Hogyan lehet kezelni, feldolgozni, hogy a gyerekedet sem az oviban, sem az iskolában nem szeretik a gondozók azért mert más, sni-s?
Nekem a 4.5 éves lányom nagyvalószínűséggel adhd-s, még nem vagyunk túl mindenen, de a súlyos figyelemhiány már biztos, ő is örökmozgó, fura hangokat ad ki magából, mindig kedves mosolygós, imád bohóckodni. Ő sem agresszív, viszont nagyon hisztis, és erőszakosan rátud akaszkodni az emberre, hogy csak vele foglalkozzon a kiszemelt személy.
Nekünk az első oviban nagyon szerették, sőt a dadusnak a kedvence volt, túlságosan elkapatta.
Most költöztünk, ovit váltottunk. Egyenlőre nincs probléma, sőt sokkal együttműködőbb itt, jobban követi a szabályokat (még) mint az első oviban.
Kedves anyuka! Szerintem megérthető, hogy nem mindenki képes elfogadni és szeretni egy problémás gyereket, pláne ha nem is az ővé. Sokszor nekem is nehéz a 2 problémás gyermekemet (a nagy már papíros sni-s) mindig nyugodtan kezelni..
Őszintén? Adhd -s a fiam, sokszor én is alig bírom elviselni. Ha nem az én gyerekem lenne nem is tudom mit éreznék iránta... De anyaként nekem is rossz átélni, hogy mindenhol csak teher és rossz gyerek a fiam! Nem is viszem minden nap oviba, bár csak szerencse, hogy ezt megengedhetem magamnak!
Egyébként én is problémás gyerek voltam, engem sem szerettek a tanárok (az ovira nem emlékszem) szóval nagyon nehéz érzelmileg ezen más szemszögből is átesni. Legszívesebben kiköltöznék tanyára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!