2 éves 10 hónapos hallásvizsgálata hogy történik,ha még nem beszél?
Nem kell együttműködnie sem. Elég, ha nem ordít.
Lányomnak volt sok.
Mi évente hordtuk a fiamat, eleinte valamit beledugtak a fülébe, és azzal mérték, neki nem kellett semmit csinálnia. Aztán volt olyan, hogy a csaj kérdezgette a gyereket, hogy mi van a képen, meg ilyesmi, de semmit nem mondott. Aztán az orvos halkan suttogta, hogy kérsz- csokit, aztán arra egyből rámondta a gyerek, hogy igen.
Aztán volt olyan is, hogy bevitték egy szobába, ahol jobb és bal oldalon voltak hangszórók, a szoba közepén meg egy asztal játékokkal. Ott játszott, és néha sípolt hol az egyik, hol a másik oldalon a hangszóró, a gyerek folyton felkapta a fejét, és odanézett, szóval ebből tudták, hogy hallja.
De azt is hallottam, hogy nem együttműködő autistáknak altatásban csináltak valami hallásvizsgálatot. De ez már a sokadik volt, biztos nem ezzel kezdik, nekünk nem is volt ilyen.
6, altatásos BERA-t nem csak autistáknál végeznek, és nincs köze az együttműködéshez.
Szimplán az altatásos BERA többet képes mérni, jobb vizsgálati eszköz, mint a spontán szűrő BERA.
Míg ez utóbbi csak annyit képes megállapítani (leegyszerűsítve), hogy süket vagy sem a gyerek.
Az altatásos az összes frekvenciára leszűri.
A timpanometriához képest mondjuk a spontán szűrő BERA is jobban feltérképezi a gyerek hallását.
Kérdező, a gyerekek óriási többségét pont azért küldik hallásvizsgálatra, mert nem beszél.
Egyébként hallásvizsgálat előtt fül-orr gége vizsgálat van. Betekintés, hallójárat átmosás, ha tele van. Utána végzik (jellemzően ugyanott) a szűrést is.
Köszönöm a válaszokat.
A helyi kórházban kértem időpontot egy hallásvizsgálatra, megadtam a gyerekem adatait, de semmi egyebet nem mondtak milyen jellegű vizsgálat lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!