mondták, hogy a másik csinálta, de ha nem ő, akkor ki más?
A végén végül a lányom bevallotta
-Én téptem le a függönyt, mert Robi azt mondta, hogyha nem teszem meg, akkor soha többé nem lehetek a testvére!
Egyébként valószínűleg csak el akarta húzni, csak túl jól sikerült.
Egyébként annyira nem szokták egymásra kenni a dolgot, inkább tényleg ez megy, hogy nem én voltam. De ha nem te, akkor ki? Volt már a macska is, persze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!