Hogyan tudnám elérni 10 hónapos kisbabámnál, hogy engedje a pelenkázást, öltöztetést?
Tereld el a figyelmét valamivel. Énekelj neki, vagy adj egy játékot a kezébe.
Ha félsz, hogy leesik, akkor a földön, vagy az ágyon pelenkázd.
Nálunk amúgyis padlószőnyeg van a szobájában, és leteszek egy nagypárnát, ezen pelenkázom, ha már nem bírok vele.
Semmiképp ne fogd le. Azzal csak durvul a helyzet, nem javul.
Én is a földön pelenkázom, pont ezért.
Nálunk az segített, hogy lekaptam a pelenkát, utána kicsit elengedtem pucéran, aztán pár perc múlva ráadtam, tehát nem egyszerre csináltam meg.
Utána, 13 hónaposan párszor lefogtam, mert állva nem tudtam normálisan bepelenkázni, azóta hagyja magát, de nem sírt, csak méltatlankodott közben.
Ó, az én fiam is dettó ilyen volt. Onnantól fogva, hogy tudott fordulni, már kezdődtek a dolgok, jaj, még mikor már kúszni, mászni is tudott, ihaj...:) Ágyon pelenkáztam, akár tetszett neki, akár nem, bepelenkáztam és felöltöztettem.:) Volt mikor le lehetett közben foglalni valamivel, volt mikor nem, akkor volt ellenkezés, de igazából akkor is megcsináltam és már ment is a "dolgára". Aztán majd ez a korszak is elmúlik, csak türelem!:)
A hasi uh-ról pedig annyit, hogy a fiam meg se mert mukkanni közben, mert ugye idegen hely, kütyük, minden, szóval nem volt gond, pedig egyébként a pelenkázás, meg az öltözés nem volt egyszerű eset. Nagyobbnak sokkal inkább nem lehetett vele bírni uh-n. Pelenkás korában még jobb volt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!