Nem merek vezetni ha velem van a gyerek?
Nem akartam itt feltenni ezt a kérdést, de nemrég kiírtak egy hasonlót, úgyhogy én is megpróbálok itt segítséget kérni.
Olyan problémánk van, hogy hamarosan majd a Heim Pál kórházba kell hordanunk a gyereket kezelésre (mi Dombóvár mellett lakunk). Nemsokára elérkezik az első időpont, és a legegyszerűbb, leggyorsabb módja a felutazásnak, ha én, az anyja felviszi autóval (mozgássérült gyermekről van szó)
Annyi a problémám, hogy bár 5 éves jogosítványom van, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor vezettem azóta (kis túlzással..), hogy megkaptam a jogsit. Pesten pláne nem vezettem még, és a gondolattól is kiráz a hideg.
A férjem azért nem tud velünk jönni, mert hétköznap délelőttre kaptuk az időpontokat, ő dolgozik (én jelenleg nem) és a többi gyereket is vinni kell oviba, így abban egyeztünk meg, hogy mi megyünk, ő marad.
Kértem, hogy legalább az első alkalommal jöjjön el velünk (bár akkor a gyerekeknek is jönnie kéne, mert nincs ki oviba vigye őket), én vezetnék, ő csak ott lenne, hogy támogasson.
Nem tetszett neki az ötlet, mert nem nagyon veszi komolyan a félelmemet. Itthon ugyan néha-néha elszaladgálok autóval a boltba ha sok mindent vásárolok, de hosszú útra még nem mentem.
Az a kérdésem, hogy ti mernétek e ilyen körülmények között egyedül autóba ülni a gyerekkel, vagy ha nem, akkor mit javasoltok, hogyan oldjam meg?
Sajnos nincs, aki elkísérjen, mindenki dolgozik, aki itt lakik hozzánk közel. Bevállalnátok az utat, vagy biztonságosabb, ha tömegközlekedéssel megyünk? (Ez elég nagy macera, és nem is ismerem Pestet)
Előtte hétvégén egy teszt út, akkor nincs akkora forgalom.
Én mindig rohantam wc re ha mennem kellett a gyerekért a suliba kb 15-20 perces út a budai oldalon.
Bele lehet jönni ez alső pár út vacak, de megszokod
Itt nálunk van egy nő, aki jogsi után tart gyakorlóórákat, és azóta több ilyen vállalkozót láttam. Én 0 km-t vezettem, amikor a lányom 4-6 hónapos kora között jártam kb 8-10x egy duplaórát, és utána önállóan vezettem, hamarosan teljesen gyakorlottan.
Nezz utána ilyen "jogsi után" vagy hasonló kulcsszóval a környèketeken.
Nekem is 5 éves a jogsim, gyed alatt csinaltam. Pár hónapig nem mertem vezetni, aztan kénytelen voltam egyből a fiammal a varoson belül, majd munka miatt céges autóval másik megyébe. Féltem de nem volt gond, azóta naponta vezetek varosban, gyermekemet viszem.
Azóta tejködben, ónos esőben, jeges úton, szakadó esőben is vezettem. Tényleg simán ment, max csak a kormányt szorítottam. 🙂
A rutin jobb ha van de ha azért vezetsz időnként akkor sikerülni fog.
Pesten mikor vezettem leizzadtam de vegulis inkább csak előre feltem de ott sem volt gond.
Autópálya is egész kellemes, külső sávban beallsz egy autó mögé és ne zavarjon h megelőznek. Gps legyen.
Próbálj több rutint szerezni, a városba többet használd. Ezzel fejlődsz, és nektek igen hasznos lenne ha rutinos vezető lennél. Női agyam van a vezetéshez, de figyelek, nem kapkodok, ha felzaklat egy helyzet, inkább félre állok megnyugodni, átgondolni.
Pl egyedül ill a fiammal jobban vezetek mintha a férjem ül mellettem.
Konkrétan 6 db kanyart kell tenni Budapesten belül, egyébként menni kell egyenesen. Ezeket előre meg kell tanulni, mikor pontosan hová kell kanyarodni és menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!